Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Λάθος η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ

Τετάρτη, 28 Μαρτίου, 2012

Δηλώσεις κάνουν οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι υπέρ της παραμονής της χώρας μας στην ευρωζώνη


«Καταστροφική» χαρακτηρίζουν ο ένας μετά τον άλλο ευρωπαίοι - και όχι μόνο - αξιωματούχοι τυχόν έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ο γενικός γραμματέας της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για το Εμπόριο και την Ανάπτυξη (UNCTAD) Σουπατσάι Πανιτσπακντί ακολούθησαν την γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ και σε δηλώσεις τους εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ. Ο κ. Πανιτσπακντί ωστόσο, εκτίμησε ότι η ευρωζώνη μπορεί να επιβιώσει μακροπρόθεσμα μόνο εάν επιτρέπεται στις χώρες-μέλη η προσωρινή αποχώρηση και επανένταξή τους.
«Καταστροφική» χαρακτήρισε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ την έξοδο οποιασδήποτε χώρας από την ευρωζώνη, ενώ τάχθηκε υπέρ της ενίσχυσης των «τειχών προστασίας». «Αναμφίβολα θα πρέπει να ενισχύσουμε τα τείχη προστασίας», είπε ο πρόεδρος του Eurogroup.
Λίγο νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε ότι ενδεχόμενη αποχώρηση της χώρας από την ευρωζώνη θα σήμαινε «ανυπολόγιστη καταστροφή».
Διευκρίνισε πάντως ότι εάν η ίδια η χώρα επέλεγε να αποχωρήσει, δεν θα μπορούσε κανείς να την αποτρέψει. «Εάν με ρωτούσαν τι είναι καλύτερο για την Ελλάδα, θα συμβούλευα να μείνει στο ευρώ», είπε ο Γερμανός υπουργός, επαναλαμβάνοντας ότι οι συνέπειες από ενδεχόμενη έξοδο θα ήταν απρόβλεπτες.
Το ζήτημα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ επανήλθε στο προσκήνιο, με τον επικεφαλής της UNCTAD να υποστηρίζει ότι ίσως θα πρέπει να δοθεί στη χώρα η επιλογή προσωρινής εξόδου από την ευρωζώνη.
Σε συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Dow Jones, ο γενικός γραμματέας της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για το Εμπόριο και την Ανάπτυξη (UNCTAD), Σουπατσάι Πανιτσπακντί, εκτίμησε ότι η ευρωζώνη μπορεί να επιβιώσει μακροπρόθεσμα μόνο εάν επιτρέπεται στις χώρες-μέλη η προσωρινή αποχώρηση και επανένταξή τους και ότι η Ελλάδα θα πρέπει να είναι η πρώτη που θα ακολουθήσει τη συγκεκριμένη επιλογή. Ωστόσο σημείωσε ότι τυχόν έξοδος της χώρας θα πρέπει να είναι προσωρινή και σε καμμία περίπτωση μόνιμη.
Η Γερμανίδα καγκελάριος, Αγκελα Μέρκελ επανέλαβε πάντως την αντίθεσή της στο ενδεχόμενο αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ, εκτιμώντας ότι μια τέτοια κίνηση θα αποτελούσε τεράστιο πολιτικό λάθος. Σε αποκλειστική της συνέντευξη στην τηλεόραση του BBC, η κ. Μέρκελ τόνισε ότι θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της ώστε να κρατήσει ενωμένη την ευρωζώνη.
Πηγή:  ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου