Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου, 2013

  • Σε ρυθμούς εορτών μπαίνουν και πάλι από την Παρασκευή τα καταστήματα. Κλειστά θα είναι την Κυριακή τα καταστήματα στην Αττική, ανοικτά υπό προϋποθέσεις στη Θεσσαλονίκη. Στο Δήμο της Αθήνας έχει αποφασιστεί «λευκή νύχτα» με ανοικτά καταστήματα μέχρι τις 11 το βράδυ του Σαββάτου 28 Δεκεμβρίου, κάτι με το οποίο διαφωνεί η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων.
  • Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας, διαβίβασε στη Βουλή τη μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, που είχε καταθέσει ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών, για τον τρόπο με τον οποίο εφαρμόστηκε το μέτρο της διαθεσιμότητας, που είχε ως αποτέλεσμα να επιλεχθούν 1.348 υπάλληλοι για απομάκρυνση, χωρίς διαφανή κριτήρια.
  • Το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) έκρινε νόμιμο και σύμφωνο με την ευρωπαϊκή νομοθεσία και νομολογία να μπορεί ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας να προσδιορίζει το ανώτατο πλαφόν στις τιμές των εισιτηρίων των πλοίων, όπως και το ωράριο των δρομολογίων τους, απορρίπτοντας τις προσφυγές δύο ναυτιλιακών εταιρειών.
  • Φήμες θέλουν τον Μιχάλη Λιάπη να επέστρεψε το πρωί της Πέμπτης στην Αθήνα, μετά τις χριστουγεννιάτικες διακοπές του σε πολυτελές ξενοδοχείο της Μαλαισίας. Τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου εκδικάζεται η υπόθεση του Μ. Λιάπη ο οποίος είχε συλληφθεί για πλαστές πινακίδες και είχε οδηγηθεί στο Aυτόφωρο.

Κόσμος

  • Ένας Ιταλός, διευθυντής ενός μικρού παρισινού θεάτρου, συνελήφθη την Πέμπτη καθώς επιχείρησε ανεπιτυχώς να εισβάλει με το αυτοκίνητό του στο προεδρικό μέγαρο της Γαλλίας καταγγέλλοντας, με τον τρόπο αυτό, τη μείωση της επιχορήγησης του θιάσου του.
  • Τη δυνατότητα να εγκαταλείψουν τη Ρωσία έχουν πλέον οι ακτιβιστές της Greenpeace που είχαν συλληφθεί, βάσει του νόμου περί «χουλιγκανισμού», για τη διαμαρτυρία εναντίον εξόρυξης πετρελαίου στον Αρκτικό Κύκλο. Μετά την αποφυλάκισή τους, οι ρωσικές αρχές εξέδωσαν τις θεωρήσεις διαβατηρίου και έτσι οι ξένοι ακτιβιστές μπορούν πλέον να επιστρέψουν στις χώρες τους.
  • Μεταγωγικό αεροσκάφος τύπου Antonov-12 συνετρίβη την Πέμπτη στη Σιβηρία με αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο εννέα άνθρωποι, όπως μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων και σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων.
  • Απέρριψε η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης την έκκληση της εκλογικής επιτροπής να αναβληθούν οι προγραμματισμένες για τον Φεβρουάριο εκλογές και επέμεινε ότι η διαδικασία θα γίνει όπως προβλέπεται, παρά τις σφοδρές συγκρούσεις ανάμεσα σε αστυνομικούς και αντικυβερνητικούς διαδηλωτές.
  • Ούτε ο αναγκαστικός ανασχηματισμός, στον οποίο προχώρησε ο Ταγίπ Ερντογάν, φάνηκε να ηρεμεί την κοινή γνώμη στην Τουρκία. Την ώρα που ο τούρκος πρωθυπουργός ανασχημάτιζε την κυβέρνησή του, καρατομώντας περί τους δέκα υπουργούς, ανάμεσα τους και ο ισχυρότατος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Εγκεμέν Μπαγίς, ανοίγει τώρα νέο μέτωπο στο θέμα της διαφθοράς, αυτή τη φορά με τους δικαστές.

Οικονομία

  • Το δώρο των Χριστουγέννων αποτελεί σήμερα μια μικρή πολυτέλεια η οποία για την ώρα καταβάλλεται σε πολύ λιγότερους από ότι μερικά χρόνια πριν. Συγκεκριμένα οι μόνοι που λαμβάνουν πλέον δώρο Χριστουγέννων είναι οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα.
  • Μετά από μια μικρή κάμψη τον Οκτώβριο, ο αριθμός των ανέργων στη Γαλλία αυξήθηκε και πάλι τον Νοέμβριο, με 17.800 νέους εγγεγραμμένους, φτάνοντας τα 3,29 εκατομμύρια συνολικά. Ωστόσο, το υπουργείο Εργασίας υποστηρίζει ότι η τάση παραμένει πτωτική, αφού εξαιρεί τους μερικώς απασχολούμενους και όσους εργάστηκαν βραχυπρόθεσμα.
  • Στο 16,2% ανήλθε η ανεργία στην Κύπρο το τρίτο τρίμηνο του 2013, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 0,7% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2012. H ανεργία στους νέους μεταξύ 15 - 24 ετών καταγράφηκε στο 38,5%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου