Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 4 Ιουνίου, 2016

  • Ομόφωνα αθώος κρίθηκε από το Β' Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο Γρηγόρης Τσιρώνης, κατηγορούμενος στην υπόθεση της ληστείας το 2006 στο κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας επί της οδού Σόλωνος, στην οποία είχε τραυματιστεί βαριά ο Γιάννης Δημητράκης.
  • Με... πανό τα πολύχρωμα σώματα τους, οι ποδηλάτες της 9ης Διεθνούς Γυμνής Ποδηλατοδρομίας διαδηλώνουν για ανθρώπινες πόλεις και βιώσιμη κινητικότητα. Με bodypainting που μεταφέρουν πολιτικά, οικολογικά, αλλά και χιουμοριστικά μηνύματα, λιγότερα ή καθόλου ρούχα, αλλά και αρκετοί ντυμένοι κανονικά, οι ποδηλάτες κάθε ηλικίας ξεκίνησαν από το πάρκο Νέας Ελβετίας και ποδηλάτησαν σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης.
  • Στο νέο υπερ-ταμείο, που θα αξιοποιεί τα ακίνητα του Δημοσίου, περνούν τυπικά και οι Τάφοι των Βενιζέλων, στα Χανιά. Ωστόσο, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, το θέμα είναι τυπικό, καθώς εκκρεμεί αππλά η μετεγγραφή του ακινήτου στον δήμο, καθώς η παραχώρηση έχει συμφωνηθεί.
  • Η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, που συνεδρίασε στην Αθήνα για να αποτιμήσει τα δεδομένα μετά την ψήφιση του ασφαλιστικού νόμου και να καθορίσει την περαιτέρω στάση του Δικηγορικού σώματος, κατέληξε σε απόφαση παράτασης της πανελλαδικής αποχής των δικηγόρων έως και τις 17 Ιουνίου και στοχευμένες δράσεις από τις 18 Ιουνίου.
  • Κλειστός θα είναι την προσεχή εβδομάδα ο ένας κλάδος της σήραγγας Στέρνας, στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Τρίπολης, λόγω εκτέλεσης εργασιών συντήρησης εντός της σήραγγας από την κατασκευάστρια εταιρεία.

Κόσμος

  • Η Χίλαρι Κλίντον, το φαβορί στην κούρσα για την εξασφάλιση του χρίσματος των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, διευρύνει το προβάδισμά της έναντι του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων, Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos για λογαριασμό του Reuters.
  • Δύο μαχητικά αεροσκάφη από μοίρες επιδείξεων της αμερικανικής αεροπορίας συνετρίβησαν σε δύο διαφορετικά περιστατικά. Στη μία περίπτωση το μαχητικό που κατέπεσε είχε μόλις πραγματοποιήσει χαμηλή διέλευση στην τελετή αποφοίτησης της Αεροπορικής Ακαδημίας των ΗΠΑ στο Κολοράντο, όπου μίλησε ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.
  • Αμερικανικά μαχητικά έπληξαν την Παρασκευή στόχους του Ισλαμικού Κράτους από αεροπλανοφόρο στη Μεσόγειο, ανακοίνωσε το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ. Είναι η πρώτη φορά από τον πόλεμο στο Ιράκ το 2003 που αμερικανικό αεροπλανοφόρο βομβαρδίζει στόχους στη Μέση Ανατολή από τη Μεσόγειο.
  • Ο συριακός στρατός υποστηριζόμενος από ρωσικές αεροπορικές επιδρομές προωθήθηκε στην ελεγχόμενη από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους επαρχία Ράκα εξαπολύοντας νέα επίθεση, δήλωσε μη κυβερνητική οργάνωση που καταγράφει τις εξελίξεις στον πόλεμο της Συρίας, πλησιάζοντας περιοχή όπου υποστηριζόμενοι από τις ΗΠΑ μαχητές επιτίθενται επίσης στην τζιχαντιστική οργάνωση.
  • Για πρώτη φορά τα τελευταία 34 χρόνια η στάθμη του Σηκουάνα στο Παρίσι άγγιξε τα έξι μέτρα και ενδέχεται να φθάσει τα 6,30, ακόμη και τα 6,50 μέτρα στο χειρότερο σενάριο, το βράδυ της Παρασκευής. Ενδέχεται να εκκενωθούν περιοχές κοντά στον Σηκουάνα δυτικά της γαλλικής πρωτεύουσας. Μετ' εμποδίων οι μετακινήσεις στο Παρίσι καθώς παραμένουν κλειστοί σιδηροδρομικοί σταθμοί. Κλειστά και τα μουσεία του Λούβρου και του Ορσέ για να απομακρυνθούν προληπτικά τα έργα τέχνης.

Οικονομία

  • Απαλλάσσονται από την υποχρέωση κατάρτισης της «έκθεσης διαχείρισης» οι πολύ μικρές επιχειρήσεις, εφ’ όσον συμπεριλάβουν ορισμένες βασικές πληροφορίες για την εταιρική κοινωνική ευθύνη στον ισολογισμό τους, ενώ αντίθετα αυστηριοποιείται το καθεστώς για τις πολύ μεγάλες, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της διαφάνειας και της χρηματοοικονομικής πληροφόρησης.
  • Η αμερικανική οικονομία δημιούργησε το Μάιο το μικρότερο αριθμό θέσεων εργασίας τα τελευταία πεντέμισι χρόνια, καθώς η απασχόληση στους κλάδους της μεταποίησης και των κατασκευών της μειώθηκε απότομα. Το γεγονός θα μπορούσε να καταστήσει πιο δύσκολο για την Fed να αυξήσει τα επιτόκια.
  • Στην επόμενη, ίσως, συνεδρίαση της ΕΚΤ, η κυβέρνηση αναμένει την επαναφορά του waiver και σύντομα, μέσα στον Ιούλιο, ενδεχομένως, αναμένει την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο σύστημα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές κάνοντας μια καταγραφή των αποτελεσμάτων κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς.

Αθλητισμός

  • Ποινή υποβιβασμού για την Ξάνθη φέρεται να εισηγήθηκε το ανακριτικό-ερευνητικό τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ. Αυτή βασίστηκε σε έκθεση της «Sports Radar» και τα στοιχεία από τους φακέλους της UEFA για ύποπτους ποδοσφαιρικούς αγώνες. Μάλιστα, εκτός από τον υποβιβασμό το ανακριτικό και ερευνητικό τμήμα της ΕΠΟ, προτείνει και χρηματικό πρόστιμο ύψους 2,5 εκάτ. ευρώ στην ομάδα της Θράκης!
  • Η προετοιμασία της Εθνικής ομάδας για τον φιλικό αγώνα με την Αυστραλία (4/6, 13:00 ώρα Ελλάδας) ολοκληρώθηκε με την προπόνηση στο «ANZ Stadium» του Σίδνεϊ, όπου και θα φιλοξενηθεί η αναμέτρηση.
  • Για να μπορέσετε να παρακολουθήσετε τα αγαπημένα σας ποδοσφαιρικά αστέρια, χωρίς να χάσετε κανέναν αγώνα, αποκτήστε αυτό το Σάββατο με ΤΑ ΝΕΑ, το πρόγραμμα του EURO 2016 σε μια συλλεκτική αφίσα.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου