Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Αλισβερίσι με τον στρατό από τον Ερντογάν

Αλισβερίσι με τον στρατό από τον ΕρντογάνΔευτέρα, 30 Δεκεμβρίου, 2013

Αναζητώντας λύση στο πολιτικό αδιέξοδο που αντιμετωπίζει

Δεκανίκι στις ένοπλες δυνάμεις αναζητά ο Τούρκος πρωθυπουργός - Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης οι στρατηγοί ζητούν την επανεξέταση των υποθέσεων Εργκένεγκον και Βαριοπούλα

Στον στρατό φαίνεται ότι αναζητά «σωσίβιο» ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναζητώντας λύση στο πολιτικό αδιέξοδο που αντιμετωπίζει μετά το σκάνδαλο διαφθοράς που συνταράσσει τόσο την κυβέρνηση του όσο και το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ).
Τις προθέσεις του Ερντογάν αποκάλυψε, σύμφωνα με αναλυτές, ο γηραιός βουλευτής του ΑΚΡ, Μουσταφά Ελιτάς, ο οποίος σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Χουριέτ δήλωσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο αλλαγής των νόμων που εμποδίζουν την επανεκδίκαση των υποθέσεων εκατοντάδων αξιωματικών του στρατού που καταδικάστηκαν για εμπλοκή σε σενάριο ανατροπή του Ερντογάν στις υποθέσεις Εργκένεγκον και Βαριοπούλα.
«Αν χρειαστεί θα κάνουμε νέες νομικές διευθετήσεις για να εμποδίσουμε την άδικη μεταχείριση των ανθρώπων» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ελιτάς για την υπόθεση.
Την προηγούμενη εβδομάδα ο Γιαλτσίν Ακντογκάν, ένας από τους κορυφαίους πολιτικούς συμβούλους του Ερντογάν, είχε αφήσει να εννοηθεί ότι αυτοί οι αξιωματικοί είχαν τεθεί στο στόχαστρο των ίδιων ομάδων μέσα στο δικαστικό σύστημα που τώρα ερευνούν την υπόθεση διαφθοράς κατά των συμμάχων του Ερντογάν.
Οι καταδικασμένοι αξιωματικοί από την πρώτη στιγμή υποστήριξαν ότι οι αποδείξεις εναντίον τους ήταν κατασκευασμένες.
Των δηλώσεων του Ελιτάς είχε προηγηθεί, σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο, αίτημα του επικεφαλής των Τουρκικών ενόπλων δυνάμεων για τη βοήθεια της κυβέρνησης για την επανεξέταση των υποθέσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες το αίτημα διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ανώτατου συμβουλίου των Τουρικών Ενόπλων Δυνάμεων στην οποία τότε είχε ανακοινωθεί επισήμως ότι ο στρατός δεν επιθυμεί την εμπλοκή του στις πολιτικές διενέξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου