Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 25η Μαρτίου, 2012

  • Από σήμερα,  Κυριακή 25 Μαρτίου, θα ισχύσει η θερινή ώρα. Συγκεκριμένα στις 03.00 τα ξημερώματα της Κυριακής οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα μπροστά και να δείξουν 04.00. Η θερινή ώρα θα ισχύσει μέχρι την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου, οπότε επανέρχεται η χειμερινή ώρα.
  • Την ανάγκη για ενότητα, αποφασιστικότητα και συλλογικότητα τώρα περισσότερο από ποτέ μεταφέρει με τα μηνύματά της για την επέτειο της 25ης Μαρτίου η πολιτική ηγεσία του τόπου. Την αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα θα βγει από την κρίση, εκφράζει ο Κάρολος Παπούλιας, στο μήνυμά του για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, ενώ θέτει το ερώτημα «τι κάναμε λάθος και τι δεν κάναμε σωστά για πολλά χρόνια, για να αποφύγουμε αυτά που ακολούθησαν».
  • Επί ποδός βρίσκονται 4.000 αστυνομικοί για την αποφυγή επεισοδίων στη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης στο Σύνταγμα για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου. Η πρωτεύουσα από το Σάββατο, οπότε πραγματοποιήθηκε η μαθητική παρέλαση, θυμίζει φρούριο με κιγκλιδώματα στην οδό Πανεπιστημίου, τα οποία αποκλείουν την πρόσβαση του κόσμου κοντά στην εξέδρα των επισήμων. Κάγκελα έχουν τοποθετηθεί και στο ύψος της Όθωνος, ενώ απέναντι από τους επίσημους θα βρίσκονται μόνο όσοι έχουν διαπίστευση.
  • Άγνωστοι επιχείρησαν να βάλουν φωτιά στο πατρικό σπίτι της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Σοφίας Γιαννάκη στην Αιτωλοακαρνανία. Το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του, μιλά για εγκληματική ενέργεια, ζητώντας από τις Αρχές πλήρη και άμεση διαλεύκανση.
  • Μια διαφορετική καμπάνια για την προβολή της Ελλάδας ξεκίνησε στις 24 Μαρτίου στην Τάιμς Σκουέαρ της Νέας Υόρκης, ένα από τα πλέον τουριστικά και πολυσύχναστα σημεία του πλανήτη. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία απλών πολιτών και εθελοντών με τίτλο «Up Greek Tourism». Εντυπωσιάζει η αισθητική της, αλλά και η απλότητα με την οποία περνά ένα τόσο δυνατό μήνυμα...

Κόσμος

  • Εκατοντάδες Ισραηλινοί διαδήλωσαν το Σάββατο στους δρόμους του Τελ Αβίβ ενάντια σε μία ενδεχόμενη στρατιωτική επίθεση της κυβέρνησης Νετανιάχου στις ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις. Η διαδήλωση ήλθε εν μέσω της διαδικτυακής εκστρατείας Israel loves Iran με απρόσμενα μεγάλη απήχηση που συνδέει Ισραηλινούς και Ιρανούς πολίτες συγκεντρώνοντας μηνύματα ειρήνης, φιλίας και αγάπης. Ουδεμία σχέση έχουν με τη διαδήλωση οι Ισραηλινοί εμπνευστές της διαδικτυακής πρωτοβουλίας που χωρίς να το γνωρίζουν ξεκίνησαν το φαινόμενο στο Facebook με τη φράση «Ιρανοί, δεν θα βομβαρδίσουμε ποτέ τη χώρας, σας αγαπάμε».
  • Ο επικεφαλής του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (ASL), που αποτελείται από διαφωνούντες στρατιωτικούς, ανακοίνωσε το Σάββατο από την Τουρκία τη δημιουργία ενός στρατιωτικού Συμβουλίου στο οποίο συγχωνεύονται επίσης οι δυνάμεις του στρατηγού Μουστάφα Αλ-Σέιχ, ενός από τους πιο υψηλόβαθμούς διαφωνούντες αξιωματικούς. Τη Δευτέρα και την Τρίτη συναντώνται στην Κωνσταντινούπολη πολιτικά ρεύματα της συριακής αντιπολίτευσης.
  • Ένα ιαπωνικό αλιευτικό πλοίο που είχε παρασυρθεί από το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου του 2011 εντοπίστηκε να «περιπλανιέται» στα ανοιχτά των δυτικών ακτών του Καναδά. Το σκάφος μήκους 15 μέτρων εντοπίστηκε από αεροσκάφος της ακτοφυλακής σε μία περίπολο ρουτίνας στη Βρετανική Κολούμπια, και πιστεύεται ότι είναι το πρώτο μεγάλο αντικείμενο από εκατομμύρια τόνους συντριμμιών που έχει διασχίσει τον Ειρηνικό.
  • Ταραχές ξέσπασαν εκ νέου στην Αίγυπτο μετά τα ολονύχτια επεισόδια που πυροδοτήθηκαν από τον αποκλεισμό που επιβλήθηκε στην ομάδα αλ-Μάσρι εξαιτίας της μεγαλύτερης ποδοσφαιρικής τραγωδίας της χώρας που σημειώθηκε το Φεβρουάριο στο στάδιο του Πορτ Σάιντ. Η αιγυπτιακή αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και πυροβόλησε στον αέρα το απόγευμα του Σαββάτου στην παράκτια πόλη, λίγες ώρες αφότου οι συγκρούσεις μεταξύ οργισμένων οπαδών της αλ-Μάσρι και δυνάμεων ασφαλείας άφηναν πίσω ένα 13χρονο παιδί νεκρό και δεκάδες τραυματίες.
  • Δεκαπέντε γυναίκες μέλη του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) σκοτώθηκαν το Σάββατο σε συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας στην επαρχία Μπιτλίς της νοτιοανατολικής Τουρκίας, βάσει ανακοίνωσης του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών. Η επαρχία Μπιτλίς αποτελεί προπύργιο του PKK, το οποίο διαθέτει μονάδες αποτελούμενες αποκλειστικά από γυναίκες. Εκτιμάται ότι πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό γυναικών του PKK που σκοτώνονται σε μεμονωμένο επεισόδιο.

Οικονομία

  • Την προσοχή του στην Ισπανία στρέφει ο Όλι Ρεν, καλώντας τη Μαδρίτη να τηρήσει το στόχο για επάνοδο του δημοσιονομικού ελλείμματός της στα όρια που έχει θέσει η ΕΕ έως στα τέλη του 2013, επισείοντας το φόβο κυρώσεων από τις χρηματοοικονομικές αγορές. Τα εργατικά συνδικάτα έχουν προγραμματίσει 24ωρη απεργία στις 29 Μαρτίου.
  • Την εισαγωγή διευρυμένου χρηματιστηριακού φόρου θα εισηγηθεί η γερμανική κυβέρνηση ως εναλλακτική στον φόρο επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών (φόρος Τόμπιν), σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης του Der Spiegel, το οποίο επικαλείται πληροφορίες για συνέντευξη που παραχώρησε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
  • Οι τομείς της γεωργίας, της ενέργειας και του τουρισμού παρουσιάζουν την σημαντικότερη αναπτυξιακή δυναμική για την Ελλάδα, σημειώνει ο επικεφαλής της Task Force της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Χορστ Ράιχενμπαχ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Der Tagesspiegel. Ο ίδιος αρνείται να σχολιάσει την πρόταση για ορισμό Επιτρόπου για την Ελλάδα, σημειώνοντας ότι οι Έλληνες είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι και αντιδρούν σε προτάσεις που θεωρούν ότι θέτουν υπό αμφισβήτηση την κυριαρχία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου