Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 19 Ιουνίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 19 Ιουνίου, 2016

  • Η αρχομένη Αγία και Μεγάλη σύνοδος θα δώσει το μήνυμα της ενότητας. Θα επιτύχει και τον στόχο της και θα συμβάλλει στην έξοδο από τα σύγχρονα αδιέξοδα της ζωής, τόνισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος από τον καθεδρικό Ναό του Αγίου Τίτου κατά τη διάρκεια της άφιξης των προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών στο Ηράκλειο της Κρήτης.
  • Η Λέσβος είναι το νησί της ειρήνης και η θάλασσά σας είναι θάλασσα αλληλεγγύης δήλωσε ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι-Μουν από τη Λέσβο, την οποία επισκέφθηκε μετά την Αθήνα, και εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την αντιμετώπιση του προσφυγικού προς τις ελληνικές αρχές, τις τοπικές αρχές, τις ανθρωπιστικές οργανώσεις και τους πολίτες τουν νησιού. Φωτορεπορτάζ
  • Ανεξέλεγκτη μαίνεται πυρκαγιά κοντά στο χωριό Απολακκιά στη νότια Ρόδο, η οποία απείλησε σπίτια σε οικισμούς. Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, ομάδες εθελοντών και κάτοικοι της περιοχής που δίνουν μάχη με τις φλόγες. Για προληπτικούς λόγους έχουν απομακρυνθεί οι ηλικιωμένοι κάτοικοι από το χωριό. Φωτορεπορτάζ
  • «Δημοκρατική παρέμβαση» χαρακτηρίζει ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης τις κυβερνητικές αντιδράσεις κατά του κινήματος «Παραιτηθείτε» σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής. «Μένουμε στην εξουσία γιατί ο λαός θέλει να μείνουμε στην εξουσία» διαβεβαιώνει, ενώ κατηγορεί τον πρόεδρο της ΝΔ ότι «στοχοποιεί την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό» και τάσσεται υπέρ της απλής αναλογικής.
  • Η συντονιστική επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας η οποία συνήλθε σήμερα στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών καθόρισε το νέο στοχευμένο πλαίσιο της πανελλαδικής απόχης των δικηγόρων έως 15 Σεπτεμβρίου 2016.

Κόσμος

  • Η γαλλική κυβέρνηση θέλει να μιμηθεί τον γερμανικό μεταρρυθμιστικό οίστρο, αλλά πέφτει πάνω σε μεγάλες αντιστάσεις, απεργίες και διαδηλώσεις. Πού εντοπίζεται το πρόβλημα; Μήπως στην ίδια τη Γερμανία;
  • Τρεις βέλγοι πολίτες, ανάμεσα στους 12 που συνελήφθησαν στο Βέλγιο στη διάρκεια μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης, κατηγορούνται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και απόπειρα ανθρωποκτονιών, ανακοίνωσε ο εισαγγελέας της χώρας.
  • Ένας άνδρας στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ συνελήφθη και κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση σε έφηβη Άμις. Στο σπίτι του άνδρα βρέθηκαν 12 ανήλικα κορίτσια. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι το κορίτσι «δόθηκε ως δώρο» στον 51χρονο Λι Κάπλαν και μάλιστα ότι η έφηβη έμεινε έγκυος από τον άνδρα και γέννησε δύο παιδιά.
  • Αιγυπτιακό δικαστήριο επικύρωσε το Σάββατο την καταδίκη σε θάνατο δύο δημοσιογράφων του Al Jazeera. Οι δημοσιογράφοι δικάστηκαν ερήμην. Εν τω μεταξύ, το Σάββατο καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη ο ισλαμιστής πρώην πρόεδρος της χώρας Μοχάμεντ Μόρσι.
  • Στο δικαστήριο οδηγήθηκε ο Τόμας Μέιρ, ο δράστης της δολοφονικής επίθεσης κατά της βουλευτή των Εργατικών Τζο Κοξ. Ερωτηθείς από τους δικαστές ποιο είναι το όνομά του, εκείνος απάντησε: «Το όνομά μου είναι θάνατος στους προδότες, ελευθερία για τη Βρετανία».

Οικονομία

  • Ο υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι μια έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ, θα την καταστήσει τόσο σημαντική όσο το νησάκι Γκέρνσεϊ στη θάλασσα της Μάγχης. Ο Μακρόν είπε ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 28 Ιουνίου θα πρέπει να στείλει «ένα συγκεκριμένο μήνυμα και χρονοδιάγραμμα» στη Βρετανία σε περίπτωση εξόδου της από την ΕΕ.
  • Νομοθετικές ρυθμίσεις για τους εργαζόμενους σε ΟΛΠ και ΟΛΘ στον κυρωτικό νόμο που θα εισαχθεί στη Βουλή για την έγκριση της σύμβασης παραχώρησης προανήγγειλε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.
  • Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε κατάλογο 195 έργων στον τομέα των μεταφορών που θα χρηματοδοτηθούν με 6,7 δισ. ευρώ στο πλαίσιο της Διευκόλυνσης «Συνδέοντας την Ευρώπη». Η επένδυση αναμένεται να αποδεσμεύσει πρόσθετη δημόσια και ιδιωτική συγχρηματοδότηση συνολικού ύψους 9,6 δισ. ευρώ. Τα επιλεγέντα έργα θα συμβάλουν κυρίως στην ψηφιοποίηση του τομέα των μεταφορών και στην απαλλαγή του από τις ανθρακούχες εκπομπές.

Αθλητισμός

  • Μια από τις καλύτερες εμφανίσεις της επί των ημερών του Φερνάντο Σάντος πραγματοποίησε η Πορτογαλία στη 2η αγωνιστική του EURO 2016. Παρόλα αυτά έμεινε στο 0-0 εναντίον της Αυστρίας στο Παρίσι, αφού δεν κατάφερε να πετύχει γκολ σε περισσότερες από 20 τελικές προσπάθειες και είχε δύο δοκάρια, ένα εκ των οποίων σε πέναλτι του Κριστιάνο Ρονάλντο στο 79΄. Κοντά στην πρόκριση στους «16» του EURO 2016 βρίσκεται η Ουγγαρία που νωρίτερα πήρε πολύτιμο βαθμό ισοφαρίζοντας στο 88΄ την Ισλανδία.
  • Η Οσασούνα θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν στην Primera Division, στην οποία επιστρέφει ύστερα από διετή παραμονή στη Β΄ κατηγορία. Η ομάδα από την Παμπλόνα ήταν η νικήτρια στα πλέι οφ ανόδου από τη σεγκούντα ντιβιζιόν και πήρε το «εισιτήριο» της ανόδου μαζί με τις Αλαβές και Λεγκανιές.
  • Αν θεωρήσουμε ότι κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης διοργάνωσης τα προβλήματα είναι αναπόφευκτα, τότε η εθνική Ιταλίας τα αντιμετωπίζει στην πλέον κατάλληλη στιγμή. Τραυματίας είναι ο Αντόνιο Καντρέβα που δεν προπονήθηκε μετά από ένα χτύπημα στο γόνατο στη νίκη 1-0 επί της Σουηδίας (Παρασκευή). Επίσης, ο αρχηγός Τζίτζι Μπουφόν ξεκίνησε στο κανονικό πρόγραμμα, αλλά ένιωσε αδιαθεσία και συνέχισε με δουλειά στο γυμναστήριο. Η ομοσπονδία της Ιταλίας ανακοίνωσε ότι η κατάσταση του Καντρέβα θα επανεκτιμηθεί.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου