Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Γεγονός της χρονιάς το Ελληνικό Φεστιβάλ της κοινότητας Αγίου Αθανασίου Arlington

Του Θεόδωρου Καλμούκου

AGIOS ATHANASIOS FESTIVAL 1
Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ, Θεόδωρος Καλμούκος
ΒΟΣΤΩΝΗ. Το πολιτιστικό γεγονός της χρονιάς ήταν το Ελληνικό Φεστιβάλ της κοινότητας του Αγίου Αθανασίου του Αρλινγκτον όχι μόνο για την ίδια την κοινότητα, αλλά και για ολόκληρη την πόλη του Αρλινγκτον και τις γύρω περιοχές, φτάνοντας μέχρι το Κέμπριτζ, το Σόμερβιλ, το Γουότερτουν, το Λέξινγκτον, το Γούμπερν, αλλά και μέχρι το Φρέμιγχαμ, το Λόουελ και το Νιου Χαμσάιρ. Ο αριθμός των επισκεπτώνπου πέρασαν κατά το τετραήμερο από Πέμπτη 2 Ιουνίου μέχρι και την Κυριακή 5 Ιουνίου, ανέρχεται σε πολλές χιλιάδες σύμφωνα με τον επί 26 έτη ιερατικό προϊστάμενο της κοινότητας, πρωτοπρεσβύτερο Νικόλαο Καστανά.
Μιλώντας στον «Εθνικό Κήρυκα» είπε «πρέπει να δοξάζομε τον Θεό και για την φετινή επιτυχία και να πούμε ένα θερμότατο ευχαριστώ σε όλους τους συμμετέχοντες, σε όλους τους εθελοντές και εθελόντριες, σε όλες τις διακονίες της ενορίας». Πρόσθεσε επίσης πως «πρέπει να πούμε δόξα τω Θεώ για τον ‘Εθνικό Κήρυκα’, τον εκδότη κ. Αντώνη Η. Διαματάρη και όλα τα στελέχη του μεγάλου συγκροτήματος που ονομάζεται ‘Εθνικός Κήρυκας’».
AGIOS ATHANASIOS FESTIVAL 2
Δεκάδες ενορίτες όλων των ηλικιών περίμεναν στη γραμμή για να χαιρετίσουν τον π. Νικόλαο, ενώ στην ερώτηση πώς προσελκύονται τόσοι άνθρωποι στο Φεστιβάλ, είπε, ότι «έρχονται αυθόρμητα οι άνθρωποι διασκεδάζουν, τρώνε τα όμορφα φαγητά αλλά πάνω απ’ όλα προσφέρουν την καρδιά τους για να υποστηρίξουν το έργο της Ελληνικής Ορθοδόξου εκκλησίας του Αγίου Αθανασίου κι αυτό είναι το παν».
Ο π. Νικόλαος είπε ότι «η εκκλησία πηγαίνει καλά, πάντοτε ο Κύριος ευλογεί και ευνοεί, χρειάζεται να έχουμε την υγεία μας και αν υπάρχει ομοφροσύνη, και παν ποθητόν εξ’ άνωθεν όπως γράφει ο απόστολος των εθνών Παύλος και βέβαια το κυριότερο στοιχείο είναι η αγάπη, διότι η αγάπη μένει».
Στο Φεστιβάλ είχαν μόνιμα σχηματιστεί μακρόσυρτες σειρές από το μέρος που πουλιόταν ο γύρος, αλλά και από την άλλη πλευρά των φαγητών. Οι επισκέπτες περίμεναν υπομονετικά για να σερβιριστούν, ενώ εκατοντάδες ήταν οι Αμερικανοί συμπολίτες μας που παρευρισκόταν οικογενειακώς και μάλιστα έπαιρναν φεύγοντας και μαζί τους φαγητό για άλλα μέλη των οικογενειών τους.
AGIOS ATHANASIOS FESIVAL 3
Δημήτρης Ματθαίος, Ελένη Καλμούκου, Θέμις και Ανδρέας Καρπούζη και Μιχάλης Γιαννούλης.
Μία άσπρη τεράστια τέντα είχε καλύψει ολόκληρο τον χώρο στάθμευσης των οχημάτων, ο οποίος ήταν διαχωρισμένος σε διάφορα τμήματα φαγητών, γλυκών, ποτών, περιπτέρων πώλησης ελληνικών ειδών και δώρων, με πινακίδες αναρτημένες και στις δύο γλώσσες, Ελληνικά και Αγγλικά, που καθοδηγούσαν τους επισκέπτες να εντοπίσουν τον τομέα που αναζητούσαν. Η ελληνική ορχήστρα έπαιζε διαρκώς ελληνική μουσική και τραγούδια.
Δεκάδες εθελοντές και εθελόντριες εργάζονταν στο Φεστιβάλ επί τετραήμερο, ανάμεσά τους και πολλά νέα παιδιά τα οποία καθάριζαν τα τραπέζια. Τονίζεται ότι το Φεστιβάλ και τα εξ’ αυτού απορρέοντα έσοδα παίζουν καθοριστικό ρόλο στην εύρυθμη λειτουργία της κοινότητας λόγω του υψηλού της δανεισμού για την απόκτηση του νέου κτιριακού της συγκροτήματος προ δεκαετίας.
Φωτογραφίες: Εθνικός Κήρυξ, Θεόδωρος Καλμούκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου