Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 27 Μαρτίου, 2012

  • Σε απόσυρση του νομοσχεδίου για την λειτουργία του γεωργικού Οργανισμού «ΔΗΜΗΤΡΑ» το οποίο, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει συγχωνεύσεις αγροτικών φορέων, προχώρησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης, μετά την απόφαση των βουλευτών της ΝΔ να το καταψηφίσουν. Είναι η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, που ολόκληρο νομοσχέδιο αποσύρεται από την Ολομέλεια λίγο πριν από την ψήφισή του.
  • Τους συμπροέδρους των Πρασίνων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρεμπέκα Χαρμς και Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ, καθώς και τον ευρωβουλευτή των Πρασίνων Νίκο Χρυσόγελο, θα συναντήσει την Τρίτη το μεσημέρι (15:00) στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.
  • Προβλήματα αντιμετώπισαν περίπου 10.000 καταθέτες τη Δευτέρα που προσπάθησαν να κάνουν ανάληψη από ΑΤΜ άλλης τράπεζας, οι οποίοι δεν κατάφεραν να πάρουν μετρητά αλλά η ανάληψη χρεώθηκε κανονικά στους λογαριασμούς τους. Οι περισσότερες περιπτώσεις έχουν ήδη αποκατασταθεί, και σύντομα αναμένεται το πρόβλημα στο διατραπεζικό σύστημα ΔΙΑΣ να έχει επιλυθεί πλήρως.
  • Σε «εσωτερικό πρόβλημα της Τουρκίας» απέδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, την είσοδο της τουρκικής φρεγάτας στα ελληνικά χωρικά ύδατα, τις παραμονές της εθνικής επετείου, καθώς όπως τόνισε, «το αν ενεργούν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις μόνες τους χωρίς να ενημερώνουν την πολιτική τους ηγεσία, είναι δικό τους πρόβλημα».
  • Νέος δήμαρχος θα εκλεγεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλιαγμένη, σε αντικατάσταση του Γρηγόρη Κασιδόκωστα που παραιτήθηκε τη Δευτέρα λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας. Ο κ. Κασιδόκωστας που υπέστη βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο τον περασμένο Αύγουστο υπήρξε για 25 χρόνια δήμαρχος Βουλιαγμένης και εξελέγη δήμαρχος του Καλλικρατικού δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης στις τελευταίες δημοτικές εκλογές.

Κόσμος

  • Μείωση του αριθμού των χωρών που εκτελούν καταδίκους αλλά ταυτόχρονα και αύξηση των περιπτώσεων στις χώρες όπου ισχύει η εσχάτη των ποινών διαπιστώνει η Διεθνής Αμνηστία στην ετήσια επισκόπησή της σχετικά με τις θανατικές ποινές και τις εκτελέσεις. Μεγάλος αριθμός εκτελέσεων στην Κίνα και το Ιράν παραμένουν κρυφές. Διπλή η εικόνα στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική: σε Ιράν και Σαουδική Αραβία αυξήθηκαν την περασμένη χρονιά, όμως η Αραβική Άνοιξη έφερε αλλαγές που η Διεθνής Αμνηστεία εκφράζει την ελπίδα να παγιωθούν...
  • Με στόχο να εδραιώσει το ρόλο της τοπικής Καθολικής Εκκλησίας ως παράγοντα στις εξελίξεις έφτασε στη Κούβα ο επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας Βενέδικτος ΙΣτ'. Οι προσδοκίες για βαθύτερες και ουσιαστικότερες αλλαγές διαψεύδονται έτσι κι αλλιώς, όπως άλλωστε είχε συμβεί και στην επίσκεψη του προκατόχου του, πριν από 15 σχεδόν χρόνια.
  • Σε δικαστική διερεύνηση για την υπόθεση μαστροπείας του ξενοδοχείου Κάρλτον στη Λιλ τέθηκε πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν, μετά την κατάθεσή του στους δικαστές. Ο Στρος-Καν είχε αρχικά κλητευτεί για να εξεταστεί για «συνέργεια σε μαστροπεία» και «κατάχρηση δημοσίων αγαθών». Τα αδικήματα τιμωρούνται με κάθειρξη πέντε έως είκοσι ετών.
  • Διαβεβαιώσεις ότι το νέο Σύνταγμα της Τυνησίας δεν θα βασίζεται στον ισλαμικό νόμο και θα διατηρεί τον κοσμικό χαρακτήρα του κράτους, έδωσε το κυβερνών ισλαμικό κόμμα Ενάχντα, παρά το ότι η υπερσυντηρητική μερίδα των σαλαφιστών ζητά επίμονα την εισαγωγή του.
  • Με επικριτικά σχόλια από την αντιπολίτευση έγινε δεκτή η δήλωση του Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος έκανε λόγο για «μουσουλμάνους, σε κάθε περίπτωση, στην εμφάνιση», αναφερόμενος σε δύο από τους τρεις στρατιώτες που δολοφονήθηκαν από τον νεαρό Μοχάμεντ Μέραχ στην Τουλούζη και την Μοντομπάν, στη νοτιοδυτική Γαλλία. Σε άλλες δηλώσεις του ο Νικολά Σαρκοζί επανήλθε στο ζήτημα της απαγόρευσης της δράσης στη χώρα φανατικών που απευθύνουν κηρύγματα μίσους.

Οικονομία

  • Στο πράσινο έκλεισαν τη Δευτέρα τα χρηματιστήρια σε Νέα Υόρκη και Ευρώπη, με τις τραπεζικές μετοχές να κλείνουν ως επί το πλείστον ενισχυμένες και στις δύο όχθες του Ατλαντικού. Στα υψηλότερα επίπεδά του από το Μάιο του 2008 ο S&P500 στη Γουόλ Στριτ, ανακτώντας τις 1.400 μονάδες.
  • Τεχνικά ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του συστήματος καταβολής μισθών και ασφαλιστικών εισφορών μέσω τραπεζών αφορούσε, σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση του τεχνικού κλιμακίου της τρόικας με την γενική γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αθηνά Δρέττα στο υπουργείο Εργασίας. Τα τρία τεχνικά κλιμάκια, προ της άφιξης της «μεγάλης» τρόικας τα μέσα Μαΐου, θα ελέγξουν τις αποκλίσεις του φετινού προϋπολογισμού εν όψει των μέτρων ύψους περίπου 11,5 δισ. ευρώ τον Ιούνιο.
  • Να ενταχθούν στις ευεργετικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις ζητάει η ΓΣΕΒΕΕ, σημειώνοντας πως κάτι τέτοιο θα ήταν κρίσιμης σημασίας για αρκετές χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου