Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σαββατο, 28 Δεκεμβρίου, 2013

  • «Λευκή Νύχτα» διοργανώνεται το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου στην Αθήνα, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του δήμου. Με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Αττικής, το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων της πόλης παρατείνεται ώς τις 11 το βράδυ, ενώ ώς την ίδια ώρα παρατείνεται και το ωράριο λειτουργίας ορισμένων μουσείων. Στη «Λευκή νύχτα» αντιδρούν οι εργαζόμενοι στο λιανεμπόριο, σημειώνοντας ότι είναι παράνομη αλλά και ανήθικη απέναντι στους υπαλλήλους.
  • Εντοπίστηκε και είναι καλά στην υγεία της η 16χρονη Μαρία Ζαμπουλάκη, τα ίχνη της οποίας είχαν χαθεί από το βράδυ των Χριστουγέννων στην περιοχή Ίσθμια Κορίνθου.
  • Πολιτικό σεισμό προκαλούν οι αποκαλύψεις του πρώην αναπληρωτή διευθυντή Εξοπλισμών Αντώνη Κάντα για τη μεγάλη υπόθεση των «μαύρων χρημάτων» που διακινήθηκαν για προμήθειες του υπουργείου Άμυνας επί σειρά ετών. Στην απολογία του κατονομάζει 17 πρόσωπα -μεταξύ των οποίων πολιτικούς, αλλά και πολύ γνωστούς επιχειρηματίες-, ενώ εμφανίζει πρώην πρωθυπουργό, υπουργούς, ακόμα και αρχηγό κόμματος να υποστηρίζουν στη Βουλή συγκεκριμένα οπλικά συστήματα. Τι λέει στην απολογία του...
  • Άνθρωποι που προκάλεσαν συζητήσεις, πρόσωπα αμφιλεγόμενα... Κάποιοι μάς έκαναν περήφανους, άλλοι πάλι όχι... Το sansimera.gr σάς θυμίζει τους πρωταγωνιστές της χρονιάς για να αναδείξετε με την ψήφο σας το Πρόσωπο του 2013.
  • Έπειτα από σχετική ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ. για σχεδιαζόμενη απόπειρα επιμόλυνσης τροφίμων με υδροχλωρικό οξύ, ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη να μην προβούν στην προμήθεια και κατανάλωση των προϊόντων Coca-Cola light σε πλαστική συσκευασία PET των 500ml ανεξαρτήτως παρτίδας και Nestea όλες οι γεύσεις σε πλαστικές συσκευασίες PET των 500ml και ανεξαρτήτως παρτίδας. Η Coca-Cola υλοποιεί ήδη τη διαδικασία προληπτικής απομάκρυνσης των συγκεκριμένων προϊόντων.

Κόσμος

  • Πέντε άνθρωποι πέθαναν από ασιτία στον καταυλισμό των Παλαιστίνιων προσφύγων του Γιάρμουκ, κοντά στη Δαμασκό, ο οποίος πολιορκείται εδώ και έναν ολόκληρο χρόνο από το στρατό του καθεστώτος Άσαντ, αναφέρει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Περίπου 20.000 άνθρωποι παραμένουν ακόμη αποκλεισμένοι στον καταυλισμό, αναφέρει ο ΟΗΕ εκπέμποντας σήμα κινδύνου.
  • «Είχε εκδοθεί συμβόλαιο θανάτου για εμένα» δηλώνει η γνωστή ερευνητική δημοσιογράφος και ακτιβίστρια Τετιάνα Τσορνόβιλ σε συνέντευξή της λίγες ημέρες μετά τον άγριο ξυλοδαρμό της από αγνώστους στα προάστια του Κιέβου. Η 34χρονη δημοσιογράφος συνδέει την επίθεση σε βάρος της με τις έρευνές της για τις κατοικίες του Ουκρανού προέδρου Βίκτορ Γιανούκοβιτς και άλλων υψηλά ιστάμενων κρατικών αξιωματούχων. Η αντιπολίτευση καλεί σε νέα διαδήλωση την Κυριακή.
  • Ομοσπονδιακής δικαστής της Νέας Υόρκης έκρινε ότι είναι νόμιμο το πρόγραμμα συλλογής πληροφοριών της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας (NSA), στο πλαίσιο του οποίου συγκεντρώνονται ακατέργαστα δεδομένα για τις τηλεφωνικές κλήσεις. Μόλις μία εβδομάδα νωρίτερα, έτερος δικαστής, ο Ρίτσαρντ Λίον στην Ουάσινγκτον, είχε κρίνει ότι αυτό το «σχεδόν οργουελικό» πρόγραμμα -που έφερε στο φως ο Έντουαρντ Σνόουντεν- είναι πιθανόν αντισυνταγματικό.
  • Σκηνές ανάλογες των μαζικών αντικυβερνητικών διαδηλώσεων του περασμένου καλοκαιριού σημειώθηκαν στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης. Διαδηλωτές και αστυνομία συγκρούστηκαν στην πλατεία Ταξίμ, με τις δυνάμεις ασφαλείας να χρησιμοποιούν αντλίες νερού, δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες κατά των συγκεντρωμένων που φώναζαν «πιάστε τον κλέφτη» -αναφερόμενοι στο μεγάλο πολιτικο-οικονομικό σκάνδαλο που κλυδωνίζει την παντοδυναμία Ερντογάν. Συγκεντρώσεις επίσης σε Άγκυρα και Σμύρνη.
  • Μια 35χρονη γυναίκα συνελήφθη από την ισπανική αστυνομία όταν πέταξε από το παράθυρο το βρέφος που γέννησε κρυφά μέσα στο σπίτι της την παραμονή των Χριστουγέννων. Το νεογέννητο αγοράκι νοσηλεύεται σε νοσοκομείο και η κατάστασή του κρίνεται σοβαρή.

Οικονομία

  • Τις μεγάλες απώλειες στις αποδοχές των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα την περίοδο της κρίσης επιβεβαιώνουν και τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής. Οι απώλειες από το 2008 μέχρι σήμερα ξεπερνούν το 25%, καθώς οι σχετικός δείκτης υποχώρησε από τις 107,9 μονάδες στις 80 μονάδες το 3ο τρίμηνο του 2013.
  • Εν μέσω θύελλας αντιδράσεων για την αποτελεσματικότητα του μέτρου εξίσωσης του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης και στο πετρέλαιο κίνησης, το υπουργείο Οικονομικών επιμένει στην ορθότητα της επιλογής του. Την ίδια στιγμή οι αντιδράσεις εντείνονται ακόμη και στο εσωτερικό της συγκυβέρνησης με την αιθαλομίχλη να απειλεί την υγεία των πολιτών και τις πολυκατοικίες των οποίων ο καυστήρας λειτουργεί να τείνουν να καταστούν είδος προς εξαφάνιση.
  • Κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο, που προβλέπει έκπτωση 50% για τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, καθιερώνει από 1ης Ιανουαρίου η Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ ΑΕ). Οι πολύτεκνοι, οι ηλικιωμένοι άνω των 75 ετών, οι φτωχοί και οι μακρόχρονια άνεργοι στις ομάδες που μπορούν να επωφεληθούν.

Αθλητισμός

  • Η Premier League φτάνει στου δρόμου τα μισά και το ενδιαφέρον κορυφώνεται για τις τελευταίες αναμετρήσεις του 2013. Η «τιτανομαχία» της 19ης αγωνιστικής διεξάγεται στο «Στάμφορντ Μπριτζ», όπου η Τσέλσι υποδέχεται τη Λίβερπουλ με τις δύο ομάδες να βρίσκονται στην 3η και 4η θέση αντίστοιχα με διαφορά ενός βαθμού. Από εκεί και πέρα, η Νιούκαστλ υποδέχεται την πρωτοπόρο Άρσεναλ, ενώ η Γιουνάιτεντ δοκιμάζεται στην έδρα της Νόριτς.
  • Σε απολογία κάλεσε έξι ΠΑΕ το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό όργανο της Σούπερ Λίγκας, για τη συμπεριφορά των οπαδών τους στο ματς με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Πρόκειται για τις ΠΑΕ Άρης, Ατρόμητος, Λεβαδειακός, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΣ Γιάννινα.
  • Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Κάρντιφ αποτελεί ο Μάλκι ΜακΚέι, καθώς ο ουαλικός σύλλογος γνωστοποίησε την Παρασκευή την αποπομπή του Σκωτσέζου προπονητή, ο οποίος πριν από επτά μήνες οδήγησε τους «μπλούμπερντς» στην άνοδο στην Premier League. Στη σχετική ανακοίνωση που «ανέβηκε» στην ιστοσελίδα του, ο σύλλογος αναφέρει: «Το Συμβούλιο Διευθυντών στην Κάρντιφ Σίτι απάλλαξε τον Μάλκι ΜακΚέι από τα καθήκοντά του. Νέος προπονητής της πρώτης ομάδας θα προσληφθεί εν ευθέτω χρόνω».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου