Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

$ 650 εκατ. ξόδεψε στη θητεία του ο Μπλούμπεργκ

bloomΤρίτη, 31 Δεκεμβρίου, 2013

Κάπως έτσι κάνουν και στην Ελλάδα!

O απερχόμενος δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. O απερχόμενος δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ (ο οποίος παραδίδει αύριο τα ηνία της πόλης στον νέο δήμαρχο Μπιλ ντε Μπλάσιο) ξόδεψε κατά τη διάρκεια της θητείας του από την προσωπική του περιουσία περίπου 650 εκατομμύρια δολάρια για να υποστηρίξει τον ρόλο του ως πρώτος δημότης της πόλης.
Αυτό προκύπτει από σχετική ανάλυση που πραγματοποίησε η εφημερίδα «Nιου Γιορκ Τάιμς» από την οποία διαφαίνεται ότι ο Μπλούμπεργκ πλήρωσε για να είναι ο δήμαρχος της πόλης, σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε συνήθως στο παρελθόν όταν η πόλη πλήρωνε τον εκάστοτε δήμαρχο.
Μεταξύ άλλων, ο απερχόμενος δήμαρχος έδωσε 263 εκατομμύρια δολάρια (τόσο από την προσωπική του καθαρά περιουσία, όσο και από την εταιρεία του, την «Bloomberg LP») σε συλλόγους και οργανώσεις που σχετίζονται με την Τέχνη, τον Πολιτισμό και την Υγεία. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι διέθεσε 5 εκατομμύρια δολάρια για την ανακαίνιση της επίσημης κατοικίας του δημάρχου της Νέας Υόρκης (το Gracie Mansion) στο οποίο όμως ο ίδιος δεν έμεινε ούτε ένα βράδυ κατά τα δώδεκα αυτά χρόνια της θητείας του.
Προκειμένου να υπολογίσουν τις δαπάνες που έκανε όλο το διάστημα και οι οποίες σχετίζονται με τη θητεία του στον Δήμο, οι δημοσιογράφοι της «Νιου Γιορκ Τάιμς» βασίστηκαν σε δημόσια έγγραφα, ταξιδιωτικά ντοκουμέντα, στοιχεία από φιλανθρωπικές οργανώσεις και συζητήσεις αλλά και συνεντεύξεις με άτομα και στελέχη της δημοτικής Αρχής.
Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου