Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

«Συνταξιοδοτούν» άρον-άρον τον Ελληνα πρεσβευτή στο Πεκίνο λίγο πριν την επίσκεψη Τσίπρα

Παρασκευή, 10 Ιουνίου, 2016

Σε άρον-άρον συνταξιοδότηση οδηγεί η ελληνική κυβέρνηση τον πρέσβη της χώρας στο Πεκίνο, παρά το γεγονός ότι επίκειται η επίσκεψη στην κινεζική πρωτεύουσα του Αλέξη Τσίπρα, η οποία έχει διαφημιστεί ως ένα από τα πιο σημαντικά ταξίδια του Ελληνα πρωθυπουργού στο Εξωτερικό.
kostisΟ πρέσβης Βασίλειος Κωστής, παρά το γεγονός ότι είχε αναλάβει την προετοιμασία της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στην κινεζική πρωτεύουσα (έχει προγραμματιστεί για τις 2 με 6 Ιουλίου), θα αναγκαστεί να οδηγηθεί σε συνταξιοδότηση (μαζί με άλλους βέβαια διπλωμάτες) αφού συμπλήρωσε τα συντάξιμα χρόνια, παρά το γεγονός ότι σε τέτοιες περιπτώσεις υπάρχει μια μικρή παράταση της θητείας.
Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας «newspost», ο αρμόδιος υπουργός, Nίκος Κοτζιάς έχει υποσχεθεί ότι ο αντικαταστάτης του πρέσβεως θα βρίσκεται στο πόστο του εντός ημερών (δεν θα έχει προλάβει βέβαια να ενημερωθεί). Εκείνο όμως που προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση είναι ότι ο υπό συνταξιοδότηση διπλωμάτης πρότεινε στους προϊσταμένους του να «παγώσει» επί του παρόντος η υπουργική απόφαση, να πραγματοποιηθεί χωρίς προσκόμματα η επίσκεψη του Α. Τσίπρα και εν συνεχεία να συνταξιοδοτηθεί, με 25 ημέρες καθυστέρηση. Αίτημα που έως τώρα δεν έχει γίνει αποδεκτό πάντως από τον Νίκο Κοτζιά.
Το γεγονός της εσπευσμένης αντικατάστασης του Ελληνα πρεσβευτή έχει προκαλέσει αναστάτωση στους διαδρόμους του υπουργείου Εξωτερικών, μαζί όμως και απορίες στην κινεζική πλευρά. Οι τελευταίοι γιατί χάνουν τον άνθρωπο με τον οποίον συνομιλούσαν το διάστημα αυτό. (Χαρακτηριστικό των ασυνήθιστων κινήσεων της Αθήνας είναι ότι η εντολή της εσπευσμένης, εκ των πραγμάτων, μετακίνησης του αντικαταστάτη του εκδόθηκε προτού καν δοθεί η συγκατάθεση, ως είθισται, των κινεζικών Αρχών για τη διαπίστευσή του).
Ο κ. Κωστής, υποστηρίζουν διπλωμάτες με εμπειρία, θεωρείται από τους καλύτερους που διαθέτει η Υπηρεσία και εργάστηκε με αποδοτικότητα για τη βελτίωση των ελληνο-κινεζικών σχέσεων τα τελευταία τρία χρόνια, από τότε δηλαδή που μετατέθηκε στο Πεκίνο. Αυτονόητα, δεν υπάρχει κάτι μεμπτό στον υπηρεσιακό φάκελό του στα 35 χρόνια υπηρεσίας του, που να δικαιολογεί την «εδώ και τώρα» αποχώρησή του.
Ο διπλωμάτης, σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή, επικοινώνησε με το υπουργείο και τους κοινοποίησε τη θέση του, ότι «αναχώρηση πρέσβεως παραμονές επίσκεψης πρωθυπουργού στη χώρα αυτή είναι σίγουρο ότι μόνο αρνητικά αξιολογείται από τους εδώ ιθύνοντες».
Επιπλέον, φέρεται να διαμαρτυρήθηκε, διότι τέτοια μεταχείριση, όπως υποστήριξε, επιφυλάσσεται μόνο σε υπαλλήλους που έχουν υποπέσει σε σοβαρό πειθαρχικό ή ποινικό παράπτωμα, και οι οποίοι ανακαλούνται πάραυτα στην Κεντρική Υπηρεσία. Και, τέλος, η απόφαση του Νίκου Κοτζιά για ταυτόχρονη συνταξιοδότηση όλων όσοι εμπίπτουν στην ίδια κατηγορία έχει και τις «εξαιρέσεις» της. Δύο τουλάχιστον, διπλωμάτες, που υπηρετούν σε πρεσβείες μας στο εξωτερικό, ακούγεται πως δεν έχουν ακόμη πάρει εντολή μετακίνησης στην Κεντρική Υπηρεσία.
Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου