Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Τα χρέη και οι κατασχέσεις πνίγουν την Ελλάδα και την Ηλεία!

Μόνο στην Ηλεία και τη Ζάκυνθο 70 χιλιάδες οφειλέτες

Δευτέρα, 6 Ιουνίου, 2016

Τρομακτική αύξηση κατά περίπου 40% καταγράφεται στους οφειλέτες της Ηλείας (και της Ζακύνθου), αφού σύμφωνα με στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η εφ. «Πατρίς», τα «φέσια» προς την Εφορία αφορούν πλέον 70.000 πολίτες περίπου, ενώ τον περασμένο Νοέμβριο ήταν περίπου 50.000.
Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, η ΔΟΥ Πύργου διαχειρίζεται περίπου 40.000 υποθέσεις οφειλετών, ενώ από 20.000 οφειλέτες αφορούν τη Ζάκυνθο και την περιοχή της Αμαλιάδας και του κάμπου.
Το ανησυχητικό είναι ότι τα ληξιπρόθεσμα χρέη εμφανίζουν αυξητικές τάσεις, με μοναδικό παρήγορο στοιχείο το γεγονός ότι ο ρυθμός αύξησης των οφειλετών έχει επιβραδυνθεί το τελευταίο δίμηνο, όμως το αρνητικό οικονομικό κλίμα μοιάζει να έχει παγιωθεί στους πολίτες και στην αγορά της Ηλείας.
Το 85% περίπου των οφειλετών αφορούν μικρά ποσά, λίγο κάτω από 5.000 ευρώ, ενώ το υπόλοιπο 15% αφορά μεγάλα ποσά, τα οποία φτάνουν ακόμα και στο 1,5 εκατ. ευρώ.
Επίσης, τουλάχιστον το 50% των οφειλετών έχει υποστεί μέτρα όπως η κατάσχεση λογαριασμού, προσημείωση ακινήτου ή υποθήκη, δείγμα της αδυναμίας αντιμετώπισης στα σοβαρά οικονομικά προβλήματα.
Όπως τόνισε στην εφ. «Πατρίς» υψηλά ιστάμενο στέλεχος της Εφορίας, «συνεχώς αυξάνονται αυτοί που χρωστούν. Οι πολίτες δείχνουν πρόθεση να πληρώσουν, αλλά δυσκολεύονται διότι το εισόδημά τους έχει συρρικνωθεί και δεν επαρκεί»
 Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου