Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Λέσχη Μπίντελμπεργκ: Δεν κρατούνται πρακτικά, απαγορεύονται οι δημοσιογράφοι


Παρασκευή, 10 Ιουνίου, 2016

BILDERBERG


Σε δημοσίευμά της με τίτλο «Λέσχη Μπίντελμπεργκ: Δεν είναι μια συνωμοσία της παγκόσμιας ελίτ, αλλά ένα θερινό σχολείο επιρροής», η βρετανική Independentαναφέρεται σε ορισμένα χαρακτηριστικά της διάσκεψης η οποία μάλιστα κρατείται σαν επτασφράγιστο μυστικό.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα στο ξενοδοχείο πέντε αστέρων όπου διεξάγεται η συνάντηση, τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια. Η γερμανική αστυνομία ελέγχει εξονυχιστικά τους χώρους μέσα και έξω από το ξενοδοχείο με την υλικοτεχνική υποστήριξη μιας από τις μεγαλύτερες εταιρίες όπλων παγκοσμίως.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στη διάσκεψη δεν συμμετέχουν δημοσιογράφοι. Ως αποτέλεσμα δεν θα μπορέσουν να ακούσουν τις συζητήσεις του Χένρι Κίσινγκερ με το μέλος του ΔΣ της Goldman Sachs, όπως επίσης και τι θα συζητήσουν πρώην επικεφαλής της CIA, πρωθυπουργοί, στελέχη πετρελαϊκών εταιριών, χρηματιστές κτλ.
Το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι η διάσκεψη δεν είναι μια θεωρία συνωμοσίας, αλλά ουσιαστικά ένα θερινό σχολείο για την επιρροή στον πλανήτη.
Βασικά θέματα συζήτησης σύμφωνα με ατζέντα που ανακοινώθηκε επίσημα είναι:
- οι τρέχουσες εξελίξεις
- η Κίνα
- ευρωπαϊκά ζητήματα όπως η προσφυγική κρίση, η ανάπτυξη, οι μεταρρυθμίσεις, αλλά και η «ενότητα» όσο και το όραμα για το μέλλον
- η Μέση Ανατολή
- η Ρωσία
- το πολιτικό σκηνικό στις ΗΠΑ και θέματα που σχετίζονται με την αμερικανική οικονομία, το χρέος και τις μεταρρυθμίσεις
γεωπολιτικά ζητήματα που σχετίζονται με την ενέργεια και με τις τιμές των αγαθών
- το πρεκαριάτο (κοινωνικο-οικονομικός όρος που εν προκειμένω αφορά ευρείες ομάδες ατόμων όπως πχ οι άνεργοι και οι πολύ φτωχοί ή όσοι δεν έχουν σταθερή εργασία) και τη μεσαία τάξη
- τις καινοτομίες στον τομέα της τεχνολογίας
Πηγή: HuffPost 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου