Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 3 Ιουνίου, 2016

  • Βίαια επεισόδια ξέσπασαν το βράδυ της Πέμπτης στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο Βαθύ της Σάμου, όταν μαροκινοί, αφγανοί και πακιστανοί πρόσφυγες συνεπλάκησαν μεταξύ τους. Έξι άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ πολλοί περισσότεροι υπολογίζονται οι πρόσφυγες που τραυματίστηκαν.
  • Τις βασικές προτάσεις της ΝΔ και τους άξονες της πολιτικής που θα πρέπει να ακολουθηθούν για να αντιμετωπιστεί το μεταναστευτικό πρόβλημα παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο συνέδριο της ΚΕΔΕ που πραγματοποιείται στη Σάμο και που είναι αφιερωμένο στο μεταναστευτικό-προσφυγικό.
  • Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με πληροφορίες, αποφάσισε με βούλευμά του ότι πρέπει να διαβιβαστεί στις κυπριακές δικαστικές αρχές η δικογραφία που έχει σχηματιστεί από την 10η ειδική ανακρίτρια Αθηνών για τον πρόεδρο του ομίλου Marfin Ανδρέα Βγενόπουλο και τους στενούς συνεργάτες του.
  • Την ευκαιρία για μια πρώτη συζήτηση, σε πιο χαλαρό κλίμα, έχουν Αλέξης Τσίπρας και Μανουέλ Βαλς, σε δείπνο που παραθέτει το βράδυ της Πέμπτης ο έλληνας πρωθυπουργός στον γάλλο ομόλογό του, στο Μουσείο της Ακρόπολης.
  • Η σημαντικότερη παρέμβαση που έγινε από τους υπουργούς στη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου, όταν απομακρύνθηκαν οι κάμερες, ήταν του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, ο οποίος προανήγγειλε τη λειτουργία ενός εθνικού αναπτυξιακού ταμείου (ΕΤΕΑΝ), το οποίο θα λειτουργήσει ως αναπτυξιακή τράπεζα.

Κόσμος

  • Ο 38χρονος Μαινάκ Σαρκάρ, που φέρεται ότι σκότωσε την Τετάρτη τον 39χρονο καθηγητή μηχανολογίας Γουίλιαμ Κλουγκ, στο πανεπιστήμιο UCLA και έπειτα αυτοκτόνησε, είχε συντάξει μια «λίστα θανάτου», στην οποία περιλαμβάνονταν μια γυναίκα που εντοπίστηκε νεκρή στη Μινεσότα.
  • Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω φυσικής καταστροφής θα κηρυχθεί η Γαλλία εξαιτίας της κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα τις τελευταίες ημέρες. Στο Παρίσι, ο Σηκουάνας υπερχείλισε με αποτέλεσμα να κλείσει, μεταξύ άλλων, το Λούβρο και να απομακρυνθούν προληπτικά έργα τέχνης. Χιλιάδες άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους, δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς ρεύμα.
  • Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA) ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι καθηλώνονται προληπτικά δύο τύποι ελικοπτέρων Super Puma, μετά τη διαπίστωση ενδείξεων μεταλλικής κόπωσης στο κιβώτιο ταχυτήτων παρόμοιου ελικοπτέρου που κατέπεσε στα τέλη Απριλίου στη Νορβηγία, παρασύροντας στους θάνατο και τους 13 επιβαίνοντες.
  • Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) που αποτελείται κυρίως από άνδρες του Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) των Κούρδων της Συρίας και της κουρδικής πολιτοφυλακής YPG πέρασαν την Πέμπτη τον Ευφράτη, μία κίνηση που η Άγκυρα θεωρεί ότι απειλεί την εθνική της ασφάλεια.
  • Ευρωαφρικανικά ομόλογα για ενίσχυση αφρικανικών χωρών προτείνει ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, ώστε να εκτονωθεί η προσφυγική κρίση. Το Βερολίνο απορρίπτει το σχέδιο, το οποίο χαρακτηρίζεται ανεπαρκές από ειδικούς.

Οικονομία

  • Με τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν, θ​α συναντηθεί στις 10:15 ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Οικονομικών. Ο Μισέλ Σαπέν συνοδεύει τον πρωθυπουργό της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα.
  • Κατατέθηκε στη Βουλή ο αναπτυξιακός νόμος και αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της με τον τίτλο «Θεσμικό πλαίσιο για τη σύσταση καθεστώτων Ενισχύσεων Ιδιωτικών Επενδύσεων για την περιφερειακή και οικονομική ανάπτυξη της χώρας - Σύσταση Αναπτυξιακού Συμβουλίου και άλλες διατάξεις».
  • Μεταβιβάζονται στην ΕΤΑΔ (το λεγόμενο Υπερταμείο) και τα τουριστικά ακίνητα, κυριότητας ΕΟΤ -τα οποία ούτως ή άλλως εκμεταλλεύεται η ΕΤΑΔ ως έχουσα την επικαρπία αυτών- σύμφωνα με τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών.

Αθλητισμός

  • Χωρίς τον Κριστιάνο Ρονάλντο, που έμεινε εκτός για λόγους ξεκούρασης και τον Μπρούνο Άλβες που αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα στο 35', η Πορτογαλία άντεξε για 86' λεπτά στο «Γουέμπλεϊ» απέναντι στην Αγγλία, ωστόσο, με το γκολ του κεντρικού αμυντικού της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Κρις Σμόλινγκ, τα «Τρία Λιοντάρια» πήραν την φιλική νίκη με 1-0.
  • Στην Αθήνα βρίσκεται από το απόγευμα της Πέμπτης ο Φιλίπ Μοντανιέ για να ολοκληρώσει τις συζητήσεις του με την ΑΕΚ. Ο Γάλλος τεχνικός έχει έρθει σε καταρχήν συμφωνία με τους κιτρινόμαυρους και ήρθε στην Ελλάδα για να οριστικοποιήσει το deal.
  • Μετά από σχεδόν οκτώ χρόνια σπουδαίας καριέρας στην Μπαρτσελόνα, ο Ντάνι Αλβες, αποφάσισε να φύγει από το «Καμπ Νου» και να αναζητήσει νέο σταθμό στην ποδοσφαιρική του καριέρα. Ο 33χρονος οπισθοφύλακας, έλυσε την συνεργασία του με τους Καταλανούς (σ.σ. έληγε το 2017) και κατά πάσα πιθανότητα θα ενταχθεί στην Γιουβέντους που του έχει προσφέρει τριετές συμβόλαιο συνεργασίας.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου