Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Στο μικροσκόπιο & ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου, 2013

Πέρασε και η εκδήλωση προς τιμή του Δημάρχου Βοστώνης Thomas Menino αλλά νομίζω ότι έπρεπε να γίνει με καλύτερη οργάνωση που σαφώς θα είχε και πιο πολύ συμμετοχή.  Ο Δήμαρχος συνεργάστηκε με την Ελληνική Κοινότητα από το 1993 όταν ο Πανηλειακός Σύλλογος Βοστώνης ήταν η πρώτη Ελληνική Οργάνωση που “μπήκε” δυναμικά στο Δημαρχείο με την ελιά που έφερε από τα Ιερά Χώματα της Αρχαίας Ολυμπίας και με τη γιορτή που έγινε μέσα στο Δημαρχείο παρουσία 700 καλεσμένων από την Ελληνική αλλά και την Αμερικάνικη Κοινότητα. Τότε θυμάμαι ο Δήμαρχος Μενίνο πρώτο είχε αναλάβει τα καθήκοντα του και χάρηκε τόσο πολύ. Ακόμα θυμάμαι ότι εκεί ήσαν πολλά υψηλόβαθμα στελέχη τόσο από την Κοινοπολιτεία της Μασαχουσέτης όπως και ακαδημαϊκοί αλλά και ονόματα μεγάλα του Αθλητισμού και του Boston Marathon όπως ο John Kelley και o Bill Rogers. Μετά από αυτό άνοιξε η πόρτα του Δημαρχείου και κάναμε τη γιορτή πριν την παρέλαση. Δεν εκμεταλλευτήκαμε όμως τον Φιλελληνισμό του Δημάρχου Μενίνο. Μήπως υπάρχουν κάποιοι αξιωματούχοι που ήθελαν το Δήμαρχο περισσότερο δικό τους παρά για το σύνολο, τον Ελληνισμό;   Οι Εθελοντές λιγοστεύουν.

Ο Μισέλ Λιάπης και κάθε “τομάρι” που εκμεταλλεύεται τη θέση του για να ζει εις βάρος των συνανθρώπων του με αθέμιτα μέσα πρέπει να λογοδοτήσει όπως πρέπει να λογοδοτήσουν και όλοι οι Λιάπηδες που εκμεταλλεύονται το πόστο τους, την καλοσύνη ή την άγνοια του κοσμάκη. Αντιλαμβάνομαι ότι δεν είναι ο μόνος αλλά πότε θα βγουν όλοι αυτοί οι λεχρίτες στην επιφάνεια και θα πάνε στη Γυάρο ή στον Κορυδαλλό για διακοπές; Άκου εκεί ο Λιάπης, πρώην υπουργός μεταφορών να κυκλοφορεί με πλαστές πινακίδες, χωρίς δίπλωμα και χωρίς άδεια! Εάν αυτό το έκανε ένας απλός άνθρωπος ακόμα θα ήταν μέσα. Δεν λέω και τον Λιάπη αυτόφωρο λένε ότι τον πήγαν αλλά αμέσως τον βγάλαν έξω για να πάει και εκτός Ελλάδας. Το φουκαρά το Λιάπη, ο άνθρωπος δεν έχει να φάει και πήγε Χριστουγεννιάτικες διακοπές στην Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας. Όταν θα γυρίσει άντε να πληρώσει ένα μικρο πρόστιμο και όλα ΟΚ. Είναι όμως ΟΚ; Όχι βέβαια, ο Λιάπης είναι ένας από τους πολλούς “λίγους" πολιτικούς που “βοήθησε” να ρίξουν το καράβι η ΕΛΛΑΣ σε ξέρα. Να τον χαιρόμαστε, να τους χαιρόμαστε.

Πόσοι τελικά είναι αυτοί ο κλέφτες του Ελληνικού χρήματος; Ξέρει κανένας; Δεν νομίζω ότι θα μάθουμε ποτέ.   Εδώ, εκεί ,πιάνουν κάποιον που ήταν στο ισόγειο ή στο προαύλιο.  Οι άλλοι που ήσαν στο ρετιρέ τι έγιναν;  Μαθαίνουμε ότι ο πρώην αναπληρωτής Διευθυντής εξοπλισμών του Υπουργείου 'Αμυνας Αντώνης Κάντας έλαβε δεκάδες εκατομμύρια. Ο Κάντας ήταν στον πρώτο όροφο, στη βάση της πυραμίδας και εισέπραττε όπως είπε στους ανακριτές 0,5%. Καταλαβαίνεις τι εννοεί αυτό φίλε; Να το κάνουμε “λιανά”. Εάν γινόταν η τάδε αγορά για 100 ευρώ ο Κάντας έπαιρνε 50 λεπτά, κατανοητό;   Δηλαδή, εάν η αγορά για κάποιο οπλικό σύστημα ήταν 1,000,000 ο Κάντας έπαιρνε 50,000 ευρώ! Να όμως που υπήρχαν αγορές που ξεπερνούσαν το 1 δις τότε ο Κάντας έπαιρνε προμήθεια 50 εκατομμύρια Ευρώ. Καταλαβαίνετε τι γίνεται; Τώρα εάν ένας Αναπληρωτής Διευθυντής έπαιρνε τέτοιες αμοιβές τι έπαιρνε ο Διευθυντής Εξοπλισμών, τι έπαιρνε ο υφυπουργός, τι έπαιρνε ο υπουργός, (τότε είσαν ο Άκης Τσοχατζόπουλος και  ο Γιάννος Παπαντωνίου) τι έπαιρνε ο Πρωθυπουργός; Αλλά δεν είναι μόνο το Υπουργείο Άμυνας. Όχι δα. Ακούγονται κι άλλα, Υπουργείο Χωροταξίας Περιβάλλοντος, Υπουργείο Πολιτισμού, Υπουργείο Οικονομικών... Θυμάστε την Εθνική Τράπεζα στη Βοστώνη, στη Νέα Υόρκη, στο Σικάγο, στον Καναδά; Εκεί τι έγινε, μήπως ξέρει ο κ. Σημίτης; Ο Γιωργάκης είχε εν μέρη δίκιο, λεφτά υπήρχαν, αλλά στους λογαριασμούς άλλων. Διαφάνεια και δικαιοσύνη θέλουμε. Εκεί θα πρέπει να στρέψει το βλέμμα του ο κάθε Σαμαράς, ο κάθε Πρωθυπουργός.


Προχθές έλαβα ένα ωραίο δώρο από μία κυρία. Ομολογώ ότι δεν το περίμενα γιατί όταν αρκετούς μήνες πριν μου ζήτησε να προλογίσω το βιβλίο πράγμα που έκανα με μεγάλη μου ευχαρίστηση γιατί φαίνονται από μακρυά οι καλοί άνθρωποι και η κυρία όπως ο σύζυγός της και η ευρύτερη οικογένεια του άνδρα της είναι υπέροχοι άνθρωποι. Μετά όμως με πληροφόρησαν ότι δεν θα κυκλοφορήσει το βιβλίο γιατί πολλοί από τους ανθρώπους που εμπλέκονται στην ιστορία είναι εν ζωή. Το ξέχασα κι εγώ και προχθές που μου έφερε ο ταχυδρόμος ένα μεγάλο φάκελο με το βιβλίο που έχει τα δύσκολα χρόνια ενός κοριτσιού εντυπωσιάστηκα. Είναι ένα βιβλίο ντοκουμέντο από τη ζωή της και τις περιπέτειες που πέρασε όταν μικρό κορίτσι η μητριά της την έδιωξε να πάει από το χωριό της στη Λακωνία υπηρέτρια στην Αθήνα. Η Μαρία, η ηρωίδα του βιβλίου δεν χάθηκε όπως τόσες και τόσες κοπέλες στη πρωτεύουσα. Εδώ είναι το νόημα. Όταν ο άνθρωπος έχει ρίζες, όταν έχει το Γνώθι Σ' αυτόν” το παλεύει, γίνεται θηρίο. Η Μαρία όχι μόνο δεν χάθηκε αλλά έχει μία οικογένεια που ξέρει από αρχές, από φιλία και πολιτισμό. Συγχαρητήρια και Ευχαριστώ.

Αύριο είναι Χριστούγεννα και όλος ο Χριστιανικός Κόσμος εορτάζει τη Γέννηση του Χριστού όπως πέρασε από την παράδοση, από τα κείμενα και από στόμα σε στόμα. Δυστυχώς πολλοί από εμάς και εσάς δεν δίνουμε πολύ σημασία στο νόημα της Γέννησης του Χριστού και δίνουμε περισσότερη σημασία στην ύλη, στην καλοπέραση και σε τι δώρο θα πάρουμε ή θα δώσουμε. Λένε ότι το πρόβλημα είναι οι “αντίθρησκοι” ενώ εμείς και εσείς είμαστε το μεγαλύτερο πρόβλημα. Είπες μία καλή κουβέντα, βοήθησες το συνάνθρωπό σου; Κάθε ημέρα γράφουμε τα ονόματα αυτών που εορτάζουν. Σκοπός μας δεν είναι να αντικαταστήσουμε κάποιο ιερέα ή θεολόγο, αλλά, γράφουμε τα ονόματα που εορτάζουν για να θυμηθείς κάποιον ή κάποια που εορτάζει γιατί με τη δουλειά, το άγχος και τα τόσα προβλήματα ξεχνάμε τους φίλους μας, τους συγγενείς και τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Όταν διαβάσεις λοιπόν στο “Γιορτάζουν Σήμερα” και βλέπεις ένα όνομα που σου θυμίζει δικό σου πρόσωπο πάρε το τηλέφωνο και κάνε ένα τηλεφώνημα. Πες Χρόνια Πολλά για τη Γιορτή σου. Η σημερινή ζωή μας έχει επιβάλει να ζούμε στον εαυτό μας, έχουμε σηκώσει πελώρια τείχη γύρο μας να είμαστε μακρυά από τους γείτονες, τους συγγενείς, τους γνωστούς, δυστυχώς. Το άλλο άσχημο είναι η κοινωνία που δημιουργείτε σιγά-σιγά, χωρίς γείτονες, χωρίς συγγενείς. Δηλαδή σύνδρομο του “individualist”, ατομικό το οποίο είναι και εγωιστικό. Κοιτάξτε γύρο σας... Αφήστε τις μικροπρέπειες. Όλα εδώ θα μείνουν.
Καλά Χριστούγεννα.

Η Σύνταξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου