Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

«Μάλλον του σάλεψε!» λέει η πεθερά του Λιάπη

Του Φρίξου Δρακοντίδη
«Μάλλον του σάλεψε!»

 Πέμπτη, 26 Δεκεμβρίου, 2013

Πυρ και μανία με τον Μιχάλη Λιάπη είναι η οικογένεια της πρώην συζύγου του, Αμαλίας Μπογδάνου

Ανεβαίνοντας με το ασανσέρ στο ρετιρέ της επταόροφης πολυκατοικίας στο Κολωνάκι όπου διαμένει η οικογένεια Μπογδάνου, είσαι προετοιμασμένος να αντιμετωπίσεις μια φορτισμένη ατμόσφαιρα εξαιτίας του τελευταίου γεγονότος με πρωταγωνιστή τον κ. Λιάπη.
Πριν από το ραντεβού με τα πεθερικά του πρώην υπουργού είχε προηγηθεί μια σύντομη τηλεφωνική επικοινωνία μαζί τους. Η φωνή της πεθεράς του, κυρίας Ιωσηφίνας Μπογδάνου, προϊδέαζε ότι τα πράγματα στην οικία τους δεν είναι και τόσο ρόδινα.
«Κοντεύω να σκάσω», μονολογούσε ξανά και ξανά, ενώ αναρωτιόταν «πώς το έκανε αυτό ο Μιχάλης;».  
Η πόρτα του ανελκυστήρα ανοίγει στο εσωτερικό του σπιτιού.
Δεν είναι τόσο το επιβλητικό ντεκόρ με την πληθώρα των ασημένιων και χρυσών κορνιζών και διαφόρων αντικειμένων που κοσμούν το ευάερο αυτό διαμέρισμα που επιβαρύνει την ατμόσφαιρα.
«Είναι το κακό που μας βρήκε», λέει η κυρία Μπογδάνου. Το αναπάντεχο και απροσδόκητο γεγονός που απ’ ό,τι φαίνεται αδυνατεί να χωνέψει. Η οικογένεια Μπογδάνου διατηρούσε πάντα χαμηλό προφίλ, παρά τις υψηλές πολιτικές γνωριμίες, τα πάρτι και τις εκδηλώσεις της κοσμικής Αθήνας στις οποίες παρίστατο συχνά πυκνά, φροντίζοντας να μην προκαλεί. Αυτό το περιστατικό όμως έπεσε πάνω της σαν κεραυνός εν αιθρία αφήνοντάς την έκπληκτη.
Το χοντρό ατόπημα του πρώην γαμπρού τους είναι ζήτημα που και η ίδια η κυρία Μπογδάνου, όπως λέει, αδυνατεί να χειριστεί: «Λες και έπεσε μετεωρίτης από τον Αρη πάνω στα κεφάλια μας!».
Κάθεται σε ένα τραπέζι, στο οποίο είναι ακουμπισμένες οι συσκευές των σταθερών και κινητών τηλεφώνων της, ένα μεγάλο ντοσιέ γεμάτο αριθμητικούς υπολογισμούς, καθώς και ένας στυλογράφος. Αισθάνεσαι  το συναίσθημα αγανάκτησης και θυμού που την πλημμυρίζει κι αυτό είναι κάτι που δεν αργεί να φανεί αρχίζοντας τη συζήτηση μαζί της.
Είχε προηγηθεί μάλιστα και μια τηλεφωνική επικοινωνία με την κόρη της και πρώην σύζυγο του
κ. Λιάπη, Αμαλία, η οποία φόρτισε ακόμα περισσότερο την ήδη επιβαρημένη ψυχολογία της.
«Τραβάει κι αυτή τα μαλλιά της! Αναρωτιέται πώς είναι δυνατόν να κάνει τέτοιο πράγμα. Γνωρίζοντας από πρώτο χέρι τον χαρακτήρα του Μιχάλη, προσπαθούμε να εξηγήσουμε πώς μπόρεσε και έκανε τέτοιο λάθος. “Πώς είναι δυνατόν να έκανε τέτοιο πράγμα μαμά;” ήταν η πρώτη κουβέντα που μου είπε η κόρη μου», λέει η κυρία Μπογδάνου.
Προσπαθώντας να βρει μια λογική εξήγηση μας εκμυστηρεύεται τις σκέψεις της:
«Πέρυσι του βρήκαν ανεύρυσμα στον εγκέφαλο. Εκανε μια πολύ δύσκολη επέμβαση και πραγματικά γλίτωσε εκ θαύματος τα χειρότερα. Δεν ξέρω λοιπόν εάν τον επηρέασε κι αυτό. Σας το λέω γιατί όλα περνάνε από το μυαλό μου αυτές τις ώρες. Αυτός ο άνθρωπος φοβόταν ακόμα και τη σκιά του. Πώς είναι δυνατόν να κάνει μια τόσο τεράστια βλακεία;».
Ολοι όσοι γνωρίζουν τον χαρακτήρα του κ. Λιάπη και τη σχέση του με τα χρήματα θα μπορούσαν ενδεχομένως να δώσουν μια άλλη πτυχή στο όλο ζήτημα, προβάλλοντας ως επιχείρημα το γεγονός ότι ο πρώην υπουργός ήταν και είναι αρκετά σφιχτός στις οικονομικές του συναλλαγές.
 «Ηταν πράγματι πολύ σφιχτός με τα χρήματα. Πολύ μετρημένος με όσα ξόδευε», λέει η κυρία Μπογδάνου και προσθέτει: «Συμβούλευε και τους άλλους να κάνουν το ίδιο. Ηξερε ανά πάσα στιγμή σε ποιον έδωσε πόσα και γιατί».
Πηγή: Πρώτο Θέμα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου