Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 29 Μαρτίου, 2012

  • Την διακήρυξη και την πολιτική των συμμαχιών εν όψει των εκλογών παρουσιάζει σε συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Τσίπρας έχει τονίσει την ανάγκη συγκρότησης συνασπισμού εξουσίας για μια εναλλακτική πολιτική απέναντι στο μνημόνιο, ενώ έχει επισημάνει ότι οι εκλογές είναι ευκαιρία για μια μεγάλη ανατροπή στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.
  • Πρώτο ταξίδι στην Κύπρο πραγματοποιεί μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ.Βενιζέλος. Ο κ. Βενιζέλος θα έχει μαραθώνιο επαφών στο νησί, από σήμερα, Πέμπτη έως το απόγευμα της Παρασκευής, με την πολιτική, πολιτειακή και θρησκευτική ηγεσία της Κύπρου.
  • Σε αυτοσχέδια κροτίδα οφείλεται τελικά η μικρή έκρηξη που σημειώθηκε στις 02:30 την Πέμπτη κοντά στο αστυνομικό τμήμα Κορυδαλλού. Η αυτοσχέδια κροτίδα έπεσε στον ακάλυπτο χώρο πολυκατοικίας που γειτονεύει με το αστυνομικό τμήμα. Αμεση ήταν η κινητοποίηση των αστυνομικών, οι οποίοι προχώρησαν σε σύλληψη ενός 29χρονου. Από την έκρηξη σημειώθηκαν υλικές ζημιές.
  • Τετράωρη στάση εργασίας από τις 11:30 έως τη λήξη του ωραρίου και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιεί η ΑΔΕΔΥ σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της χώρας, για τα προβλήματα στον χώρο της υγείας. Η συγκέντρωση στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 στην πλατεία Μαβίλη. Βασικό αίτημα το δημόσιο, δωρεάν και ποιοτικό σύστημα υγείας.
  • Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 73 ετών, στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» όπου νοσηλευόταν, ο βετεράνος ηγέτης της ανανεωτικής αριστεράς και πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπανιάς.

Κόσμος

  • Τα ισπανικά συνδικάτα των εργαζομένων πραγματοποιούν την Πέμπτη γενική απεργία, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις εργασιακές μεταρρυθμίσεις που η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι θα βοηθήσουν στη μείωση της ανεργίας. Προβλήματα στις μετακινήσεις, καθώς η κινητοποίηση πλήττει τα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς. Πορείες διαμαρτυρίας έχουν προγραμματιστεί για το απόγευμα σε πολλές περιοχές της χώρας. Ένταση επικράτησε σε ορισμένες περιοχές τα ξημερώματα της Πέμπτης, στην έναρξη της απεργίας και η αστυνομία έχει προχωρήσει σε συλλήψεις.
  • Έντονη κριτική στις ΗΠΑ για το αμερικανικό εμπάργκο στην Κούβα άσκησε ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣτ', στη διάρκεια της τριήμερης επίσκεψης του στην Κούβα. Λίγο πριν αναχωρήσει από την Αβάνα, ο Παπάς Βενέδικτος δήλωσε ότι ο εμπορικός αποκλεισμός «όταν επιβάλλεται από άλλες χώρες, βαραίνει άδικα τους πολίτες». Κάλεσε, επίσης, για περισσότερα δικαιώματα στην Κούβα, λέγοντας ότι επιθυμεί να υπάρξει μια κοινωνία, στην οποία κανείς δεν θα στερείται των βασικών ελευθεριών.
  • Μία σύντομη αλλά με μεγάλο συμβολισμό συνάντηση είχαν την Τετάρτη ο πάπας Βενέδικτος Ιστ’ με τον ηγέτη της κουβανικής επανάστασης Φιδέλ Κάστρο λίγο πριν ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας αναχωρήσει από την Αβάνα. Στην 30λεπτη συνομιλία που έγινε σε θρμό κλίμα ο Κάστρο σχεδόν πήρε συνέντευξη από τον Βενέδικτο ρωτώντας πόσο έχουν αλλάξει οι διδασκαλίες της εκκλησίας από τότε που ήταν παιδί (ο Κάστρο είχε φοιτήσει σε σχολείο Ιησουιτών), πώς είναι να είσαι πάπας και για τις προκλήσεις της ανθρωπότητας στις μέρες μας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Βατικανού.
  • Στους εννέα δικαστές του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, οι οποίοι αφού άκουσαν τις δύο πλευρές πρόκειται να αποφασίσουν τον Ιούνιο για την τύχη της μεταρρύθμισης Ομπάμα στην υγεία, στρέφεται πλέον το ενδιαφέρον για το πολιτικό και κοινωνικό ζήτημα που απασχολεί εντόνως πλέον τη χώρα. Η απόφαση του Δικαστηρίου για την συνταγματικότητα του νόμου, στο μέσο μάλιστα της προεκλογικής περιόδου, έχει βαρύνουσα πολιτική σημασία για τον Μπαράκ Ομπάμα ο οποίος στήριξε προσωπικά την μεταρρύθμιση.
  • Οι ΗΠΑ ανέστειλαν τις παραδόσεις επισιτιστικής βοήθειας στη Βόρεια Κορέα, η επανάληψη των οποίων είχε αποφασιστεί στα τέλη του Φεβρουαρίου σε αντάλλαγμα για την διακοπή των πυρηνικών δραστηριοτήτων και της ανάπτυξης βαλλιστικών πυραύλων από την Πιονγκγιάνγκ. Η αναστολή γίνεται λόγω της απόφασης της Πιονγκγιάνγκ να εκτοξεύσει περί τα μέσα του Απριλίου έναν πύραυλο ο οποίος, σύμφωνα με την επίσημη βορειοκορεατική ανακοίνωση, θα θέσει σε τροχιά έναν δορυφόρο.

Οικονομία

  • Από την 1/1/2013 θα εφαρμοσθεί η πρόταση για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, είπε την Πέμπτη ο αρμόδιος τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος υποστήριξε ότι οι πολίτες θα πληρώνουν λιγότερα, σε σύγκριση με ότι πληρώνουν για το «χαράτσι» της ΔΕΗ και τους άλλους φόρους που επιβαρύνουν την ακίνητη περιουσία. Ο κ. Βρούτσης είπε ότι η ΝΔ θα καταργήσει το «χαράτσι» και τον ΦΑΠ, τα οποία θα αντικατασταθούν από το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων με διεύρυνση της φορολογικής βάσης, ενώ μίλησε και για τη φορολόγηση των εκτός σχεδίου αγροτεμαχίων για όσους δεν είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.
  • Με τον γενικό γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού Ταλέμπ Ριφάι θα συναντηθεί στις 11:00 στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος. Μετά τη συνάντηση, ο κ. Ριφάι θα παραχωρήσει κοινή συνέντευξη Τύπου με τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλο Γερουλάνο.
  • Ξεκίνησε την Πέμπτη στο Νέο Δελχί η τέταρτη Σύνοδος Κορυφής των πέντε χωρών της ομάδας BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Νότια Αφρική), στη διάρκεια της οποίας θα συζητηθεί η δημιουργία των πρώτων θεσμών για την ενίσχυση των σχέσεών τους. Οι ηγέτες των κορυφαίων χωρών της αναδυόμενης αγοράς θα συζητήσουν για την ίδρυση τράπεζας επενδύσεων με στόχο τη χρηματοδότηση σχεδίων υποδομών και ανάπτυξης.

Αθλητισμός

  • Ο χρόνος πιέζει την ΑΕΚ προκειμένου να παρουσιαστεί στην UEFA σε λίγες ημέρες έχοντας διευθετήσει τις οικονομικές εκκρεμότητές της προς πάσα κατεύθυνση, όμως, αυτό δεν φαίνεται να απασχολεί ιδιαίτερα τους ξένους ποδοσφαιριστές της ομάδας. Ετσι, μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις, ο Στιβ Μπέλεκ φέρεται να έχει «πειστεί» να υπογράψει, σε αντίθεση με τους Φαμπιάν Βάργκας και Χοσέ Κάρλος που παραμένουν αρνητικοί στον νέο διακανονισμό που πρότεινε η ΠΑΕ ΑΕΚ. Πιο διαλλακτικός ο Γιάννης Κοντοές.
  • Ανοιχτούς λογαριασμούς άφησαν Μίλαν και Μπαρτσελόνα μετά τον πρώτο μεταξύ τους προημιτελικό αγώνα για το Champions League που έγινε στο «Σαν Σίρο» και έληξε χωρίς τέρματα (0-0). Αντιθέτως, με το ένα πόδι στα ημιτελικά είναι η Μπάγερν Μονάχου που νίκησε εκτός έδρας την Μαρσέιγ με 2-0.
  • Χωρίς να αλλάξει κάτι στην βαθμολογία συνεχίστηκε η δράση στην Football League 2, καθώς έπειτα από την 14η εμβόλιμη αγωνιστική, τόσο στον 1ο όμιλο, όσο και στον 2ο, αφού τόσο ο Πανηλειακός παρέμεινε στην κορυφή (παρά την ήττα-έκπληξη με 1-0 από τον Ηλυσιακό), όσο και ο Εθνικός Γαζώρου που έφυγε αλώβητος από την έδρα του Τηλυκράτη στο ντέρμπι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου