Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 30 Μαρτίου, 2012

  • Συμπλοκές μεταξύ ακροδεξιών και φοιτητών σημειώθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης στο Φυσικό και Μαθηματικό τμήμα στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρία άτομα. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, μια ομάδα ατόμων που φορούσαν κράνη και κουκούλες εισέβαλαν στα κτίρια και άρχισαν να χτυπούν φοιτητές. Επικράτησε αναστάτωση και κατά την διάρκεια των επεισοδίων προκλήθηκαν ζημιές στους εσωτερικούς χώρους των δυο τμημάτων.
  • Τις θέσεις και τις προτάσεις της Κοινωνικής Συμφωνίας παρουσίασαν στη Θεσσαλονίκη η πρόεδρος του κόμματος Λούκα Κατσέλη και ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Χάρης Καστανίδης, σε εκδήλωση που έγινε στο δημαρχείο και στην οποία μίλησαν και οι βουλευτές Μαρία Κυριακοπούλου, Βούλα Τεκτονίδου, Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος και Γιώργος Κασσάρας.
  • Με ιδιαίτερη έμφαση στο παρεμπόριο συνεχίστηκε την Πέμπτη η αστυνομική επιχείρηση στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, ακόμα και με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά. Οι έλεγχοι που έχουν επίσης στόχο τα ναρκωτικά και παράνομη μετανάστευση επικεντρώθηκαν στην περιοχή της Ομόνοιας, της Νομικής και του Οικονομικού Πανεπιστημίου (πρώην ΑΣΟΕ).
  • Βανδαλισμοί έγιναν την Πέμπτη έξω από την Νομική Σχολή του πανεπιστημίου Αθηνών. Αφορμή η κίνηση της διοίκησης της Σχολής να κλειδώσει την πόρτα της οδού Μασσαλίας λόγω έργων που γίνονταν. Άγνωστοι διέρρηξαν και έσπασαν τη πόρτα της Σχολής, κίνηση που οι Αρχές συνδέουν με την έναρξη της έρευνας που γίνεται στην περιοχή μετά την μηνυτήρια αναφορά 76 καθηγητών για το παραεμπόριο και τους χρήστες και εμπόρους ναρκωτικών έξω από το κτίριο.
  • Προτάσεις για την αλλαγή του πολιτικού συστήματος, την οποία χαρακτηρίζει «μητέρα όλων των μεταρρυθμίσεων», δημοσιοποίησε την Πέμπτη ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας Γιάννης Ραγκούσης.

Κόσμος

  • Το ιαπωνικό υπουργείο Άμυνας έδωσε εντολή στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας να καταστρέψουν τον πύραυλο τον οποίο σχεδιάζει να εκτοξεύσει στα μέσα Απριλίου η Βόρειος Κορέα, σε περίπτωση που αυτός απειλήσει το έδαφος της χώρας. Εικόνες μέσω δορυφόρου δείχνουν ότι έχουν ήδη ξεκινήσει οι εργασίες στο σημείο εκτόξευσης και Ιάπωνες αξιωματούχοι εκτιμούν ότι η εκτόξευση θα γίνει στις 12 ή τις 13 Απριλίου.
  • Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Σέμπχα, στη νότια Λιβύη, καθώς συνεχίζονται οι συγκρούσεις μεταξύ αντίπαλων φυλών παρά το ότι το κυβερνών Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο της χώρας ανακοίνωσε ότι «η κατάσταση είναι ήρεμη» και ότι σύντομα θα συναφθεί εκεχειρία.
  • Τούρκοι εισαγγελείς ζήτησαν να επιβληθούν ποινές κάθειρξης 15-20 ετών σε 364 εν ενεργεία και απόστρατους αξιωματικούς των ένοπλων δυνάμεων στο πλαίσιο της μακράς έρευνας για τις καταγγελίες της κυβέρνησης Ερντογάν για συνωμοτικές δραστηριότητες του στρατού εναντίον της. Η δίκη εξελίσσεται πάντως με αρκετά επεισόδια και παρατράγουδα. Δύο από τους βασικότερους κατηγορούμενους, ο Ιλκέρ Μπάσμπουγ και ο Τσετίν Ντογάν κατηγορούνται ότι είχαν ηγετικούς ρόλους σε διαφορετικές συνωμοσίες με στόχο την πραξικοπηματική ανατροπή της κυβέρνησης, τις υποθέσεις Βαριοπούλα και Εργκενεκόν.
  • Ο δράστης των δολοφονικών επιθέσεων στην Τουλούζη, Μοχάμεντ Μεράχ, τάφηκε τελικά στην πόλη αργά το απόγευμα της Πέμπτης, μετά από μία σύντομη διαμάχη για το πού θα γινόταν η ταφή. Η νεκρώσιμη τελετή έγινε στο μουσουλμανικό τμήμα του νεκροταφείου Κορνμπαριέ στα προάστια της Τουλούζης.
  • Χιλιάδες Ισπανοί ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των συνδικάτων και βγήκαν στους δρόμους των μεγαλύτερων ισπανικών πόλεων για να διαμαρτυρηθούν κατά των μέτρων λιτότητας και απορρύθμισης της αγοράς εργασίας κατά τη διάρκεια της 24ωρης γενικής απεργίας. Βιομηχανία και συγκοινωνίες οι τομείς που επηρεάστηκαν περισσότερο από την απεργία, επεισόδια στη Βαρκελώνη και μικροσυμπλοκές σε άλλες πόλεις, 58 συλλήψεις μέχρι το απόγευμα.

Οικονομία

  • Παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου, ότι θα καλυφθούν οι απώλειες των αποθεματικών των νοσοκομείων που προέκυψαν από το «κούρεμα» των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου, η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) αποφάσισαν να προσφύγουν δικαστικά εναντίον της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) και να υποβάλουν μήνυση εναντίον του διοικητή της, Γιώργου Προβόπουλου, «για ενέργειες που θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία και τη σωματική ακεραιότητα των ασθενών».
  • Με μεικτά πρόσημα έκλεισε την Τετάρτη η Γουόλ Στριτ ενώ οι ευρωπαϊκές αγοράς κατέγραψαν υποχώρηση, με τις τραπεζικές μετοχές και στις δύο όχθες του Ατλαντικού να πιέζουν τους δείκτες.
  • Αύξηση της «δύναμης πυρός» των δύο μηχανισμών στήριξης της Ευρωζώνης σε τουλάχιστον, συνδυαστικά, 700 δισ. ευρώ -ίσως ακόμη και προσωρινά στα 940 δισ. ευρώ- καλούνται να αποφασίσουν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης στη συνάντηση του Eurogroup στην Κοπεγχάγη την Παρασκευή. Tο βράδυ της Πέμπτης, ο B.Σόιμπλε υπογράμμισε πως η θέση του Βερολίνου είναι πως θα πρέπει να προβλέπεται όριο 800 δισ. ευρώ στο «βεληνεκές» των μηχανισμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου