Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

Γιορτινή... αντίσταση από 41 της Ν.Δ. για τον ειδικό φόρο πετρελαίου

Πέμπτη, 26 Δεκεμβρίου, 2013

Κατόπιν εορτής και αφού βέβαια προηγουμένως έχουν ψηφίσει μέτρα για κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, καταθέσεων, αλλά και για την επιβολή υπέρογκων προστίμων σε οφειλέτες, 41 βουλευτές της Ν.Δ. ξαναβρήκαν την ευκαιρία να ασχοληθούν με το αγαπημένο τους «παιχνίδι», τη στόχευση του Γιάννη Στουρνάρα.
Επειδή προφανώς δεν τολμούν να χτυπήσουν ευθέως το Μαξίμου, στρέφονται κατά του υπουργού Οικονομικών με «όχημα» το πετρέλαιο, για να έχουν και τα τεκμήρια «αντίστασης» τώρα που θα πάνε για διακοπές στις εκλογικές τους περιφέρειες.
Οι 41 υπό τον Ευριπίδη Στυλιανίδη ρωτούν τον υπουργό αν προτίθεται να μειώσει τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης. Επίσης ζητούν στοιχεία για τη συμβολή της αύξησης του ΕΦΚ στα έσοδα, αλλά και για τη μείωση της κατανάλωσης του πετρελαίου από το 2009 και τέλος ρωτούν τι επίπτωση θα είχε η μείωση του ΕΦΚ κατά 30% στα έσοδα.
Οι βουλευτές επικαλούνται τα περιστατικά θανάτων από φωτιές που προκλήθηκαν από αυτοσχέδιες σόμπες και θερμαντικά σώματα, τα οποία χρησιμοποιούνται από τους πολίτες που βρίσκονται σε ανέχεια, ενώ υποστηρίζουν ότι παρά τη σημαντική αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης από το 2009 τα έσοδα δεν παρουσιάζουν ιδιαίτερη μεταβολή.
Υπενθυμίζουν μάλιστα ότι σύμφωνα με έκθεση του ΙΟΒΕ (Σεπτέμβριος 2013), παρά τη σημαντική αύξηση του ΕΦΚ από το 2009 τα έσοδα δεν παρουσιάζουν αξιόλογη μεταβολή, καθώς το 2009 ήταν 419 εκατομμύρια ευρώ και το 2013, 495 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή αυξήθηκαν κατά 76 εκατομμύρια ευρώ. Αν αφαιρεθεί όμως η δαπάνη για το επίδομα θέρμανσης -προσθέτουν-, που για την τρέχουσα χρονιά θα είναι σύμφωνα με τους υπολογισμούς 80 εκατομμύρια ευρώ, συνάγεται ότι τα έσοδα του κράτους από το πετρέλαιο θέρμανσης μειώθηκαν έναντι του 2009 κατά 4 εκατομμύρια ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου