Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Ο Ομπάμα υπέγραψε τον προϋπολογισμό – “ανάσα”

obamaΠαρασκευή, 27 Δεκεμβρίου, 2013

Από τη Χαβάη όπου βρίσκεται για τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές του ο Μπαράκ Ομπάμα υπέγραψε τον νέο προϋπολογισμό των ΗΠΑ, όπως αυτός συμφωνήθηκε στη Γερουσία και εκτιμάται πως δίνει ανάσα στην αμερικανική οικονομία για τα επόμενα δύο χρόνια.
Το πολυπόθητο σχέδιο, που έχει συμφωνηθεί από Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικανούς στη Γερουσία, περιλαμβάνει μειώσεις δαπανών μέσα στα επόμενα δύο χρόνια και θεωρείται ικανό ώστε να αποτρέψει μία ακόμη δαπανηρή διακοπή λειτουργίας της κυβέρνησης.
Ακόμη ο Ομπάμα υπέγραψε τη συμφωνία για τις ένοπλες δυνάμεις, η οποία προβλέπει 552,1 δισ. δολάρια για τις βασικές ανάγκες και ακόμη 80 δισ. για τον πόλεμο στο Αφγανιστάν και άλλες επιχειρήσεις ανά τον κόσμο.
Μακροπρόθεσμα υπάρχει στόχος να περιοριστούν τα έξοδα εκτός ΗΠΑ.
Ακόμη, στο κομμάτι της άμυνας, δίνει αύξηση 1% στο στρατιωτικό προσωπικό, ενώ υπάρχουν ειδικές ρυθμίσεις για τις σεξουαλικές επιθέσεις, προκειμένου να προστατεύονται καλύτερα τα θύματα. Συγκεκριμένα, δεν θα μπορούν να ανατρέπονται καταδικαστικές αποφάσεις για σεξουαλική επίθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου