Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Ερντογάν: «Απαντάει» στις κατηγορίες με επιθέσεις κατά των δικαστών

Σφίγγουν τον κλοιό ΕΕ και Γερμανία

Ερντογάν: «Απαντάει» στις κατηγορίες με επιθέσεις κατά των δικαστώνΔευτέρα, 30 Δεκεμβρίου, 2013

Λάβρος για άλλη μια φορά κατά του εισαγγελέα που ετοίμαζε την κλήση του γιου του ως υπόπτου για το σκάνδαλο διαφθοράς - «Αποδυναμωμένος όσο ποτέ και με πληγωμένο γόητρο» λένε στην Γερμανία - Αυξάνουν οι φωνές για παραίτησή του από την πρωθυπουργία - «Ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια του οίκου του» η πιθανή συμμετοχή του γιου του, Μπιλάλ, στο σκάνδαλο διαφθοράς

Με νέα επίθεση κατά των δικαστών στο πρόσωπο του εισαγγελέα που ετοίμαζε την κλήτευση του γιου του ως υπόπτου για το σκάνδαλο διαφθοράς που συνταράσσει την Τουρκία συνέχισε την «άμυνά» του ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
«Θα τους αποκαλύψουμε αν προκαλέσουν τη διάλυση της χώρας καταχρώμενοι τη δύναμή τους. Περίμενε εισαγγελέα, δεν έχουμε τελειώσει ακόμα. Μοίραζες δηλώσεις μπροστά στην είσοδο του δικαστηρίου. Ποιος εισαγγελέας βγαίνει στο δρόμο για να μοιράζει δελτία τύπου;» αναρωτήθηκε ρητορικά ο Ερντογάν απευθυνόμενος στον Μουαμέρ Ακάς, τον εισαγγελέα που όπως αποκάλυψε η Χουριέτ είχε συντάξει την κλήτευση του γιού του Τούρκου πρωθυπουργού ως υπόπτου για την υπόθεση αλλά στο μεταξύ απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του.
«Ένας εισαγγελέας βγαίνει μπροστά και χρησιμοποιεί τη θέση του με έναν πολύ περίεργο τρόπο. Μετέτρεψε σε αποδιοπομπαίους τράγους πολλούς αθώους ανθρώπους διαρρέοντας εμπιστευτικά έγγραφα στα ΜΜΕ της αντιπολίτευσης. Πως θα μπορέσουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι να κυκλοφορήσουν ξανά ακόμα και αν απαλλαγούν από τις κατηγορίες;» συνέχισε την ομιλία του στην πόλη Ακχισάρ ο Ερντογάν.
Θέλοντας, μάλιστα, να δείξει ότι η απομάκρυνση του Ακάς δεν είχε καμία σχέση με την κλήτευση του γιου του, τόνισε στην ομιλία του ότι το κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του οποίου ηγείται δεν θα επιτρέψει κανένα ίχνος διαφθοράς «ακόμα κι αν αφορά τα αδέλφια ή τους γιους μας». «Δεν θα δώσουμε καθόλου χώρο στη διαφθορά» συμπλήρωσε σε υψηλούς τόνους ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Στο μάτι του κυκλώνα 
Υπό στενή παρακολούθηση βρίσκεται πλέον η Τουρκία και ο Ταγίπ Ερντογάν μετά τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο διαφθοράς. Ευρωπαϊκή Ένωση και Γερμανία είναι έτοιμες να παρέμβουν καθώς υπάρχει ο φόβος πιθανής «ισλαμοποίησης» της κοινωνίας κάτι που θα βγάλει από την ευρωπαϊκή της τροχιά την γείτονα χώρα.
Η Λάλε Ακγκύν, τουρκικής καταγωγής βουλευτής του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, υποστηρίζει ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός δεν υπήρξε ποτέ άλλοτε τόσο αποδυναμωμένος όσο αυτήν την περίοδο, αναφέρει η Deutsche Welle. «Νόμιζε ότι θα μπορούσε να αυξήσει περισσότερο τη δύναμή του και να γίνει άτρωτος, αλλά μετά από τις συγκρούσεις στο πάρκο Γκεζί και τις αποκαλύψεις για εκτεταμένη διαφθορά το γόητρό του έχει πληγεί ανεπανόρθωτα».
Η γερμανίδα βουλευτής υποστηρίζει ότι η «δυσωδία» από τα σκάνδαλα έχει αγγίξει και τον ίδιο τον Ερντογάν. «Είναι πολύ κοντά του. Ο γιός του Μπιλάλ έχει κληθεί στις 2 Ιανουαρίου από την εισαγγελία για να καταθέσει, όχι ως μάρτυρας, αλλά ως ύποπτος, για τις κατηγορίες της διαφθοράς και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Αυτό είναι μια ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια του οίκου Ερντογάν».
Η Λάλε Ακγκύν θεωρεί ότι όπως παραιτήθηκαν οι υπουργοί, των οποίων οι γιοι φέρονται αναμεμειγμένοι στην υπόθεση διαφθοράς, το ίδιο θα πρέπει να κάνει κατ΄ αναλογία και ο τούρκος πρωθυπουργός.

«Οι δικοί του εγκαταλείπουν το κόμμα»
Σε ότι αφορά τις αποκαλύψεις συμφωνεί ότι πίσω από το κύμα τους βρίσκονται οι οπαδοί του ισλαμιστή ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, αλλά με μια σημαντική διευκρίνιση. «Δεν είναι οι οπαδοί του Γκιουλέν που εφηύραν τα κρούσματα διαφθοράς, Εδώ και χρόνια είναι γνωστό και συζητείται ευρέως ότι ο Ερντογάν και ο στενός του κύκλος έχουν πλουτίσει υπέρμετρα, πρόκειται για κοινό μυστικό. Το ότι οι οπαδοί του επέλεξαν αυτήν τη χρονική στιγμή για να χτυπήσουν το αποδίδω – όπως και οι περισσότεροι σχολιαστές – στο κλείσιμο των σχολίων της οργάνωσής του. Λέγεται ότι το κόμμα ΑΚΡ του Ερντογάν είναι σαν ένα λεωφορείο, στο οποίο κάθονται διαφόρων προελεύσεων άνθρωποι, αλλά και αριστεροί και άνθρωποι του πνεύματος, που θέλουν περισσότερη δημοκρατία. Αυτήν την περίοδο όλο και περισσότεροι από αυτήν την ομάδα εγκαταλείπουν το λεωφορείο. Αυτοί που έχουν απομείνει είναι από την ισλαμοεθνική οργάνωση Μίλι Γκιορύς και οι οπαδοί του ιεροκήρυκα Γκιουλέν. Ο Ερντογάν σκέφτηκε να εκπαραθυρώσει τους τελευταίους, αλλά υποβάθμισε τη δύναμή τους, αφού κατέχουν θέσεις - κλειδιά στο τουρκικό κατεστημένο, που απέκτησαν και με τη δική του συναίνεση».
Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου