Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

Δραματική η μείωση των μετακινήσεων με το ΚΤΕΛ, Μισοάδεια πάνε κι έρχονται τα λεωφορεία

Οι ετεροδημότες . . . δεν ήρθαν! - Ταξιδεύουν μόνο ασυνόδευτα δέματα με τρόφιμα και όχι άνθρωποι!

ktel_PirgouΡεπορτάζ Ελένη Παπαδοπούλου

 Πέμπτη, 26 Δεκεμβρίου, 2013

Χριστούγεννα της κρίσης φέτος και δυστυχώς, οι δυσοίωνες προβλέψεις ότι τούτες οι γιορτές θα είναι  πιο φτωχικές των τελευταίων χρόνων, επαληθεύονται. Η κίνηση στην αγορά είναι μεν μεγάλη, αλλά αυτό δεν φαίνεται ακόμα αγοραστικά τουλάχιστον.
Οι μετακινήσεις περιορίστηκαν δραματικά, οι ετεροδημότες δεν κατέβηκαν όπως άλλα χρόνια, πλην των φοιτητών και των ηλικιωμένων κυρίως, που αφού δεν μπόρεσαν να έρθουν τα παιδιά τους να κάνουν γιορτές στην Ηλεία, κάποιοι εξ αυτών αποφάσισαν να πάνε οι ίδιοι φορτωμένοι βεβαίως με τα καλούδια του χωριού!  Φέτος για πρώτη φορά, το ΚΤΕΛ Ηλείας όχι μόνο δεν έβαλε έξτρα δρομολόγια όπως κάθε χρόνο, αλλά δεν έχει ούτε καν πληρότητα και αυτό μαρτυρά κάτι. Ο,τι ο κόσμος δεν ταξιδεύει, τουλάχιστον όπως άλλοτε.
Ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Ηλείας κ. Χρήστος Δημακόπουλος, μας έδωσε μια εικόνα του πώς κινήθηκε αυτές τις μέρες το ΚΤΕΛ, μιλώντας όμως για δραματική μείωση των μετακινήσεων και συνεπώς των εισιτηρίων.
«Με ρωτάτε για την κάθοδο των ετεροδημοτών και εγώ με τη σειρά μου σας ρωτώ για ποιους ετεροδημότες μιλάτε;  Φέτος είναι η πρώτη χρονιά που το ΚΤΕΛ Ηλείας δεν έχει βάλει τούτες τις μέρες έκτακτα συμπληρωματικά δρομολόγια για την Αθήνα, γιατί μόνο η Αθήνα μας «σηκώνει» αλλιώς θα είχαμε βάλει λουκέτο και αυτό γιατί δεν έχουν πληρότητα ούτε καν τα συνηθισμένα δρομολόγια. Η Αθήνα μέσω Πάτρας και Τρίπολης, αυτή τη στιγμή εξυπηρετείται από το ΚΤΕΛ Ηλείας με 17 δρομολόγια, τα οποία όλες τις μέρες, ακόμα και παραμονές Χριστουγέννων δεν κατεβαίνουν γεμάτα. Τις προηγούμενες μέρες, μέχρι τα μέσα του Δεκέμβρη, για να ακριβολογώ, ήταν… μισοάδεια! 1`
Περιμέναμε βεβαίως μια μείωση στην κίνηση από την περιορισμένη κάθοδο των ετεροδημοτών, αλλά όχι αυτού του μεγέθους, αν και συγκεντρωτικά στοιχεία επίσημα δεν έχουμε ακόμα, αλλά τα καθημερινά που συλλέγουμε μας δίνουν αυτήν την εικόνα. Τα λεωφορεία ας πούμε της 26ης Δεκεμβρίου είναι σχεδόν άδεια. Και αφού Χριστούγεννα που έχουμε δυο μέρες αργία υπάρχει αυτή η εικόνα, φανταστείτε την Πρωτοχρονιά. Οι υπεραστικές μετακινήσεις θα είναι ελάχιστες. Τα εσωτερικά δρομολόγια από τα χωριά στην πόλη και αντίστοιχα, ευτυχώς ακόμα δουλεύουν».
Ασυνόδευτα δέματα από το χωριό στην Αθήνα

Παράλληλα ο κ. Δημακόπουλος συμπληρώνοντας το παζλ της μεγάλης κρίσης που περνά η μετακίνηση των πολιτών με το ΚΤΕΛ, τονίζει ότι αντιθέτως έχει αυξηθεί τρομερά η αποστολή ασυνόδευτων δεμάτων προς Αθήνα με τα λεωφορεία τους! «Αυτό καταλαβαίνετε ότι σημαίνει… φτώχεια! Φορτώνουμε καθημερινά εδώ και μέρες ασυνόδευτα δέματα από τα χωριά προς την Αθήνα, που έχουν μέσα κυρίως τρόφιμα, κρέατα κ.λ.π. Το χωριό αιμοδοτεί την πρωτεύουσα και στρώνει το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι της Αθήνας. Δυστυχώς, αυτή είναι η εικόνα και εμείς δεν μπορούμε να την ωραιοποιήσουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου