Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 17 Ιουνίου, 2016

  • Tην Παρασκευή θα αναρτηθούν στα σχολεία όλης της χώρας, σταδιακά έως το μεσημέρι, οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων των υποψηφίων των Γενικών Λυκείων, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Την ίδια ημέρα (14:00) θα αναρτηθούν και στην ιστοσελίδα του υπουργείου.
  • Για σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας από την Παρασκευή, που θα φτάσει το Σάββατο και την Κυριακή τους 40-41 βαθμούς Κελσίου τοπικά στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας, κάνει λόγο η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε την Παρασκευή.
  • «Οι συμπολίτες μας ξέρουν πια ότι Τσίπρας και ανάπτυξη δεν πάνε μαζί. Τσίπρας και Δικαιοσύνη δεν πάνε μαζί» ανέφερε η ΝΔ σχολιάζοντας τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τη «δίκαιη ανάπτυξη». Πώς αντέδρασαν τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.
  • «Αυτές τις ημέρες κλείνει ένας κύκλος για τη χώρα. Με την πρώτη αξιολόγηση ολοκληρώθηκε ο πιο σημαντικός και δύσκολος κύκλος του προγράμματος» ανέφερε ο πρωθυπουργός στην ομιλία για τη «δίκαιη ανάπτυξη» στο Μουσείο της Ακρόπολης. Αναφορά του πρωθυπουργού στη βρετανίδα βουλευτή Τζο Κοξ που δολοφονήθηκε πριν από λίγες ώρες.
  • Μηνύματα ενότητας των Ορθοδόξων Εκκλησιών έστειλαν το βράδυ της Πέμπτης από τα Χανιά ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, μιλώντας στους παριστάμενους στο πλαίσιο του επίσημου γεύματος που παρέθεσε ο υπουργός Εξωτερικών στους Προκαθήμενους των Ορθοδόξων Εκκλησιών που βρίσκονται στην πόλη για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Κόσμος

  • Με την Βρετανία σε κατάσταση σοκ μετά την δολοφονία της βουλευτή Τζο Κοξ σε απόσταση αναπνοής από το καθοριστικό δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, πληροφορίες που δημοσιεύει ο Independent εμφανίζουν τον συλληφθέντα Τόμας Μερ να είχε διασυνδέσεις με την ακροδεξιά οργάνωση του Λονδίνου «Springbok Club», που πραγματοποιούσε εδώ και χρόνια εκστρατεία υπέρ της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
  • Υπέκυψε στα τραύματά της η 42χρονη βρετανίδα βουλευτής των Εργατικών Τζο Κοξ, η οποία δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι και πιστόλι στο Δυτικό Γιορκσάιρ. Ένας 52χρονος άνδρας έχει συλληφθεί και η αστυνομία σημειώνει ότι δεν αναζητά κάποιον άλλο ύποπτο.
  • Ένας 22χρονος νεαρός, ο οποίος έχει ριζοσπαστικοποιηθεί, συνελήφθη τη Δευτέρα στην Καρκασόν στη νοτιοδυτική Γαλλία και παραμένει υπό κράτηση μέχρι σήμερα, καθώς θεωρείται ότι προετοίμαζε μια «βίαιη ενέργεια» εναντίον Αμερικανών και Ρώσων πολιτών, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο συγκλίνουσες πηγές.
  • Μειώθηκαν οι αιτήσεις ασύλου στην ΕΕ κατά 33% το πρώτο τρίμηνο του 2016, σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2015, με τους Σύρους να ξεπερνούν το ένα τρίτο των αιτούντων, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.
  • Η Γαλλία αποφάσισε την απέλαση του ακροδεξιού επικεφαλής του συνδέσμου της ρωσικής εθνικής ομάδας και 19 ακόμη ρώσους πολίτες, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στη Μασσαλία πριν και μετά τον αγώνα Αγγλίας - Ρωσίας. Παράλληλα, σε ποινές φυλάκισης καταδικάστηκαν τρεις ρώσοι χούλιγκαν. Σε «μαύρη λίστα» θα βάλει ρώσους και ξένους χούλιγκαν η Ρωσία πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο, το οποίο φιλοξενεί το 2018.

Οικονομία

  • Δόθηκε το πράσινο φως σε επίπεδο Συμβουλίου Διοικητών (υπό τον Γ.Ντάσελμπλουμ και των ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης) για την εκταμίευση της δόσης, καθώς ενέκριναν το επικαιροποιημένο μνημόνιο. «Η Ελλάδα φαίνεται ότι έκανε όλη τη δουλειά σε ότι αφορά τα prior actions», είπε ο Γ.Ντάισελμπλουμ, προσθέτοντας ότι «τα πράγματα δείχνουν πολύ καλά». Τη σφραγίδα για την εκταμίευση θα βάλει αύριο (Παρασκευή) το ΔΣ του ESM και τα 7,5 δισ. ευρώ αναμένεται να φθάσουν στην Αθήνα του Αγίου Πνεύματος.
  • Όλα τα μέτρα που συμφώνησε η κυβέρνηση στην τρέχουσα αξιολόγηση, τα συμπληρωματικά μέτρα με τον αυτόματο «κόφτη» των δαπανών ώς το 2019 και ένα σφιχτό χρονοδιάγραμμα - πλαίσιο για τις αποκρατικοποιήσεις, στις οποίες εντάσσονται η πώληση του 5% του ΟΤΕ που κατέχει το δημόσιο, οι μετοχοποιήσεις και πώληση μεριδίων από τις εταιρίες υδάτων (ΕΔΑΠ, ΕΥΑΘ), περιλαμβάνονται στα κείμενα που δόθηκαν την Πέμπτη στη δημοσιότητα.
  • «Σε ποια συμφωνία αναφέρεστε;» ήταν η χαρακτηριστική απάντηση της Κριστίν Λαγκάρντ όταν της ζητήθηκε, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου μετά το Eurogroup, να σχολιάσει τη συμφωνία του Μαΐου για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Τι απάντησε ενοχλημένος ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Αθλητισμός

  • Η πρώτη «λευκή» ισοπαλία στην φάση των ομίλων του EURO 2016 σημειώθηκε στο «Σταντ Ντε Φρανς» του Παρισιού, ανάμεσα στην Γερμανία και στην Πολωνία. Οι δύο ομάδες μετά τις νίκες τους στην 1η αγωνιστική του 3ου γκρουπ αναδείχθηκαν ισόπαλες 0-0 και, πλέον, έχουν από 4 βαθμούς κι έχουν τον πρώτο λόγο για να συνεχίσουν στην φάση των «16» της διοργάνωσης. Νωρίτερα, η Βόρεια Ιρλανδία νίκησε 2-0 την Ουκρανία στη Λιόν, πανηγυρίζοντας την πρώτη νίκη της στον Γ' όμιλο του EURO 2016 αλλά και συνολικά στην ιστορία των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.
  • Την τελευταία του πνοή άφησε έναν φίλαθλος στις κερκίδες του νέου γηπέδου της Λιόν, κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης Βόρεια Ιρλανδία-Ουκρανία (2-0). Πρόκειται για έναν άνδρα ηλικίας 64 ετών που υπέστη ανακοπή, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές. Ο άτυχος άνδρας δεν έχει ακόμα ταυτοποιηθεί και το μόνο που έγινε γνωστό είναι ότι βρισκόταν στις θέσεις των φίλων της Βόρειας Ιρλανδίας.
  • Σκληρή απάντηση που κρατά ψηλά τους τόνους από τον υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμου, Σταύρο Κοντονή στην ανακοίνωση της ΕΠΟ. «Φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης» αναφέρει αρχικά ο κ.Κοντονής και συνεχίζει τονίζοντας ότι «δεν δικαιούνται να κάνουν μαθήματα ήθους, ευγένειας και συμπεριφοράς, και πολύ περισσότερο να απειλούν δήθεν, κάποιοι που έχουν μετατρέψει σε δεύτερο σπίτι τους τα ανακριτικά γραφεία και τις δικαστικές αίθουσες και έχει επιστρατευθεί, για όσα κατηγορούνται ότι έχουν πράξει, σχεδόν το σύνολο του ποινικού κώδικα».
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου