Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Αυξήσεις στα ταχυδρομικά και τα γραμματόσημα

Νέα αύξησης στα γραμματόσημα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Postal ProblemsΠαρασκευή, 27 Δεκεμβρίου, 2013
Η αποστολή μιας επιστολής πρόκειται να γίνει λίγο ακριβότερη στις ΗΠΑ, καθώς οι αρμόδιες Αρχές ενέκριναν μια προσωρινή αύξηση της τάξεως των 3 σεντς για τα γραμματόσημα των απλών επιστολών.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η αποστολή μιας απλής επιστολής θα κοστίζει 49 σεντς, στο πλαίσιο των προσπαθειών να ανακάμψει η Ταχυδρομική Υπηρεσία από τα οικονομικά προβλήματα που την ταλανίζουν εδώ και πέντε περίπου χρόνια.
Η αύξηση θα τεθεί σε εφαρμογή από τον επόμενο μήνα, και συγκεκριμένα από τις 26 Ιανουαρίου, ενώ δεν πρόκειται να διαρκέσει περισσότερο από δύο χρόνια. Στόχος της αύξησης είναι να καταφέρει η Ταχυδρομική Υπηρεσία να καλύψει τα 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια των απωλειών της.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ανεξάρτητη Ρυθμιστική Επιτροπή της Ταχυδρομικής Υπηρεσίας με ψήφους 2 υπέρ και 1 κατά απέρριψε το αίτημα της διοίκησης της Υπηρεσίας να γίνει η αύξηση μόνιμη, αν και ο πληθωρισμός ύστερα από 24 μήνες μπορεί να την καταστήσει μόνιμη ούτως ή άλλως.
«Η αύξηση αυτή θα είναι σε ισχύ μόνο και μόνο για την κάλυψη των απωλειών», είπε η πρόεδρος της επιτροπής, Ρουθ Γκόλντγουεϊ.
Οι μαζικές αποστολές αλλά και οι αποστολές δεμάτων θα αυξηθούν κατά 6%, γεγονός που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. Πολλοί ήταν αυτοί που ζητούσαν οι αυξήσεις γι’ αυτές τις υπηρεσίες να μην ανέβουν πέρα από το 1,7% που είναι το επίπεδο του πληθωρισμού.
Μεταξύ των επιχειρημάτων τους είναι ότι οι φιλανθρωπικές οργανώσεις που κάνουν μαζικές αποστολές, αλλά και τα βιβλιοπωλεία που προσπαθούν να ανταγωνιστούν τον κολοσσό του Διαδικτύου «Amazon» θα είναι αυτοί που θα δεχθούν το μεγαλύτερο πλήγμα από την αύξηση αυτή. Οι εταιρείες εξάλλου που κατασκευάζουν ευχετήριες κάρτες τάχθηκαν κατά της αύξησης αυτής.
«Πρόκειται για μια καθαρά αντιπαραγωγική απόφαση», είναι τα λόγια της Μέρι Μπέρνερ, η οποία είναι πρόεδρος της «Association of Magazine Media». «Θα διώξει ακόμα περισσότερους πελάτες από την Ταχυδρομική Υπηρεσία και θα έχει αρνητικές επιπτώσεις σε πολλούς άλλους κλάδους της Οικονομίας μας», συνέχισε εξάλλου η ίδια.
Η Μπέρνερ, εξάλλου, δεν παρέλειψε να πει ότι η «Association of Magazine Media» μπορεί να κινηθεί δικαστικά κατά της εν λόγω απόφασης.
Για τους καταναλωτές, εξάλλου, οι οποίοι πλέον δεν χρησιμοποιούν όπως παλαιότερα το ταχυδρομείο, η απόφαση μάλλον θα έχει μικρή επίπτωση στις τσέπες τους.
«Ειλικρινά δεν ξέρω πολλούς ανθρώπους που χρησιμοποιούν το ταχυδρομείο, με εξαίρεση όσους θέλουν να κάνουν αποστολές δεμάτων», είναι τα λόγια της Κριστίν Τζόνσον, από το Γκριν Μπέι του Ουισκόνσιν.
Οπως προαναφέρθηκε, η Ταχυδρομική Υπηρεσία των ΗΠΑ αντιμετωπίζει εδώ και πέντε περίπου χρόνια έντονα οικονομικά προβλήματα, κυρίως εξαιτίας της τάσης των ανθρώπων να χρησιμοποιούν το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο έναντι του παραδοσιακού για την αλληλογραφία τους.
Πηγή: Ε. Κ., Associated Press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου