Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 19 Ιουνίου 2016

Κέντρο του κόσμου η Μόρια

Δευτέρα, 20 Ιουνίου, 2016

EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
Δεν το είχα φαντασθεί ποτέ όταν μεγάλωνα στο όμορφο χωριό Μόρια της Λέσβου πως μια μέρα θα γινόταν το κέντρο του παγκοσμίου ενδιαφέροντος και θα πατούσαν την αγιοτόκο και ηρωοτόκο γη του σύγχρονες κορυφαίες προσωπικότητες.
Επειτα από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, τον Επίσκοπο της πρεσβυτέρας Ρώμης, τον Πάπα κ. Φραγκίσκο, τη Λέσβο επισκέφτηκε ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών κ. Μπαν Κι –Μουν.
Οπως και προ αυτού υψηλοί επισκέπτες έμειναν κατάπληκτοι από το Νησί της Λέσβου και την κωμόπολη της Μόριας. Ο κ. Μπαν Κι Μουν δήλωσε πως «η Λέσβος είναι το νησί της ειρήνης και η θάλασσά σας είναι θάλασσα αλληλεγγύης».
Βέβαια δεν περιμέναμε τον Μπαν Κι Μουν να μας πει αυτά το οποία εμείς γνωρίζουμε εμπειρικά, αφού αυτά με αυτά τα βιώματα ανατραφήκαμε. Ο λαός της Λέσβου έχει καρδιά, ανθρωπιά, αγάπη, αλληλεγγύη προς όλους ανεξαίρετα τους ανθρώπους γιατί γνωρίζει ότι όλοι είναι παιδιά του ίδιου Θεού.
Το μόνο που θέλει είναι σεβασμός και τιμή στους ανθρώπους του, στα ιερά χώματα και σκηνώματά του. Εύχομαι ο κ. Μπαν Κι Μουν να περάσει από τα φιλόφρονα λόγια και τα ευχολόγια στην πράξη, διότι τα έργα μετρούν, τα λόγια σβήνουν και χάνονται έπειτα από τον στιγμιαίο εντυπωσιασμό τους.
Thw Xrysso;ylaw

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου