Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου, 2013

  • Μεταβολές στα ωράρια λειτουργίας και κίνησης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, καθώς όλα τα μέσα θα ολοκληρώσουν νωρίτερα τα δρομολόγιά τους.
  • Οικογενειακή τραγωδία αποκαλύφθηκε στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης, καθώς ένας 58χρονος, ο οποίος συνελήφθη, τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι την 60χρονη σύζυγό του. Ο δράστης, που φέρεται να ήταν υπό την επήρεια μέθης, αποπειράθηκε ανεπιτυχώς να βάλει τέλος στη ζωή του.
  • Τυπικά χειμερινό σκηνικό, χωρίς φαινόμενα που μπορεί να προκαλέσουν ιδιαίτερα προβλήματα, προβλέπει η ΕΜΥ για την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς και την πρώτη μέρα του 2014. Ιδιαίτερα την Πρωτοχρονιά έντονο θα είναι το κρύο σε όλη τη χώρα με τοπικές βροχές στην κεντρική και νότια Ελλάδα.
  • Αναφορές στην οικονομική κρίση και στο μνημόνιο περιέχουν τα πρωτοχρονιάτικα μηνύματα της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας. «Ο ελληνικός λαός μετά από πολλά χρόνια πίεσης, αγωνίας και σκληρών θυσιών δικαιούται να νιώσει πιο ασφαλής και πιο αισιόδοξος» τονίζει ο Ευ.Βενιζέλος. Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «είναι καθήκον όλων μας να κάνουμε το 2014 τη χρονιά που η δημοκρατία θα νικήσει τον αυταρχισμό και οι ανάγκες των ανθρώπων θα μπουν πάνω από τις ανάγκες των δανειστών».
  • Μέχρι τις 6 το απόγευμα θα μείνουν ανοικτά τα καταστήματα την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ενώ από την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014 επιστρέφουν στο κανονικό τους ωράριο.

Κόσμος

  • Όχι μόνο δεν είχε οικονομικό όφελος από τη θητεία του ως δήμαρχος της Νέας Υόρκης, αλλά αντίθετα υπολογίζεται πως μπήκε «μέσα» κατά 650 εκατ. δολάρια. Ο λόγος για τον Μάικλ Μπλούμπεργκ, ο οποίος την Τετάρτη εγκαταλείπει το δημαρχιακό μέγαρο και παραδίδει τη σκυτάλη στον δημοκρατικό Μπιλ ντι Μπλάζιο.
  • Η προσωπική ευθύνη και η πρωτοβουλία είναι δύο από τις ιδιότητες που θα χρειαστούν οι Γερμανοί προκειμένου να προχωρήσει μπροστά τόσο η χώρα τους όσο και η Ευρώπη το 2014, δήλωσε η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ εν όψει της αλλαγής του έτους. «Η πρόοδος στη χώρα εξαρτάται από την πρόοδο στην Ευρώπη» είπε στο μήνυμά της.
  • Εμπορική αμαξοστοιχία με 106 βαγόνια που μετέφερε αργό πετρέλαιο εκτροχιάστηκε σε περιοχή της χιονισμένης Βόρειας Ντακότα με αποτέλεσμα να τυλιχθεί στις φλόγες. Ένα τεράστιο σύννεφο καπνού κάλυψε τα πάντα και οι Αρχές διέταξαν την εκκένωση περιοχής για λόγους ασφαλείας.
  • Ακραία καιρικά φαινόμενα εξακολουθούν να πλήττουν την Αυστραλία παραμονή της Πρωτοχρονιάς.Η πολιτεία του Κουίνσλαντ «ψήνεται» με θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών Κελσίου εδώ και μέρες, ενώ στην άλλη άκρη της χώρας, στις ακτές της Δυτικής Αυστραλίας, μαίνεται ο κυκλώνας Κριστίν.
  • Σε τεχνητό κώμα εξακολουθεί να βρίσκεται ο διάσημος πιλότος της F1 Μίκαελ Σουμάχερ, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι την ώρα που έκανε σκι στις γαλλικές Άλπεις. Ο γερμανός παγκόσμιος πρωταθλητής παραμένει στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Γκρενόμπλ, έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του και τα δύο τους παιδιά.

Οικονομία

  • Παράταση έως το τέλος Φεβρουαρίου 2014 δόθηκε στους ΟΤΑ προκειμένου να εξοφλήσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τρίτους. Το 2013 δόθηκαν στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων συνολικά 763 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 634 εκατ. ευρώ έχουν ήδη καταβληθεί στους δικαιούχους.
  • Θέση μάχης στις ουρές των ΔΟΥ και των τραπεζών έχουν πάρει οι πολίτες από νωρίς το πρωί της Τρίτης για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, την κατάθεση πινακίδων και την πληρωμή φόρων. Ειδικά για τον κλειδάριθμο, η μη έγκαιρη προμήθειά του δεν οδηγεί σε πρόστιμο, ενώ οι σχετικές αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν και μετά την αλλαγή του έτους.
  • Χρόνο προσαρμογής για την εφαρμογή του Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών (ΚΦΑΣ) θα δώσει σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις το υπουργείο. Σύμφωνα με τον Κώδικα, από την 1η Ιανουαρίου οι εκμεταλλευτές χώρων διαμονής ή φιλοξενίας, τα εκπαιδευτήρια, οι κλινικές ή θεραπευτήρια, τα κέντρα αισθητικής, τα γυμναστήρια, οι χώροι στάθμευσης, οι ιατροί και οι οδοντίατροι έχουν την υποχρέωση να εκδίδουν τις αποδείξεις λιανικής για την παροχή υπηρεσιών με την χρήση φορολογικών ταμειακών μηχανών ή μηχανογραφικά.

Αθλητισμός

  • Για συμφωνία του ΠΑΟΚ με τον Έντβινγκ Μαντούρο κάνει λόγο ισπανικό δημοσίευμα, το οποίο αναφέρει ότι ο «δικέφαλος» του Βορρά συμφώνησε για τρία χρόνια με τον Ολλανδό αμυντικό μέσο και το μόνο που απομένει είναι να τα βρει ο παίκτης με τη Σεβίλλη. Με τη Βέροια εκτίει ο Στοχ, θεραπεία έκανε ο Γλύκος.
  • Ξεκίνησε τη Δευτέρα η προετοιμασία των παικτών του Παναθηναϊκού για την εκτός έδρας αναμέτρηση της Κυριακής με τον Παναιτωλικό (πρεμιέρα του δεύτερου γύρου), με τους Μάρκους Μπεργκ και Ερικ Μπαϊράμι να προπονούνται κανονικά. Εν τω μεταξύ, τόσο ο Παναιτωλικός όσο και η αστυνομία απάντησαν αρνητικά στο αίτημα των Πρασίνων για εισιτήρια και έτσι δεν θα υπάρχουν οπαδοί των φιλοξενούμενων στις εξέδρες.
  • Παρελθόν από τον Πανιώνιο αποτελούν και επισήμως οι Μενδρινός, Σαχσανίδης, Λόλιος, καθώς με ανακοίνωσή της η διοίκηση του Ιστορικού, επισημοποίησε το διαζύγιο με τους τρεις ποδοσφαιριστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου