Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ

Χριστούγεννα, Τετάρτη, 25 Δεκεμβρίου, 2014, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ


Οσοι γνώριζαν πώς έχει το θέμα σίγουρα θα γέλασαν, όπως γέλασε και ο πρώην πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος. Γιατί όλη αυτή η ιστορία ότι δήθεν καταδικάστηκε (σε πρόστιμο) επειδή χρωστούσε 6.000 δολάρια δεν ήταν τίποτε άλλο από οφειλές που είχε από... κοινόχρηστα. Καταδίκη δεν υπήρξε ποτέ και, το σημαντικότερο, τα κοινόχρηστα πληρώθηκαν μέχρι του τελευταίου σεντ. Απλούστατα την εποχή εκείνη (2010) ο πρώην πρωθυπουργός βρισκόταν λόγω των υποχρεώσεών του ανάμεσα στη Φρανκφούρτη και στην Ελλάδα και δεν πολυπήγαινε στις ΗΠΑ. Κανένας δεν τον είχε ειδοποιήσει για τα κοινόχρηστα και η οφειλή πήγε στον δήμο. Αλλά δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα καθ' ότι τα κοινόχρηστα πληρώθηκαν.
Το μίνι γκολφ του Λιάπη
Μου το έλεγαν παλιοί υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού που είχαν υπηρετήσει εκεί επί θητείας κ. Μιχ. Λιάπη και δεν το πίστευα. Αλλά μετά τις ψεύτικες πινακίδες που χρησιμοποίησε στο τζιπ του το πίστεψα. Ε, λοιπόν, σας πληροφορώ ότι όταν το πρωί ερχόταν ο κ. Λιάπης στο υπουργικό γραφείο του κλείδωνε αμέσως την πόρτα. Οσοι υπάλληλοι περνούσαν απ' έξω άκουγαν ένα μυστηριώδες «τακ-τακ-τακ» να βγαίνει από το κλειδωμένο γραφείο. Μία φορά ο υπουργός ξέχασε την πόρτα ξεκλείδωτη. Ενας υπάλληλος που εισήλθε τυχαίως τον είδε να παίζει... μίνι γκολφ. Ο υπουργός προφανώς τηρούσε τις παραδόσεις της οικογενείας του.


Μαγνητοσκοπημένα κάλαντα
Εμοιαζε τις προάλλες με τηλεοπτικό στούντιο η μεγαλοπρεπής σάλα δεξιώσεων του Προεδρικού Μεγάρου. Γιατί τα λέω αυτά; Επειδή μεταδόθηκε τη Δευτέρα ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας άκουσε τα κάλαντα από την προεδρική φρουρά, από μια παιδική χορωδία και από μια δημοτική φιλαρμονική. Εκείνο όμως που ξέρω είναι ότι τη Δευτέρα (που η Δημόσια Τηλεόραση, υποτίθεται, έδειχνε τον κ. Παπούλια στο Προεδρικό Μέγαρο να ακούει τα κάλαντα) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν ήταν στο Προεδρικό Μέγαρο ούτε καν στην Ελλάδα.  Ο Κ. Παπούλιας ταξίδευε με τη Swiss για τη Γερμανία, όπου συνηθίζει να περνά τις ημέρες των Χριστουγέννων με την οικογένειά του.


Θα τα «ψάλει» ο Αλέξης
Και μια και ο λόγος για τα κάλαντα, σας ενημερώνω ότι ο κ. Αλ. Τσίπρας θα σπάσει εφέτος την παράδοση. Αντί να έρθουν στο γραφείο του, καθ' ότι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, διάφορα σωματεία, βρακοφόροι, Πόντιοι ή και παιδάκια να του ψάλουν τα κάλαντα, θα πάει αυτός να ψάλει τα κάλαντα σε παιδάκια. Ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί στο Ιδρυμα Παιδόπολης «Αγιος Ανδρέας» για να πει τα κάλαντα στα παιδάκια και να τους μοιράσει δώρα. Αμέσως μετά, όπως με πληροφορούν, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα περάσει λίγες ημέρες διακοπών στα Τζουμέρκα.
Ο πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς άκουσε στο Μέγαρο Μαξίμου τα κάλαντα όχι την παραμονή, ως είθισται, αλλά την... προπαραμονή από τον Ομιλο Βρακοφόρων Κρήτης, ο οποίος μάλιστα του προσέφερε μια γκραβούρα με θέμα την αρπαγή της Ευρώπης. Και του είπαν μάλιστα και μερικές μαντινάδες, όπως «αν είχε Αντώνη Σαμαρά νωρίτερα η χώρα, δεν θα είχε το κατάντημα που είχε μέχρι τώρα».


Το μυστήριο με τη Ραχήλ
Ας πάμε τώρα στο μυστήριο που λέγεται Ραχήλ Μακρή. Σας πληροφορώ, όπως με διαβεβαιώνει ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Ευ. Μεϊμαράκης, ότι δεν έλαβε καμία επιστολή για την ανεξαρτητοποίησή της. Το ίδιο με διαβεβαίωσε και ο κ. Π. Καμμένος, ο οποίος να σημειώσω ότι βρίσκεται στο εξωτερικό και, όπως μου είπε, «θα ασχοληθώ με την υπόθεσή της μετά τις 29 Δεκεμβρίου που θα επιστρέψω». Ουδείς γνωρίζει αν όντως ανεξαρτητοποιήθηκε (ούτε μάλλον η ίδια). Να υπενθυμίσω ότι κατά καιρούς η βουλευτής Κοζάνης έχει τέτοιου είδους «ανησυχίες», οι οποίες φαίνεται ότι τη βοηθούν να παραμένει στη δημοσιότητα. Προ εβδομάδων είχε δηλώσει ότι δεν θα είναι πια υποψήφια βουλευτής, εκτός αν της ζητούσαν (δηλαδή, αν την παρακαλούσαν) να παραμείνει οι ψηφοφόροι της. Εκτοτε δεν μάθαμε τίποτε. Αν, δηλαδή, την παρακάλεσαν ή όχι οι ψηφοφόροι της να είναι ξανά υποψήφια (και με  ποιο κόμμα).

Τι ακριβώς συμβαίνει με τη Ραχήλ; Εκείνο που είναι σίγουρο είναι ότι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν τη θέλουν. Το έλεγε μάλιστα ο κ. Π. Σκουρλέτης ότι ναι μεν «όλες οι όμορφες γυναίκες είναι ευπρόσδεκτες στον ΣΥΡΙΖΑ» αλλά μάλλον για αστείο το έλεγε. Ο κ. Σκουρλέτης διαβεβαιώνει ότι δεν υπήρξε καμία επαφή ΣΥΡΙΖΑ και Ραχήλ. Ενα πουλάκι όμως μου είπε ότι η κυρία Μακρή πολύ εκνευρίστηκε γιατί δεν την όρισαν από το κόμμα της εισηγήτρια για τους πλειστηριασμούς και όρισαν αντ' αυτής τον κ. Κουίκ.
Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου