Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Χριστούγεννα, Τετάρτη, 25 Δεκεμβρίου, 2014, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

  • Στη διαγραφή του Χάρη Τομπούλογλου προχώρησε η ΝΔ αμέσως μόλις έγινε γνωστό ότι ο πρώην διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού συνελήφθη για εκβίαση με προσημειωμένα χαρτονομίσματα συνολικού ύψους 25.000 ευρώ. Στην άμεση παύση του Χ.Τομπούλογλου από την θέση του προέδρου του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» κάλεσε να προχωρήσει το Ίδρυμα Αγλαΐα Κυριακού ο υπουργός Υγείας.
  • Νέες προθεσμίες έδωσε το υπουργείο Παιδείας για τις μετεγγραφές δικαιούχων σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας. Όπως ανακοινώθηκε, η νέα προθεσμία υποβολής αιτήσεων ξεκινά από την Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013 και λήγει την Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014.
  • Με κλειστές τις υγειονομικές του μονάδες θα βρει ο νέος χρόνος τον ΕΟΠΥΥ. Οι γιατροί του Οργανισμού όλης της χώρας αποφάσισαν να παρατείνουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις μέχρι τις 3 Ιανουαρίου, μετά την αιφνιδιαστική κατάθεση τροπολογίας για τον ΕΟΠΥΥ στο νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς.
  • Στις φλόγες τυλίχθηκε αργά το απόγευμα το εργοστάσιο γάλακτος ΚΡΙ-ΚΡΙ. Επί τόπου βρίσκονται 13 πυροσβεστικά οχήματα με 35 πυροσβέστες να δίνουν μάχη με τη φωτιά, ενώ στην προσπάθεια κατάσβεσης συμμετέχουν και υδροφόρες. Πυροσβέστες και πολίτες προσπαθούν να μην φτάσει η φωτιά στις αποθήκες του εργοστασίου που είναι γεμάτες με εύφλεκτο υλικό και αμμωνία.
  • Ποσότητα υδροχλωρικού οξέως ανιχνεύθηκε μέσα σε μπουκάλι αναψυκτικού, το οποίο εστάλη από αγνώστους σε ενημερωτικό site και σε εφημερίδα. Μαζί εστάλησαν και δύο USB sticks, με προκήρυξη στην οποία οι άγνωστοι συντάκτες ανέφεραν ότι έχουν στην κατοχή τους μεγάλο αριθμό αναψυκτικών από τις εταιρείες Coca Cola και Nestle, τα οποία απειλούσαν ότι μπορούν να δηλητηριάσουν με υδροχλωρικό οξύ.

Κόσμος

  • Το ανώτατο νομοθετικό όργανο της Κίνας επισημοποίησε την κατάργηση των στρατοπέδων αναμόρφωσης μέσω της εργασίας, που εμφανίστηκαν για πρώτη φορά πριν από 50 χρόνια, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης. Η διαρκής επιτροπή της Λαϊκής Εθνοσυνέλευσης προχώρησε επίσης στη χαλάρωση της πολιτικής του ενός παιδιού.
  • Δύο Παλαιστίνιοι -ανάμεσά τους ένα κορίτσι τριών ετών- σκοτώθηκαν και τουλάχιστον εννέα τραυματίστηκαν σε σειρά αεροπορικών επιδρομών που εξαπέλυσε το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, σε αντίποινα για το θάνατο Ισραηλινού εργάτη από πυρά Παλαιστίνιου ελεύθερου σκοπευτή. Πρόκειται για τη χειρότερη έξαρση βίας εδώ και μήνες στη μεθόριο, γεννώντας φόβους για την τύχη της εκεχειρίας που ισχύει μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς για περισσότερο από έναν χρόνο.
  • Το χριστουγεννιάτικο διάγγελμα του Ισπανού βασιλιά Χουάν Κάρλος δεν θα μεταδοθεί την Τρίτη για πρώτη φορά στα χρονικά από τη δημόσια τηλεόραση της Καταλονίας, η οποία θα προβάλλει στη θέση του επαναλήψεις στέλνοντας «μήνυμα» στη Μαδρίτη λίγες ημέρες μετά την επίσημη ανακήρυξη της διεξαγωγής δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της πλούσιας ισπανικής επαρχίας το 2014.
  • Πόσο πιθανό είναι το ξέσπασμα διαδηλώσεων ή και αναταραχών το 2014; Ο βρετανικός Economist αποτιμά τις πιθανότητες για κάθε χώρα ξεχωριστά και κατατάσσει την Ελλάδα στην βαθμίδα «πολύ υψηλού ρίσκου», βάζοντάς την ως μοναδική ευρωπαϊκή χώρα στην τελευταία και πιο «επικίνδυνη» ομάδα. Η επιθεώρηση δεν υπολογίζει μόνο τον κίνδυνο που προέρχεται από την οικονομική κρίση, αλλά κυρίως τον οξειδωτικό συνδυασμό της με την αποδυνάμωση της εμπιστοσύνης στο πολιτικό σύστημα.
  • Οι στολισμένοι δρόμοι, οι εντυπωσιακές βιτρίνες καταστημάτων, τα φωταγωγημένα χριστουγεννιάτικα δέντρα δίνουν τον εορταστικό τόνο των ημερών. Ο φωτογραφικός φακός αποτύπωσε το εντυπωσιακό σκηνικό που έχει στηθεί διάφορες περιοχές του πλανήτη. Δείτε το φωτορεπορτάζ.

Οικονομία

  • Ενδιαφέρον για την οικειοθελή αποχώρησή τους από την Εθνική Τράπεζα μέσω του προγράμματος εθελούσιας, που βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 20 Δεκεμβρίου, εκδήλωσαν τις δύο πρώτες ημέρες υποβολής των σχετικών αιτήσεων περισσότεροι από 750 εργαζόμενοι της Εθνικής.
  • Στα 213,9 χιλιάδες άτομα (4,3% του εργατικού δυναμικού) αυξήθηκαν οι υποαπασχολούμενοι μερικής απασχόλησης, που αν και επιθυμούν να εργάζονται οκτάωρο δεν βρίσκουν εργοδότη, και καλούνται να ζήσουν με μισθό κάτω από 300 ευρώ. Τα συνδικάτα και η λογική επιμένουν ότι αυτοί θα έπρεπε να προσμετρώνται στους άνεργους, ωστόσο κάτι τέτοιο θα θάμπωνε περισσότερο την εικόνα ότι η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση. Ενδεικτικό πάντως της απορρύθμισης της αγοράς εργασίας είναι ότι η Eurostat παράγει 3 νέους δείκτες για να περιγράψει τις νέες κατηγορίες «ημιάνεργων» φτωχών εργαζομένων.
  • Παράνομη χαρακτηρίζει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Αττικής να μείνουν ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα έως τις 23:00 το βράδυ του Σαββάτου, στο πλαίσιο της «Λευκής Νύχτας» που διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων.

Αθλητισμός

  • Κοντά στην πραγματοποίηση της πρώτης του μεταγραφικής ενίσχυσης εν όψει του δεύτερου μισού της σεζόν βρίσκεται ο ΠΑΟΚ, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες έχει συμφωνήσει σε όλα με τον Βέλγο αρχηγό της Αλκμααρ, Μάαρτεν Μάρτενς, ο οποίος αγωνίζεται ως μεσοεπιθετικός και εάν όλα κυλήσουν ομαλά η απόκτηση του θα ανακοινωθεί τις πρώτες ημέρες του νέου έτους.
  • Απόλυτα ικανοποιημένος από τη ζωή στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό εμφανίστηκε ο Χαβιέρ Σαβιόλα σε δηλώσεις του σε ιστοσελίδα της Αργεντινής και αναφέρθηκε στην πορεία των «ερυθρόλευκων» και την πρόκριση στους «16» του Champions League. Για τον τραυματισμό του κόντρα στον Παναιτωλικό και την επιστροφή του σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς, μίλησε ο Πάουλο Μασάντο στην πορτογαλική εφημερίδα «O' Jogo». Πελέ, Ρέγες και Αυλωνίτης «τρέχουν» στα μεταγραφικά.
  • «Ημέρες 2004» θα θυμηθούν οι Ελληνες φίλαθλοι λίγο πριν το Μουντιάλ του 2014, καθώς όπως ανακοινώθηκε την Τετάρτη από τις ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες των δύο χωρών, στις 31 του ερχόμενου Μαΐου, θα διεξαχθεί φιλικός αγώνας ανάμεσα στις εθνικές ομάδες της Πορτογαλίας και της Ελλάδας. Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί σε πόλη της Πορτογαλίας που θα καθορισθεί στο μέλλον, ενώ θα αποτελέσει μέρος της προετοιμασίας των δύο ομάδων εν όψει της τελικής φάσης του Μουντιάλ, που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι στην Βραζιλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου