Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 10 Ιουνίου, 2016

  • Ύποπτος χαρτοφύλακας εντοπίστηκε το βράδυ της Πέμπτης σε είσοδο γκαράζ, έξω από Εφετείο Αθηνών, στην οδό Λουκάρεως. Έχει σημάνει συναγερμός στην αστυνομία και στο σημείο μεταβαίνουν άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.
  • Η σύζυγος του Παναγιώτη Μαυρίκου φέρεται να αναγνώρισε προσωπικό αντικείμενο του εκδότη, επιβεβαιώνει ανεπισήμως η αστυνομία. Ωστόσο, η σορός είναι πλήρως απανθρακωμένη και ο μόνος τρόπος για να επιβεβαιωθεί 100% η ταυτότητα του θύματος είναι η εξέταση DNA, κάτι που θα γίνει την Παρασκευή. Την έρευνα της υπόθεσης ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής.
  • Τη Λέσβο θα επισκεφθεί στις 18 Ιουνίου ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι Μουν προκειμένου να συναντηθεί με μετανάστες, με αιτούντες άσυλο αλλά και με τους εθελοντές που τους στηρίζουν. Την προηγούμενη ημέρα θα βρεθεί στην Αθήνα και θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
  • Μείωση ύλης, μείωση ωρών διδασκαλίας σε βάρος των Αρχαίων Ελληνικών και του project (βιωματικές εργασίες), δύο τετράμηνα αντί για τρία τρίμηνα στα γυμνάσια της χώρας από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν επίσημα από το υπουργείο Παιδείας. Και βεβαίως, πιλοτικά σε συγκεκριμένο αριθμό γυμνασίων θα ξεκινήσει η πολιτική των μεγαλύτερων διαλειμμάτων στα σχολεία και της περιγραφικής αξιολόγησης παράλληλα με την αριθμητική βαθμολογία.
  • Με χρονικό ορίζοντα το 2021 πρέπει να ξεκινήσουμε μια πλατιά διαδικασία διαλόγου με στόχο ένα νέο Σύνταγμα, το Σύνταγμα της Ελλάδας του 2021, ανέφερε στην τοποθέτησή του στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνοντας ότι η χώρα έχει ανάγκη από μια βαθειά δημοκρατική τομή.

Κόσμος

  • Χιλιάδες άνθρωποι, φίλοι, συγγενείς, φίλαθλοι και απλοί θαυμαστές του Μοχάμεντ Άλι παρέστησαν την Πέμπτη στη μουσουλμανική τελετή που οργανώθηκε στη μνήμη του μεγάλου πυγμάχου και προσευχήθηκαν πάνω από τη σορό του ανθρώπου που αγωνίστηκε μέσα στα ρινγκ για τη νίκη και έξω από αυτά για την ειρήνη.
  • Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα τάχθηκε και επίσημα σήμερα υπέρ της υποψηφιότητας της Χίλαρι Κλίντον, ενόψει των προεδρικών εκλογών της 8ης Νοεμβρίου. «Είμαι μαζί της» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ομπάμα. Νωρίτερα, ο αμερικανός πρόεδρος είχε συνάντηση με τον Μπέρνι Σάντερς, ο οποίος δήλωσε ότι θα συνεργαστεί με την Κλίντον για να ηττηθεί ο Τραμπ.
  • Ο υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών Μπέρνι Σάντερς είπε, μετά τη συνάντησή του με τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, ότι θα συνεργαστεί με τη Χίλαρι Κλίντον -η οποία έχει κλειδώσει το χρίσμα- για να ηττηθεί ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τραμπ. Σημείωσε ότι θα παραμένει στη μάχη για το χρίσμα μέχρι την τελευταία προκριματική αναμέτρηση την επόμενη εβδομάδα και τόνισε ότι σύντομα θα συναντηθεί με την Κλίντον.
  • Ο Μοχάμεντ Αμπρινί, ένας Βέλγος υπήκοος μαροκινής καταγωγής που εμπλέκεται στις τρομοκρατικές επιθέσεις του Παρισιού, πέρσι τον Νοέμβριο, θα εκδοθεί από το Βέλγιο στη Γαλλία, όμως «όχι άμεσα», όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι βελγικές δικαστικές αρχές. Ο λόγος της καθυστέρησης είναι ότι ο κατηγορούμενος εμπλέκεται ταυτόχρονα και στις επιθέσεις που διαπράχθηκαν στις Βρυξέλλες στις 22 Μαρτίου.
  • Ελβετικό στρατιωτικό αεροσκάφος F-5 συνετρίβη κοντά σε μια αεροπορική βάση στη βόρεια Ολλανδία, όπου είναι προγραμματισμένο να γίνουν αεροπορικές επιδείξεις το Σαββατοκύριακο, μετέδωσε το ολλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο NOS και ανακοίνωσε μια εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ελβετίας.

Οικονομία

  • Σύμφωνα με πληροφορίες από διπλωματικές πηγές, η συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας του Eurogroup (EWG) στο Ελσίνκι οδηγεί σε δρομολόγηση της εκταμίευσης της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ με ημερομηνία στόχο την 20ή Ιούνιου το αργότερο.
  • Με τις τοποθετήσεις των εισηγητών και των ειδικών αγορητών των κομμάτων ολοκληρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης, στις συναρμόδιες επιτροπές της Βουλής, η συζήτηση επί των άρθρων του νέου αναπτυξιακού νόμου. Ο νόμος θα εισαχθεί στην Ολομέλεια την Τρίτη και αναμένεται να ψηφιστεί την Τετάρτη.
  • Να κλείσει η συμφωνία πώλησης του Χίλτον μέσα στον Ιούλιο έχει στόχο η Alpha Bank. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη διανύει τη δεύτερη φάση η διαδικασία πώλησης ποσοστού 97,3% της Ιονικής Ξενοδοχειακής, η οποία είναι ιδιοκτήτρια και διαχειρίστρια του εμβληματικού ξενοδοχείου της Αθήνας.

Αθλητισμός

  • Η πρεμιέρα του Euro 2016 έφτασε! Η κορυφαία διοργάνωση της Ευρώπης σε επίπεδο χωρών είναι γεγονός και για τον επόμενο μήνα στα γήπεδα της Γαλλίας θα χτυπά η καρδιά του ποδοσφαίρου. Το IN.GR δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από τη μεγάλη αυτή γιορτή και ετοίμασε ένα μεγάλο αφιέρωμα που θα σας βάλει για τα καλά στο παιχνίδι.
  • Εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο αναμένονται από τη συνάντηση που είχαν την Πέμπτη οι απεσταλμένοι της FIFA, Κωστάκης Κουτσοκούμνης και Άντζελο Ρηγόπουλος, οι οποίοι βρέθηκαν στα γραφεία της ΕΠΟ και ήλεγξαν το Καταστατικό και τον Κώδικα Δεοντολογίας της ομοσπονδίας και το κατά πόσο αυτά είναι εναρμονισμένα με εκείνα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Οι αλλαγές θα πρέπει να εγκριθούν είτε από το Δ.Σ. της ΕΠΟ την επόμενη εβδομάδα, είτε από την Γ.Σ. της Ομοσπονδίας στις 24 Ιουνίου.
  • Η πανίσχυρη συνδικαλιστική ένωση CGT ανακοίνωσε ότι παρατείνει την απεργία των εργαζομένων στην αποκομιδή απορριμμάτων στο Παρίσι μέχρι τις 14 Ιουνίου, απορρίπτοντας τις πιέσεις της γαλλικής κυβέρνησης να υποχωρήσει ενόψει της έναρξης του Euro 2016.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου