Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Τη διάλυση οικισμού εποίκων ζήτησε το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ

Τρίτη, 27 Μαρτίου, 2012

Προθεσμία ως τον Αύγουστο

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ απέρριψε συμφωνία που είχε συναφθεί ανάμεσα στην κυβέρνηση Νετανιάχου και εποίκους για τη μεταφορά των κατοίκων της Μιγκρόν, του πιο παλιού και πιο μεγάλου απομονωμένου οικισμού της Δυτικής Όχθης.
Η συμφωνία την οποία είχε διαπραγματευθεί επίπονα ο υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου Μπένι Μπεγκίν, έδινε στους εποίκους προθεσμία έως το Νοέμβριο του 2015 προκειμένου να εκκενώσουν την παρούσα τοποθεσία του οικισμού.
Προέβλεπε τη μεταφορά των κατοικιών που κατασκευάστηκαν σε ιδιωτική παλαιστινιακή γη σε έναν λόφο που βρίσκεται σε απόσταση δύο χιλιομέτρων.
Ωστόσο, το Ανώτατο Δικαστήριο, η ανώτατη δικαστική Αρχή του Ισραήλ, αντιτέθηκε στη συμφωνία, ανέβαλε την εκκένωση για τέσσερις μήνες (για μην συμπέσει με το σχολικό έτος) αλλά απαίτησε η διάλυση του οικισμού να γίνει το αργότερο την 1η Αυγούστου 2012.
Τον Αύγουστο του 2011, το Ανώτατο Δικαστήριο όρισε τη διάλυση του απομονωμένου οικισμού, που κατασκευάστηκε χωρίς την άδεια της ισραηλινής κυβέρνησης περίπου 15 χλμ βόρεια της Ιερουσαλήμ, το αργότερο για τις 31 Μαρτίου 2012.
Περισσότεροι από 310.000 Ισραηλινοί έποικοι κατοικούν στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και περισσότεροι από 200.000 στις συνοικίες αποικισμού της Ανατολικής Ιερουσαλήμ που προσαρτήθηκε το 1967.
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου