Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 24 Μαρτίου, 2012

  • Την ανάγκη για ενότητα, αποφασιστικότητα και συλλογικότητα τώρα περισσότερο από ποτέ μεταφέρει με τα μηνύματά της για την επέτειο της 25ης Μαρτίου η πολιτική ηγεσία του τόπου.
  • Βουλή οκτώ κομμάτων χωρίς αυτοδύναμη κυβέρνηση προκύπτει από τη δημοσκόπηση της Κάππα Research για λογαριασμό του Βήματος της Κυριακής. Μεταξύ άλλων, προκύπτει βελτίωση της εικόνας του ΠΑΣΟΚ έναντι της ΝΔ, που εξακολουθεί να είναι πρώτη με διαφορά σχεδόν τεσσάρων μονάδων. Στη Βουλή μπαίνουν ακόμη ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΟΣ, ΔΗΜΑΡ, Ανεξάρτητοι Έλληνες και Χρυσή Αυγή. Τρεις ακόμη δημοσκοπήσεις σκιαγραφούν ανάλογη εικόνα.
  • Έντεχνη προσπάθεια επιβολής νομοθετικών αλλαγών που δεν υπαγορεύονται από την τρόικα και αποσκοπούν στην εξυπηρέτηση ιδίου όφελους, κατήγγειλε ο πρόεδρος του ΔΣΑ, με αφορμή τις ενδοκυβερνητικές έριδες για το νομοσχέδιο χορήγησης των αδειών ταξί. «Δικαίωσαν δυστυχώς την από καιρό βεβαιότητά μας πως οι κατά καιρούς προωθούμενες 'μεταρρυθμίσεις' δεν αποτελούν στο σύνολό τους επιταγές των δανειστών, όπως εντέχνως επιχειρείται να παρουσιαστεί». Μιλά για σκοπιμότητες εγχώριων οικονομικών συμφερόντων και προσωπικές ιδιοληψίες των αρμοδίων.
  • Επιφυλακτικός εμφανίσθηκε ο εκπρόσωπος του επιτρόπου Όλι Ρεν, Αμαντέου Αλταφάζ, όταν ερωτήθηκε την Παρασκευή σχετικά με το νομοσχέδιο για τα ταξί, το οποίο εγκρίθηκε την Πέμπτη από το Υπουργικό Συμβούλιο. Συγκεκριμένα, φέρεται να είπε ότι αν με το νομοσχέδιο τελικώς δεν δοθούν νέες άδειες και δεν μειωθεί το κόστος των υπηρεσιών, τότε αυτές οι ρυθμίσεις δεν συνάδουν με το Μνημόνιο και θα πρέπει να αναζητηθεί μία άλλη λύση.
  • Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν το Σάββατο στο κέντρο της Αθήνας λόγω της μαθητικής παρέλασης για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου. Συγκεκριμένα, από τις 7 το πρωί θα απαγορευτεί η στάση και η στάθμευση στη Λ.Αμαλίας από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και θα διακοπεί σταδιακά η κυκλοφορία των οχημάτων σε δρόμους του Κέντρου. Κλειστοί από τις 8:00 το πρωί οι σταθμοί του μετρό σε Ακρόπολη και Σύνταγμα, και από τις 9:00 ο σταθμός στον Ευαγγελισμό.

Κόσμος

  • Ο ένας εκ των τριών Γάλλων αλεξιπτωτιστών που δολοφονήθηκαν από τον Μοχάμεντ Μεράχ στην περιοχή της Τουλούζης πρόκειται με απόφαση του Νικολά Σαρκοζί «να έλθει μετά θάνατον εις γάμου κοινωνίαν με την έγκυο αρραβωνιαστικιά του», όπως μεταδίδουν τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης.
  • Διεθνές ενδιαφέρον προσελκύει η φωτογραφία του φιλιού που ανταλλάσσουν ένας νεαρός Ισραηλινός και μία Ιρανή κρατώντας μπροστά στο φακό τα διαβατήριά τους. Στο δικτυακό τόπο Israel loves Iran, όπου αναρτήθηκε η φωτογραφία, συγκεντρώνονται συγχαρητήρια μηνύματα από όλα τα μέρη του κόσμου -περιλαμβανομένου του Ιράν- για την ισραηλινή πρωτοβουλία που στοχεύει να κινητοποιήσει την κοινή γνώμη της χώρας κόντρα σε μία ενδεχόμενη επίθεση στις ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις.
  • Κατηγορίες ανθρωποκτονίας απαγγέλθηκαν και επισήμως στον Αμερικανό υπολοχαγό Ρόμπερτ Μπέιλς κατηγορίες για τη δολοφονία 17 Αφγανών και την απόπειρα δολοφονίας έξι ακόμη ατόμων. Ο υπολοχαγός μεταφέρθηκε σε στρατιωτική φυλακή στις ΗΠΑ, αφού πρώτα μεταφέρθηκε από το Αφγανιστάν στο Κουβέιτ. Εάν καταδικαστεί, αντιμετωπίζει ακόμα και την ποινή του θανάτου.
  • Στο «κόκκινο» παραμένουν οι σχέσεις Λευκορωσίας - Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά την εκτέλεση δύο θανατοποινιτών που κατηγορήθηκαν για τη βομβιστική επίθεση του προηγούμενου έτους στο μετρό του Μινσκ. Υπό το βάρος της επιβολής νέων κυρώσεων το υπουργείο Εξωτερικών της πρώην σοβιετικής δημοκρατίας διαμηνύει πως δεν θα... καλωσορίσει μία επιστροφή των πρεσβευτών κρατών-μελών της ΕΕ που ανακλήθηκαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επιβολή της θανατικής ποινής.
  • Είναι επιτακτική ανάγκη να ερευνήσει η αστυνομία κάθε πτυχή της υπόθεσης της δολοφονίας από αστυνομικό του νεαρού Αφροαμερικανού Τράιβον Μάρτιν, τόνισε ο Μπαράκ Ομπάμα σχετικά με ένα ζήτημα που έχει προκαλέσει κατακραυγή στις ΗΠΑ εξαιτίας του ότι ο δράστης, σχεδόν ένα μήνα μετά το περιστατικό, μένει ασύλληπτος. Πρόκειται για μία τραγωδία είπε ακόμη ο Αμερικανός πρόεδρος που εξήγησε ότι η υπόθεση του θύμισε τις δύο ανήλικες κόρες του.

Οικονομία

  • Με μικρή άνοδο έκλεισαν την Παρασκευή τους οι χρηματιστηριακοί δείκτες σε Νέα Υόρκη και ευρωπαϊκές αγορές. Ευνοήμενες κυρίως οι μετοχές των εταιρειών ενέργειας και μετάλλων, ενισχυμένες και οι τιμές των εμπορευμάτων.
  • Μετά από απόφαση των προέδρων των πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το Σώμα κάλεσε την τρόικα των Π.Τόμσεν, Μ.Μορς και Κλ.Μαζούχ σε ακρόαση στην Επιτροπή Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής και στην Επιτροπή Απασχόλησης την ερχόμενη Τρίτη, αναφορικά με την ελληνική αλλά και την ιρλανδική και πορτογαλική οικονομία. Η κίνηση δεν έχει τη δύναμη να ανατρέψει πολιτικές που έχουν αποφασιστεί από τις ευρωπαϊκές ηγεσίες, αλλά Έλληνες ευρωβουλευτές σημειώνουν ότι έχει την αξία «την πολιτικής λογοδοσίας, μίας μορφής δημοκρατικού ελέγχου».
  • Παρατείνεται μέχρι τις 4 Απριλίου η προθεσμία για την αποδοχή ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων που κατέχουν ιδιώτες και διέπονται από ξένο δίκαιο, όπως ανακοίνωσε και επίσημα το υπουργείο Οικονομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου