Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 26 Μαρτίου, 2012

  • Σύσκεψη για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος συγκαλεί τη Δευτέρα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδη. Σύμφωνα με πληροφορίες, σκοπός της συνάντησης είναι να εξευρεθούν εγκαταστάσεις που μπορούν να διαμορφωθούν σε κέντρα προσωρινής κράτησης ανάλογο με αυτό που θα δημιουργηθεί σε λίγες ημέρες στη Κοζάνη.
  • Συνεχίζει ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος τον κύκλο επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς, εν όψει και των επερχόμενων εκλογών. Τη Δευτέρα, στις 13:00, ο κ. Παπαδήμος συναντάται με τον πρόεδρο του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού Γιώργο Καρατζαφέρη στο Μέγαρο Μαξίμου.
  • Την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Αριστεράς παρουσιάζει τη Δευτέρα, από τα γραφεία του κόμματος, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και επικεφαλής της ΚΟ Φώτης Κουβέλης, ο οποίος, την ίδια ημέρα, αναμένεται να αποστείλει τη σχετική επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο.
  • Δείτε το φωτορεπορτάζ της FOSPHOTOS και του Μενέλαου Μυρίλλα από τη στρατιωτική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας την Κυριακή 25 Μαρτίου.
  • Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ) και ζητεί να ακυρωθεί η από 30 Δεκεμβρίου 2011 απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου με την οποία καταργήθηκαν 1.888 κενές οργανικές θέσεις δικαστικών υπαλλήλων σε όλα τα δικαστήρια της χώρας.

Κόσμος

  • Ο νικητής των προεδρικών εκλογών στη Σενεγάλη, Μακί Σαλ, δήλωσε ότι ξεκινά «μια νέα εποχή» για τη χώρα, όπου η ήττα του απερχόμενου προέδρου Αμπντουλαγέ Ουαντέ έβαλε τέλος στην 12ετή διακυβέρνησή του.
  • Το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ απέρριψε συμφωνία που είχε συναφθεί ανάμεσα στην κυβέρνηση Νετανιάχου και εποίκους για τη μεταφορά των κατοίκων της Μιγκρόν, του πιο παλιού και πιο μεγάλου απομονωμένου οικισμού της Δυτικής Όχθης. Η ανώτατη δικαστική Αρχή του Ισραήλ ανέβαλε μεν την εκκένωση για τέσσερις μήνες (για μην συμπέσει με το σχολικό έτος) αλλά απαίτησε η διάλυση του οικισμού να γίνει το αργότερο την 1η Αυγούστου 2012.
  • Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ κέρδισε τις εκλογές στο κρατίδιο Σάαρ, συγκεντρώνοντας το 35,1%, σύμφωνα με τις πρώτες μετρήσεις μετά τη λήξη της ψηφοφορίας. Καταποντίστηκαν οι Ελεύθεροι Δημοκράτες, έκπληξη η είσοδος στη Βουλή των Πειρατών με πάνω από 7%.
  • Τουλάχιστον 150 άνθρωποι τραυματίστηκαν στη επαρχία Πάμπνα στο βόρειο Μπανγκλαντές καθώς εργάτες σε εργοστάσια ένδυσης συγκρούστηκαν με την αστυνομία στη διάρκεια διαδήλωσης με αίτημα μισθολογικές αυξήσεις. Οι εργάτες ζητούν από τη διοίκηση να αυξήσει το μισθό τους στα 150 τάκα (1,38 ευρώ) από 100 τάκα (0,92 ευρώ) για την παραγωγή μιας μπλούζας.
  • Την πλήρη υποστήριξή του στην αποστολή του απεσταλμένου του Αραβικού Συνδέσμου και του ΟΗΕ στη Συρία, Κόφι Άναν, εξέφρασε ο Ρώσος πρόεδρος Ντιμίτρι Μεντβέντεφ κατά τη συνάντηση του στη Μόσχα με τον απεσταλμένο. Όπως υπογράμμισε, η αποστολή αυτή είναι ίσως η τελευταία ευκαιρία για την αποτροπή ενός ακόμα πιο αιματηρού εμφυλίου στη χώρα αυτή. Παράλληλα, Ομπάμα και Ερντογάν συμφώνησαν στην παροχή μη στρατιωτικής βοήθειας προς τους Σύρους αντικαθεστωτικούς, συμπεριλαμβανομένου τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού.

Οικονομία

  • Την προσοχή του στην Ισπανία στρέφει ο Όλι Ρεν, καλώντας τη Μαδρίτη να τηρήσει το στόχο για επάνοδο του δημοσιονομικού ελλείμματός της στα όρια που έχει θέσει η ΕΕ έως στα τέλη του 2013, επισείοντας το φόβο κυρώσεων από τις χρηματοοικονομικές αγορές. Τα εργατικά συνδικάτα έχουν προγραμματίσει 24ωρη απεργία στις 29 Μαρτίου.
  • Την εισαγωγή διευρυμένου χρηματιστηριακού φόρου θα εισηγηθεί η γερμανική κυβέρνηση ως εναλλακτική στον φόρο επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών (φόρος Τόμπιν), σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης του Der Spiegel, το οποίο επικαλείται πληροφορίες για συνέντευξη που παραχώρησε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
  • Οι τομείς της γεωργίας, της ενέργειας και του τουρισμού παρουσιάζουν την σημαντικότερη αναπτυξιακή δυναμική για την Ελλάδα, σημειώνει ο επικεφαλής της Task Force της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Χορστ Ράιχενμπαχ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Der Tagesspiegel. Ο ίδιος αρνείται να σχολιάσει την πρόταση για ορισμό Επιτρόπου για την Ελλάδα, σημειώνοντας ότι οι Έλληνες είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι και αντιδρούν σε προτάσεις που θεωρούν ότι θέτουν υπό αμφισβήτηση την κυριαρχία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου