Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Ο Βενιζέλος αδειάζει "επικίνδυνα" τον Παπαδήμο!

Δευτέρα, 26 Μαρτίου, 2012

-Εγώ σήκωσα όλο το βάρος των διαπραγματεύσεων. Ο πρωθυπουργός ανέμενε τηλεφώνημά μου στην Αθήνα για να ενημερωθεί!..

Κάπως έτσι περιγράφει ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ την προσωπικό του διθύραμβο απευθυνόμενος  σε στενό κύκλο συνομιλητών του.
Ο κ. Βενιζέλος δεν κάνει τίποτε άλλο από το να επιδιώκει την απαξίωση του Λουκά Παπαδήμου για να τονώσει το ηγετικό του προφίλ. Είναι χαρακτηριστικό το απόσπασμα που ακολουθεί από το άρθρο του καλά ενημερωμένου στα του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπαχρήστο των «ΝΕΩΝ».
«Από πλευράς Β. Βενιζέλου, παρά τη δημόσια ανταλλαγή ευσήμων με τον κ. Παπαδήμο για τη στενή και αποτελεσματική συνεργασία που είχαν στη διάρκεια των πέντε μηνών, φαίνεται να υπάρχει μια διστακτικότητα.
Συνομιλητές του προέδρου του ΠΑΣΟΚ προσδιορίζουν την αιτία αυτής της διστακτικότητας κυρίως στο αν και κατά πόσο ο κ. Παπαδήμος έχει δυνατότητα παρέμβασης στις Βρυξέλλες και σε ποιο βαθμό μπορεί να επηρεάσει πρόσωπα και καταστάσεις.
Δεν είναι γνωστό από πού έχει προέλθει αυτή η αμφιβολία. Αλλά δεν πρέπει να είναι άσχετη αυτή η εκτίμηση από το γεγονός ότι οι κ. Παπαδήμος και Βενιζέλος από κοινού μετείχαν σε συνόδους κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπως και διεξήγαγαν μαζί τις διαπραγματεύσεις για τη νέα δανειακή σύμβαση και το PSI…»
Τι άλλο παραπάνω χρειάζεται για να αντιληφθεί κανείς ότι η σχέση των δύο ανδρών βρίσκεται στη κόψη του ξυραφιού;
Ο Παπαδήμος μετά απ’ όλα αυτά δεν υπάρχει περίπτωση να βρίσκεται στην ίδια θέση μετά τις εκλογές, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα.
Γι αυτό πολλοί είναι εκείνοι-εντός και εκτός της χώρας-που επιθυμούν διακαώς την αναβολή τους.
Όσο αφορά τον σημερινό πρωθυπουργό η δημιουργία κόμματος από τον ίδιο αποτελεί μονόδρομο.
Όλα πάντως είναι ανοιχτά…Όσο δε την ημερομηνία των εκλογών η πιο ιδανική είναι εκείνη της 29ηςΑπριλίου. 
Οι πολίτες μετά το θείο δράμα θα σπεύσουν ήρεμοι στις κάλπες να σταυρώσουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.   Οποιαδήποτε άλλη ημερομηνία-ιδιαίτερα μετά την Πρωτομαγιά-ισοδυναμεί με ακύρωσή τους…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου