Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 6 Ιουνίου, 2016

  • Τις κόκκινες γραμμές της για τη δεύτερη αξιολόγηση έχει αρχίσει να προετοιμάζει η κυβέρνηση, γνωρίζοντας ότι το φθινόπωρο οι αλλαγές στα εργασιακά θα οδηγήσουν σ' έναν νέο γύρο σκληρής διαπραγμάτευσης με την τρόικα.
  • Με σκληρή κριτική σε όλα τα πεδία της κυβερνητικής πολιτικής θα κάνει συντήρηση δυνάμεων η ΝΔ, προετοιμάζοντας το δικό της σχέδιο φθινοπωρινής αντεπίθεσης, οπότε και αναμένεται να ανοίξει ο κύκλος ο επόμενης αξιολόγησης από τους δανειστές, με σημείο αιχμής τα εργασιακά.
  • Το Συντονιστικό της Επιτροπής Διαλόγου και Θέσεων, που έχουν δημιουργήσει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, έχει προτάξει ως σύνθημα της σημερινής πρώτης ανοιχτής της εκδήλωσης, που θα πραγματοποιηθεί στο Γκάζι, τη λέξη «Μαζί», προκειμένου να καταδειχθεί η προσπάθεια της συμπόρευσης. Ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά...
  • Στάση εργασίας πραγματοποιούν σήμερα, Δευτέρα, οι εργαζόμενοι σε μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10 το πρωί, αντιδρώντας στην ένταξη των αστικών συγκοινωνιών στο υπερ-ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων, αλλά και στην καθυστέρηση της υπογραφής νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας.
  • Στη δήλωση ότι λυπάται που δεν μπορεί να περπατήσει, να πάρει ένα καλάσκινοφ και να βγει στις πλατείες προχώρησε ο Μίκης Θεοδωράκης, στη διάρκεια εκδήλωσης προς τιμήν του στα Χανιά. Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι «εκεί που μας φτάσανε χρειάζεται επανάσταση».

Κόσμος

  • Σε δεύτερο γύρο περνούν οι μεγαλύτεροι δήμοι της Ιταλίας, με τους υποψηφίους της κυβέρνησης να πιέζονται και τους διεκδικητές του κινήματος M5S του Μπέπε Γκρίλο να βγαίνουν ευνοημένοι -και πρώτα από όλα, στην ίδια την πρωτεύουσα. Στην κάλπη για τη Ρώμη, η υποψήφια του M5S Βιρτζίνια Ράτζι βρίσκεται με διαφορά μπροστά, χωρίς Δημοκρατικούς ο δεύτερος γύρος στη Νάπολη.
  • Νίκη στην πολιτεία του Πουέρτο Ρίκο προσέθεσε η Χίλαρι Κλίντον στην πορεία της λίγο πριν τη γραμμή τερματισμού για το χρίσμα των Δημοκρατικών, παίρνοντας την πολιτεία και όντας έτσι μόλις 30 εκλέκτορες πριν τη διασφάλιση της προεδρικής υποψηφιότητας. Οι έξι πολιτείες της Τρίτης είναι η τελευταία μάχη και μαθηματικά θα δώσουν την νίκη στην τέως ΥΠΕΞ ακόμη κι αν έχανε από τον Σάντερς -σε τέτοιο ενδεχόμενο όμως, η εικόνα της θα ήταν εκείνη μίας αποδυναμωμένης υποψήφιας.
  • Επιβατηγό τρένο συγκρούστηκε με εμπορευματική αμαξοστοιχία στον δήμο Σαν Ζορζε Σιρ Μους του Βελγίου, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρία άτομα και να τραυματιστούν σαράντα. Από τη σύγκρουση εκτροχιάστηκαν δύο από τα έξι βαγόνια.
  • Oι Ελβετοί απέρριψαν μαζικά την θέσπιση ενός εγγυημένου βασικού εισοδήματος για όλους, μισθωτούς ή άνεργους, ένα σχέδιο μοναδικό στον κόσμο που πυροδότησε έντονες αντιπαραθέσεις στην χώρα. Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα, το 76,9% των ψηφοφόρων απέρριψαν το αμφιλεγόμενο αυτό σχέδιο.
  • Ο αντιπρόεδρος του αντιμεταναστευτικού και ξενοφοβικού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) χαρακτήρισε την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ «δικτάτορα» που θέλει «να αντικαταστήσει τους πολίτες της Γερμανίας» με πρόσφυγες και μετανάστες, σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας.

Οικονομία

  • Δραστικές περικοπές δρομολογίων στις 28 άγονες αεροπορικές γραμμές προς τα ελληνικά νησιά αναμένεται να φέρει το νέο μειωμένο κατά 63% κονδύλι που ενέκρινε το υπουργείο Μεταφορών για την επιδότησή τους.
  • Συνεδριάζει σήμερα, Δευτέρα, το EuroWorking Group προκειμένου να επικυρώσει το κλείσιμο της αξιολόγησης και να δώσει το πράσινο φως για την εκταμίευση της υποδόσης των 7,5 δισ. ευρώ. Ωστόσο, ανοιχτά εξακολουθούν να παραμένουν τρία θέματα.
  • Συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει σήμερα, Δευτέρα ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης προκειμένου να παρουσιάσει τον νέο αναπτυξιακό νόμο. Ποιες είναι οι βασικές καινοτομίες του νέου πλαισίου.

Αθλητισμός

  • Αφού το σενάριο για τον Ιταλό προπονητή, Βάλτερ Ζένγκα, πιθανότατα δεν απασχόλησε ιδιαίτερα την ΑΕΚ, πλέον τα δεδομένα φέρνουν τον Τιμούρ Κετσπάγια ως επικρατέστερο για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ. Στην Κύπρο υποστηρίζουν πως η ΑΕΚ έχει ήδη προχωρήσει τις επαφές με τον Γεωργιανό, και μάλιστα, οι πρώτες κουβέντες είχαν γίνει προτού ο Φιλίπ Μοντανιέ, δώσει την οριστική του (αρνητική) απάντησή του. Αργά το βράδυ της Κυριακής «πάτησε» Αθήνα ο παλαίμαχος άσος της «Ένωσης» και από τη Δευτέρα αναμένονται οι εξελίξεις. 
  • Ο Μάρκους Μπεργκ είναι από τα βασικά στελέχη της εθνικής Σουηδίας εν όψει του Euro2016 και αυτό το απέδειξε για μια ακόμη φορά στο φιλικό με την Ουαλία, όπου οι Σκανδιναβοί επικράτησαν με 3-0 και μάλιστα έχοντας ενεργή συμμετοχή στο παιχνίδι της ομάδας του. Ο στράικερ του Παναθηναϊκού, αγωνίστηκε για 76 λεπτά στο πλάι του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, ενώ ο Τζίμι Ντουρμάζ του Ολυμπιακού μπήκε ως αλλαγή στο 61ο λεπτό.
  • Στη Μελβούρνη βρίσκεται από την Κυριακή η εθνική ομάδα, για το δεύτερο φιλικό παιχνίδι με την Αυστραλία, που θα διεξαχθεί την Τρίτη 7/6/2016 και ώρα 20:00 τοπική (13:00 Ελλάδας). Η προπόνηση της Κυριακής διεξήχθη στο Lakeside Stadium και ήταν ανοιχτή για το κοινό. Έτσι, δόθηκε η δυνατότητα στους ομογενείς φιλάθλους να την παρακολουθήσουν και να βρεθούν κοντά στους διεθνείς παίκτες.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου