Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 26 Δεκεμβρίου, 2013

  • Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το πρωί των Χριστουγέννων στο υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να εξεταστεί η κατάσταση που διαμορφώνεται από την αιθαλομίχλη. Ο κ. Γ.Στουρνάρας επανέλαβε ότι δεν εξετάζεται η μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης, ενώ ο υπουργός ΠΕΚΑ Γ.Μανιάτης είπε ότι οι περιφερειάρχες θα ενεργοποιούν την απόφαση για δωρεάν παροχή ρεύματος προτού ξεπεραστεί το όριο λήψης μέτρων (150 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα). Πυρά από σύσσωμη την αντιπολίτευση.
  • Τα πυρά των κομμάτων της αντιπολίτευσης προκαλεί η θέση της κυβέρνησης στο ζήτημα του ΕΦΚ στο πετρέλαιο, με φόντο τη διυπουργική σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, στο τέλος της οποίας ο Γ.Στουρνάρας επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν εξετάζει μείωσή του. Tο μήνυμά ήταν σαφές, το πετρέλαιο θα μείνει ακριβό κι όποιος αντέξει» λέει ο Π.Σκουρλέτης του ΣΥΡΙΖΑ, αιχμές από ΔΗΜΑΡ, ΚΚΕ και ΑΝΕΛ.
  • Νεκρός ανασύρθηκε ένας 64χρονος κατά τη διάρκεια κατάσβεσης σε λυόμενο στην Μυρίνη της Καρδίτσας, όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική. Η φωτιά εκδηλώθηκε αργά το μεσημέρι και τα αίτιά της είναι ακόμη ασαφή.
  • Με κλειστές τις υγειονομικές του μονάδες θα βρει ο νέος χρόνος τον ΕΟΠΥΥ. Οι γιατροί του Οργανισμού όλης της χώρας αποφάσισαν να παρατείνουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις μέχρι τις 3 Ιανουαρίου, μετά την αιφνιδιαστική κατάθεση τροπολογίας για τον ΕΟΠΥΥ στο νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς.
  • Άνθρωποι που προκάλεσαν συζητήσεις, πρόσωπα αμφιλεγόμενα... Κάποιοι μάς έκαναν περήφανους, άλλοι πάλι όχι... Το sansimera.gr σάς θυμίζει τους πρωταγωνιστές της χρονιάς για να αναδείξετε με την ψήφο σας το Πρόσωπο του 2013.

Κόσμος

  • Ασφυκτική γίνεται η πίεση την οποία υφίσταται ο Ερντογάν εξαιτίας του σκανδάλου με τις μίζες στην Τουρκία και τη δικαστική έρευνα που έχει βάλει στο στόχαστρο υψηλά ιστάμενα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος. Οι παραιτήσεις τριών υπουργών που εμπλέκονται όχι μόνο δεν κατάφεραν να αποκλιμακώσουν την κατάσταση, αλλά αντιθέτως επιδεινώνουν τα πράγματα για τον πρωθυπουργό με έναν από τους παραιτηθέντες να τον καλεί ανοικτά να αποχωρήσει από την ηγεσία της κυβέρνησης.
  • Στο σκοτάδι πέρασαν τα Χριστούγεννα δεκάχες χιλιάδες στη Βρετανία εξαιτίας των διακοπών ρεύματος που έχει προκαλέσει το κύμα ισχυρής κακοκαιρίας. Σοβαρά προβλήματα και στη Γαλλία, πλημμύρες και στις δύο πλευρές της Μάγχης. Σε ετοιμότητα και η βόρεια και κεντρική Ιταλία για ακραία καιρικά φαινόμενα για το διήμερο.
  • Στην επίσημη ανακήρυξη των Αδελφών Μουσουλμάνων σε τρομοκρατική οργάνωση προχώρησε η κυβέρνηση της Αιγύπτου, μία ημέρα αφού ο πρωθυπουργός την είχε χαρακτηρίσει έτσι στον απόηχο της βομβιστικής επίθεσης στη Μανσούρα. Η ομάδα είχε καταδικάσει την επίθεση, την ευθύνη για την οποία διεκδίκησε ένοπλη ομάδα ισλαμιστών από το Σινά.
  • Την ώρα που ο καθολικός επίσκοπος Κολονίας ετοιμαζόταν να εκφωνήσει το κήρυγμά του κατά την λειτουργία των Χριστουγέννων στον Καθεδρικό της πόλης, μία νεαρή ανέβηκε στην Αγία Τράπεζα και έβγαλε τα ρούχα της, μένοντας μόνο με το κάτω εσώρουχο, έχοντας γράψει στο στήθος της το σύνθημα «Είμαι ο Θεός». Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, πρόκειται για την Γιοζεφίνε Βιτ, μία από τις ακτιβίστριες της Femen που είχαν «επιτεθεί» στον Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια έκθεσης στο Αννόβερο.
  • Την παραίτησή τους ανακοίνωσαν ο υπουργός Οικονομίας της Τουρκίας, Ζαφέρ Τσαγκλαγιάν, ο υπουργός Εσωτερικών Μουαμέρ Γκιουλέρ και ο υπουργός Περιβάλλοντος Ερντογάν Μπαϊρακτάρ μετά την εμπλοκή των γιων τους στο σκάνδαλο διαφθοράς που προκαλεί τριγμούς στην Ερντογάν. Σε διαφορετικό μήκος κύματος οι δηλώσεις τους: από στήριξη στον πρωθυπουργό έως προτροπή στον ίδιο να παραιτηθεί.

Οικονομία

  • Από το ηλεκτρονικό κόσκινο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων θα περνούν από το νέο έτος όλα τα εικονικά τιμολόγια, καθώς η υποχρέωση για μηνιαία υποβολή των συγκεντρωτικών καταστάσεων των επιχειρήσεων από το νέο έτος θα συνδυασθεί με σύνθετες διασταυρώσεις που θα αποκαλύπτουν άμεσα παραβάσεις και απάτες.
  • Στους 5.781 ανέρχονται οι φορολογούμενοι που δεν μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις χορήγησης οικογενειακού επιδόματος (Α21), καθώς οι Εφορίες δεν έχουν ακόμη προχωρήσει στην εκκαθάριση των φορολογικών τους δηλώσεων.
  • Στο επίκεντρο της προσοχής προσπαθεί να διατηρηθεί η Japonica Partners η Εταιρεία Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών που διατείνεται πως είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος ιδιώτης κάτοχος ελληνικού χρέους μετά τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία.

Αθλητισμός

  • Στην απόκτηση του Ηλία Κώτσιου προχώρησε ο Λεβαδειακός και τις επόμενες ημέρες αναμένεται και η ανακοίνωση. Ο Λαρισαίος αμυντικός είχε μείνει ελεύθερος από την Καλλονή το καλοκαίρι και εδώ και λίγες μέρες προπονείται με τους Βοιωτούς για να καλύψει το χαμένο έδαφος. Ο Κώτσιος θα αποτελέσει την πρώτη μεταγραφή του Λεβαδειακού στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.
  • Τις ευχές τους για καλές γιορτές και χρόνια πολλά έδωσαν σε αρκετές γλώσσες οι παίκτες του ΠΑΟΚ, με την ΠΑΕ να δημοσιεύει το βίντεο αλλά και το «making of», με τον Σκόνδρα να κάνει τον ράπερ, τον Ολίσε να φεύγει... με το μικρόφωνο και τον Γλύκο να πίνει φραπέ. Επίσης, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ παρουσίασε εικόνες από το Θεματικό Πάρκο που στήθηκε έξω από την Τούμπα, όπου πέρασαν περισσότερα από 2000 παιδιά και έπαιξαν διάφορα παιχνίδια με θέμα το ποδόσφαιρο, ενώ είδαν από κοντά τους παίκτες της ομάδας. Δείτε τα σχετικά βίντεο...
  • Ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος αναφέρθηκε στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ, τονίζοντας ότι οι 30 βαθμοί που έχει μαζέψει ο Παναθηναϊκός είναι πολύ λίγοι, ωστόσο τόνισε ότι η σκληρή δουλειά που γίνεται με τον Γιάννη Αναστασίου, φαίνεται στο γεγονός ότι οι Πράσινοι έχουν βελτιωθεί αρκετά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου