Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου, 2013

  • Ομάδα τεσσάρων ατόμων άνοιξε πυρ τα ξημερώματα της Δευτέρας στον εξωτερικό περίβολο της οικίας του γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι. Με τον διπλωμάτη επικοινώνησε τηλεφωνικά ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης. Σύμφωνα με πληροφορίες, έγιναν τέσσερις προσαγωγές.
  • «Θα τα καταφέρουν πραγματικά οι Έλληνες;» είναι ο τίτλος άρθρου της γερμανικής εφημερίδας Bild σχετικά με την ελληνική προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία αρχίζει την 1η Ιανουαρίου. Η εφημερίδα αναφέρεται ακόμη στο ενδεχόμενο διαδηλώσεων με αφορμή τις συναντήσεις των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ στην Αθήνα. Ανάλογο δημοσίευμα, στο οποίο η ελληνική προεδρία ουσιαστικά χαρακτηρίζεται «ανέκδοτο», φιλοξενεί η Kronen Zeitung, η μεγαλύτερη εφημερίδα της Αυστρίας.
  • Τη Δευτέρα εκδικάζεται η υπόθεση για τις πλαστές πινακίδες και το ανασφάλιστο αυτοκίνητο του πρώην υπουργού Μεταφορών Μιχάλη Λιάπη, έπειτα από αναβολή που έλαβε από το Β' Αυτόφωρο Μονομελές Πρωτοδικείο.
  • Το sansimera.gr συμμετέχει στο Reactivate Athens και προτρέπει τους αναγνώστες τους να συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο, δίνοντας τη δική τους ιδέα και τις προτάσεις τους για την ανάπλαση των Αθηνών.
  • Τον τελικό διαχωρισμό του διαφορετικού δικαιώματος περίθαλψης σε πλούσιους και φτωχούς σηματοδοτούν σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών τα μέτρα της κυβέρνησης στην Υγεία για το 2014. Οι γιατροί υποστηρίζουν ότι η πρόσφατη υπουργική απόφαση οδηγεί σε ασθενείς δύο ταχυτήτων και γιατρούς-«λογιστές», καταγγέλλοντας ότι ο ΕΟΠΥΥ θα «δωροδοκεί» τους γιατρούς με μπόνους για κατευθυνόμενη συνταγογράφηση χωρίς επιστημονικά κριτήρια.

Κόσμος

  • Τραυματισμό στο κεφάλι υπέστη ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Φόρμουλα 1, Μίκαελ Σουμάχερ, ενώ έκανε σκι στις Γαλλικές Αλπεις. Ο γερμανός πιλότος διατηρούσε τις αισθήσεις του μετά το ατύχημα και ο τραυματισμός του φέρεται να είναι σοβαρός χωρίς όμως να απειλεί τη ζωή του.
  • Σκηνές πανικού προκάλεσε σεισμική δόνηση μεγέθους 5 βαθμών που έγινε ιδιαίτερα αισθητή στις 18:10 το απόγευμα της Κυριακής (ώρα Ιταλίας) στη Νάπολη και κομμάτι της Καμπανίας. Σε πολλές περιοχές κάτοικοι τρομαγμένοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους και βγήκαν στο δρόμο, ενώ στην Καζέρτα δεκάδες άτομα ζήτησαν την παρέμβαση της Πυροσβεστικής. Δεν αναφέρθηκαν θύματα ή μεγάλες καταστροφές.
  • Εντολή για την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας έδωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν μετά το αιματηρό χτύπημα γυναίκας καμικάζι, «μαύρης χήρας» κατά τα φαινόμενα, στο σιδηροδρομικό σταθμό της νότιας πόλης Βόλγκοκραντ -το ιστορικό Στάλινγκραντ- κοντά στον ασταθή ρωσικό Καύκασο. Κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν τον σιδηροδρομικό σταθμό να σείεται από την έκρηξη, η οποία προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον 15 ατόμων. Φόβοι για νέες επιθέσεις εν όψει των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Σότσι. Φωτορεπορτάζ.
  • Αιματηρή βομβιστική επίθεση σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής σε σιδηροδρομικό σταθμό στην πόλη Βόλγκογκραντ στα νότια της Ρωσίας. Τουλάχιστον 14 άτομα σκοτώθηκαν και πάνω από 50 είναι οι τραυματίες, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό. Πίσω από τη βομβιστική επίθεση βρίσκεται γυναίκα καμικάζι, όπως ανακοίνωσε η Αντιτρομοκρατική Επιτροπή της Ρωσίας. Εντολή για αύξηση των μέτρων ασφαλείας έδωσε ο Β.Πούτιν εν όψει και των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2014 στο Σότσι. Φωτορεπορτάζ.
  • Στο κέντρο του Κιέβου συγκεντρώθηκαν δεκάδες χιλιάδες Ουκρανοί για την έκτη διαδοχική κυριακάτικη συγκέντρωση μετά τη μεταστροφή της κυβέρνησης, προς όφελος της Ρωσίας, στο θέμα της προσέγγισης με την ΕΕ. Αιχμή της σημερινής διαδήλωσης η καταγγελία της επίθεσης που δέχτηκε η αντιπολιτευόμενη δημοσιογράφος Τετιάνα Τσορνόβιλ, η οποία έχει προκαλέσει σάλο στη χώρα. Ωστόσο, η δυναμική των κινητοποιήσεων φθίνει και η αντιπολίτευση φαίνεται πως εστιάζει πλέον στις εκλογές του 2015.

Οικονομία

  • Δύο εργάσιμες μέρες (30 και 31 Δεκεμβρίου) έχουν στη διάθεσή τους οι φορολογούμενοι για να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας του 2014, τη δόση του φόρου εισοδήματος, αλλά και τις δόσεις του ΦΑΠ (2011, 2012 και 2013). Τα συνολικά έσοδα που προσδοκά η Εφορία αγγίζουν το 1,5 δισ. ευρώ.
  • Για πρώτη φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια υπογράφεται κλαδική σύμβαση που προβλέπει αυξήσεις. Η νέα κλαδική σύμβαση των ξενοδοχοϋπαλλήλων προβλέπει πάγωμα μισθών για το 2014 και αύξηση 1% το 2005.
  • Στα επίπεδα του 2006 συρρικνώθηκαν το 2013 οι μισθοί στην Ελλάδα, οι οποίοι συνέχισαν να υποχωρούν για περισσότερα από τρία χρόνια. Μέσα σε μια τριετία οι εργαζόμενοι έχουν χάσει το ένα τέταρτο των αποδοχών τους, και η Ελλάδα συγκαταλέγεται πλέον στις χώρες με τις μεγαλύτερες μειώσεις μισθών σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Αθλητισμός

  • Με τη «γλύκα» του 0-1 έμεινε η Λίβερπουλ που τελικά όχι μόνο δεν κατάφερε να πάρει το ντέρμπι με την Τσέλσι, αλλά γνώρισε και την ήττα (δεύτερη συνεχόμενη) με 2-1 στο «Στάμφορντ Μπριτζ» στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής και είδε τις αντιπάλους της να απομακρύνονται στο κυνήγι του εφετινού τίτλου της Premier League. Πρωτοχρονιά στην κορυφή θα κάνει η Αρσεναλ, αφού έφυγε με το «διπλό» (0-1) από την έδρα της Νιούκαστλ με γκολ του Ζιρού στο 65ο λεπτό. Με τη νίκη αυτή, η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ σκόρπισε αισιοδοξία στους φίλους της που περιμένουν τον τίτλο του πρωταθλήματος εδώ και δέκα χρόνια.
  • Εξελίξεις φέρνει το 2014 στον ΠΑΟΚ, καθώς, ο μεταγραφικός σχεδιασμός «τρέχει» και τα ανοιχτά μέτωπα είναι περισσότερα από όσα αρχικά φαίνονταν. Σύμφωνα με διεθνή δημοσιεύματα, μέσα στις επόμενες ημέρες, ο Βέλγος Μάρτενς αφήνει την Αλκμααρ για τον ΠΑΟΚ, ο Ολλανδός Μαντούρο αποχωρεί από τη Σεβίλη για τον «Δικέφαλο», ενώ οι Τούρκοι «γράφουν» ότι ο Στοχ φεύγει από τον ΠΑΟΚ και επιστρέψει στη Φενέρμπαχτσε! Και τυπικά παρελθόν ο Νέτσιντ που ενημερώθηκε στην προπόνηση της Κυριακής ότι δεν θα συνεχίσει στη Θεσσαλονίκη.
  • Μία ακόμη «μαύρη σελίδα» στην ιστορία της πρόσθεσε η ΑΕΚ, η οποία... κατάφερε να χάσει στην παράταση με 2-0 από τον Αγροτικό Αστέρα στο Καυτανζόγλειο και να γνωρίσει τον αποκλεισμό από το ερασιτεχνικό Κύπελλο της Γ’ Εθνικής! Η «Ένωση» είδε τους Κρυστάλλη και Λαζαρίδη να σκοράρουν δύο φορές μέσα σε 2 λεπτά στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου της παράτασης και απογοήτευσε τους περίπου 3.500 οπαδούς της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου