Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 8 Ιουνίου, 2016

  • Προειδοποιητικές στάσεις εργασίας πραγματοποιούν αυτήν και την επόμενη εβδομάδα σε μετρό, τραμ και ηλεκτρικό σιδηρόδρομο οι εργαζόμενοι των «Σταθερών Συγκοινωνιών», αντιδρώντας στην ένταξη των αστικών συγκοινωνιών στο υπερταμείο Ιδιωτικοποιήσεων, αλλά και στην καθυστέρηση της υπογραφής νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας.
  • Το ζήτημα της αναθεώρησης του Συντάγματος «είναι πρώτο θέμα στους τηλεοπτικούς δέκτες, το πρώτο θέμα για τον λαό είναι άλλο» επισήμανε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ. Χαρακτήρισε την όλη συζήτηση ως «αποπροσανατολιστική», προκειμένου «να μην βλέπει ο λαός αυτά που πληρώνει σήμερα και αυτά που έρχονται το φθινόπωρο», πρόσθεσε.
  • «Επιλέξαμε έναν διαφορετικό πιο φρέσκο τρόπο, αυτόν της σάτιρας, για να παρουσιάσουμε το θέμα της προσέλκυσης εθελοντών αιμοδοτών», απαντά η πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ), Χάρις Ματσούκα, με αφορμή τις αντιδράσεις που προκάλεσε το σποτάκι για την εθελοντική αιμοδοσία.
  • Μετά από πρόσκληση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα την Τετάρτη το πρωί ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος θα συμμετάσχει σε σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό με θέμα το Ελληνικό και την επένδυση στο χώρο του πρώην αεροδρομίου.
  • Ικανοποίηση για τα αποτελέσματα της διαπραγμάτευσής της, που οδήγησαν στη συμφωνία για το Ελληνικό, εκφράζουν κυβερνητικές πηγές επισημαίνοντας, σε σχετικό μακροσκελές σημείωμα, τα οφέλη για το Δημόσιο με βάση τις αλλαγές που έγιναν στην συμφωνία.

Κόσμος

  • Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν υπέγραψε την Τρίτη νομοσχέδιο με το οποίο αίρεται η ασυλία των βουλευτών. Η αλλαγή, που έχει στόχο το φιλοκουρδικό HDP, είναι πιθανό να καταλήξει στην έξοδο δεκάδων αντιπολιτευόμενων βουλευτών από το Κοινοβούλιο.
  • Το πτώμα λαθρεπιβάτη εντοπίστηκε στο διεθνές αεροδρόμιο Ζάβεντεμ των Βρυξελλών, στον χώρο αποσκευών αεροσκάφους που έφτασε στο Βέλγιο από το Ντακάρ της Σενεγάλης, ανακοίνωσαν οι εισαγγελικές αρχές.
  • Έκρηξη συγκλόνισε για ακόμη μία φορά το κέντρο της Κωνσταντινούπολης το πρωί της Τρίτης. Βομβιστική επίθεση με στόχο λεωφορείο της αστυνομίας κόστισε τη ζωή σε 12 ανθρώπους, ενώ τουλάχιστον 35 έχουν τραυματιστεί. «Η μάχη κατά των τρομοκρατών θα συνεχιστεί μέχρι τέλους» λέει ο Ερντογάν. Τέσσερις συλλήψεις. Φωτορεπορτάζ, βίντεο
  • Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι η Μόσχα δεν έχει ακυρώσει «οριστικά» τα σχέδιά της για την κατασκευή των αγωγών φυσικού αερίου Southstream και Turkstream, αλλά χρειάζεται μια σαφή θέση της Ευρώπης για αυτούς.
  • Γαλλικό δικαστήριο δικαίωσε τον πρώην χρηματιστή Ζερόμ Κερβιέλ και αναγκάζει την γαλλική τράπεζα Société Générale να καταβάλει στον Κερβιέλ αποζημίωση ύψους 450.000 ευρώ. Ο Κερβιέλ είχε φυλακισθεί επειδή το 2008 έχασε δισ. ευρώ επιβαρύνοντας τη Société Générale.

Οικονομία

  • Σε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα ανακαίνισης του Makedonia Palace, ύψους 12,4 εκατ. ευρώ, προχωρά ο ιδιοκτήτης του ιστορικού ξενοδοχείου, Ιβάν Σαββίδης. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα έργα ανακαίνισης ξενοδοχείου που έχει υλοποιηθεί ποτέ στη Θεσσαλονίκη, με στόχο να το μετατρέψει σε σημείο αναφοράς, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά κυρίως στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της ΝΑ Ευρώπης.
  • Υπεγράφη το μνημόνιο κατανόησης (MoU) μεταξύ της κυβέρνησης και του επενδυτικού σχήματος υπό την Lamda Development για το Ελληνικό, κλείνοντας μία από τις βασικές εκκρεμότητες για τη δρομολόγηση της εκταμίευσης της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ. Η τελική συμφωνία θα υπογραφεί τους επόμενους μήνες, αλλά το MoU, προβλέπει αλλαγές στον αρχικό σχεδιασμό.
  • Οι εκατομμυριούχοι δεν αποτελούν παρά μόνο το 1% του πληθυσμού παγκοσμίως, όμως έχουν στην κατοχή τους σχεδόν τον μισό ιδιωτικό πλούτο του κόσμου, σύμφωνα με την ετήσια έρευνα της εταιρείας χρηματοοικονομικών συμβούλων Boston Consulting Group.

Αθλητισμός

  • Ανακοίνωση με την οποία επιτίθεται κατά πάντων εξέδωσε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, με αφορμή τους διαλόγους του Σάββα Θεοδωρίδη με τον διαιτητή Φραγκίσκο Σωμαρακάκη, τους οποίου αποκάλυψε η εκπομπή «Δίκη». Οι Πράσινοι μιλούν για βάναυσο βιασμό της νομιμότητας και τονίζει ότι θα παλέψει για την κάθαρση με κάθε μέσο. Εν τω μεταξύ, παράταση για μία εβδομάδα πήρε η άφιξη του Ζιλμπέρτο Σίλβα στην Αθήνα, γεγονός που σημαίνει ότι θα βρίσκεται στη χώρα μας στα μέση Ιουνίου.
  • Όπως όλα δείχνουν, η τρίτη καλοκαιρινή μεταγραφή του ΠΑΟΚ θα είναι ο Αγκολέζος επιθετικός, Tζαλμά Κάμπος. Αυτός είναι 29 ετών, γεννήθηκε στις 30 Μαΐου του 1987 στην Λουάντα της Αγκόλα και προέρχεται από ποδοσφαιρική οικογένεια, αφού ο πατέρας του έπαιξε σε Μπενφίκα και Μπράγκα.
  • Τη στιγμή που οι εναντίον του αντιδράσεις των οργανωμένων της Λάρισας κλιμακώνονται, ο Άγγελος Αναστασιάδης φροντίζει να αξιοποιήσει την εμπειρία του για να φέρει στην ΑΕΛ έναν σπουδαίο Έλληνα ποδοσφαιριστή. Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης είναι θετικός στην κουβέντα που έγινε με τον 63χρονο τεχνικό και είναι πλέον πολύ πιθανό να επιστρέψει στη θεσσαλική πρωτεύουσα μετά από 16 χρόνια.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου