Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 13 Ιουνίου, 2016

  • Για σταδιακή επιδείνωση του καιρού από τα βορειοδυτικά, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα, που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους, κάνει λόγο η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, με έκτακτο δελτίο.
  • Στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας ώς τις 10 το πρωί πραγματοποιούν σήμερα, Δευτέρα, οι εργαζόμενοι σε μετρό, τραμ και ηλεκτρικό, κάνοντας λόγο για ξεπούλημα των αστικών συγκοινωνιών μέσω της ένταξής τους στο νέο υπερ-ταμείο.
  • Ο φίλος και συμμαθητής του 14χρονου που δολοφονήθηκε στη Γέφυρα του Δήμου Χαλκηδόνας, Θεσσαλονίκης, παραδέχθηκε τελικά στους αστυνομικούς που τον ανέκριναν την πράξη του. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο φόνος έγινε για ασήμαντη αφορμή.
  • «Τα έργα στον νέο αυτοκινητόδρομο Κορίνθου-Πατρών θα ολοκληρωθούν λειτουργικά τον Μάρτιο του 2017», δήλωσε σήμερα, Κυριακή, ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο αναπτυξιακό συνέδριο που οργάνωσε στην Πάτρα η εφημερίδα «Πελοπόννησος».
  • «Καταφέραμε τον βασικό πολιτικό μας στόχο, βγαίνουμε από την εποχή των μνημονίων και η ανάπτυξη δεν ακούγεται πλέον από το βάθος του τούνελ, είναι εδώ» τόνισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος στην ομιλία του στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη των ΑΝΕΛ, την οποία χαρακτήρισε προθάλαμο του 3ου Συνεδρίου του κόμματος.

Κόσμος

  • Σβηστά παρέμειναν τα φώτα του Empire State Building της Νέας Υόρκης το βράδυ της Κυριακής, ως ελάχιστος φόρος τιμής στα θύματα του μακελειού στο Ορλάντο. Το ίδιο είχε συμβεί τον Νοέμβριο του 2015 για τo Παρίσι και τον Μάρτιο του 2016 για τις Βρυξέλλες. Η κεραία του One World Trade Center φωτίστηκε στα χρώματα του ουράνιου τόξου.
  • Η υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία Χίλαρι Κλίντον χαρακτήρισε το μακελείο στο Ορλάντο «πράξη τρομοκρατίας» και τόνισε ότι πρέπει να «διπλασιάσουμε τις προσπάθειες για να υπερασπιστούμε τη χώρα μας από απειλές που προέρχονται είτε μέσα είτε έξω από τις ΗΠΑ».
  • Την ευθύνη για τη χειρότερη επίθεση με μαζικούς πυροβολισμούς στην ιστορία των ΗΠΑ ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος μέσω του πρακτορείου Amaq που πρόσκειται στην τζιχαντιστική οργάνωση. Γερουσιαστής της Φλόριντα επισημαίνει ότι πρόκειται απλώς και μόν για μία ανακοίνωση του πρακτορείου των τζιχαντιστών και δεν έχει επιβεβαιωθεί.
  • Ένας άνδρας, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν αυτόματα τουφέκια, σφαίρες και πιθανόν εκρηκτικές ύλες, και ο οποίος κατά δήλωσή του σκόπευε να μεταβεί στο Gay Pride του Λος Αντζελες, συνελήφθη, όπως μετέδωσαν οι Los Angeles Times.
  • Η επίθεση εναντίον οποιουδήποτε Αμερικανού είναι επίθεση εναντίον όλων των Αμερικανών πολιτών δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα σε διάγγελμά του μετά την τραγωδία στο Ορλάντο κάνοντας λόγο για σπαρακτική ημέρα για την LGBT κοινότητα και ολόκληρες τις ΗΠΑ. Ο Αμερικανός πρόεδρος μίλησε για τρομοκρατική ενέργεια και πράξη μίσους, επισημαίνοντας ότι την υπόθεση χειρίζεται το FBI και επί του παρόντος δεν υπάρχει σαφής εκτίμηση για τα κίνητρα του δράστη. Μεσίστιες οι σημαίες στις ΗΠΑ.

Οικονομία

  • Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων μειώσεων στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος αφήνει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης. Όπως λέει, πρόθεσή του είναι να προχωρήσει σε παρεμβάσεις στις ρυθμιζόμενες χρεώσεις, ώστε να μειωθεί περαιτέρω το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας για όλα τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, είτε ανήκουν στη ΔΕΗ είτε σε ιδιώτη πάροχο.
  • Εντός του 2016 θα ενεργοποιηθούν κονδύλια ύψους 57 εκατ. ευρώ για τη σύσταση και λειτουργία σε κάθε Περιφέρεια ενός Κέντρου Στήριξης και Προώθησης της Κοινωνικής Οικονομίας, και επιπλέον περίπου 80 εκατ. ευρώ θα κατευθυνθούν, μέσω των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων (ΠΕΠ), στη στήριξη των κοινωνικών επιχειρήσεων τοπικού ή περιφερειακού χαρακτήρα, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης.
  • Με νέα 48ωρη απεργία συνεχίζουν από τη Δευτέρα τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι σε ΟΛΠ και ΟΛΘ, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις. Μιλούν για «μικρή χαραμάδα για προοπτική προσέγγισης» που ανοίγει μετά τη χθεσινή δήλωση του υπουργού Ναυτιλίας ότι «θα καταβάλει πρόσθετη προσπάθεια για νομική θωράκιση των γενικών και ειδικών ρυθμίσεων» της εργασίας τους. Ζητούν ωστόσο συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, η οποία «θα προσδιορίζει με σαφήνεια, ασφαλή και σταθερή εργασία με θεσπισμένες εργασιακές σχέσεις».

Αθλητισμός

  • Προ των ευθυνών τους θέτει την FIFA και την UEFA ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, σχετικά με τα όσα συμβαίνουν στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο κ. Κοντονής, σε επιστολή προς τις δύο ποδοσφαιρικές αρχές, εκφράζει τον προβληματισμό της κυβέρνησης για τα όσα λαμβάνουν χώρα στο ποδοσφαιρικό τοπίο της χώρας μας και τις καλεί να λάβουν όσα μέτρα απαιτούνται για να βρεθεί οριστική λύση.
  • Το «εισιτήριο» για τους προημιτελικούς του επετειακού Copa America εξασφάλισαν από τον πρώτο όμιλο και οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής μετά τη νίκη τους με 1-0 επί της Παραγουάης, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Α΄ ομίλου της διοργάνωσης.
  • Την απόκτηση του Ουκρανού διεθνούς αμυντικού Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι με συμβόλαιο δύο ετών με δικαίωμα ανανέωσης για έναν ακόμα χρόνο ανακοίνωσε η ΠΑΕ ΑΕΚ. O Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι είναι γεννημένος στις 7 Νοεμβρίου 1986 στην πόλη Ίζιασλαβ της Ουκρανίας. Αναδείχθηκε ποδοσφαιρικά στη Σαχτάρ Ντόνετσκ, με την οποία αγωνίστηκε ως το 2005 στη δεύτερη ομάδα (δανεικός στη Μεταλούργκ Ζαπορίζια τη σεζόν 2005-06).
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου