Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Εορτασμός 25ης Μαρτίου στο Lowell, Massachusetts σε όλο το κόσμο



Ο απανταχού Ελληνισμός εόρτασε την 191 επέτειο της έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 που είχε ως αποτέλεσμα την απελευθέρωση της Ελλάδας από τον Τουρκικό ζυγό.
Στην ιστορική πόλη του Λόουελ η Ελληνική Κοινότητα εόρτασε με δοξολογία που έγινε στον καθεδρικό της Αγίας Τριάδος. Στη δοξολογία παρευρέθη ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων κ. Θεμιστοκλής Καρατζάς με την σύζυγό του και άλλοι αξιωματούχοι Ελληνο-Αμερικανικών οργανισμών. Οι πρώην Δήμαρχοι της πόλης Edward “Bud) Caufield, και Rita Mercier καθώς και άλλοι πολιτειακοί παράγοντες.
Άγημα των Ευζώνων της Ομοσπονδίας έλαβε θέση μέσα στον ιερό ναό, ενώ οι μαθητές και μαθήτριες του Ημερήσιου Ελλην0-Αμερικάνικου Σχολείου με τις παραδοσιακές στολές έδιναν ξεχωριστή εικόνα στο εκκλησίασμα.
Μετά την δοξολογία ακολούθησε η παρέλαση από την Αγία Τριάδα προς το Δημαρχείο. Στη πορεία έγιναν δύο στάσεις, μία στο μνημείο των Ελλήνισε-Αμερικανών Πεσόντων και μία στο μνημείο των Πρώτων Μεταναστών.

Στη συνέχεια η πομπή κατέληξε στο Δημαρχείο της ιστορικής πόλης όπου στον ιστό έχω από το Δημαρχείο και δίπλα από την Αμερικάνικη Σημαία υψώθηκε η γαλανόλευκη ενώ η φιλαρμονική του Δήμου έπαιξε τον Ελληνικό Εθνικό Ύμνο.
Κατόπιν έγινε η ανάγνωση του πρωτοκόλλου (proclemation) από το Δήμαρχο και ακολούθησαν ομιλίες.
Κατόπιν ακολούθησε μεσημεριανό φαγητό, ψάρι, στο Κοινοτικό Κέντρο της Αγίας Τριάδας. Βλέπε φώτος: 

1η  Μπροστά στα σκαλιά του Δημαρχείου
2η Η γαλανόλευκη στον ιστό μπροστά στο Δημαρχείο όπου θα παραμείνει για μία εβδομάδα, είναι η εβδομάδα του Ελληνισμού.
3η Ο Δήμαρχος μιλάει για τον Ελληνισμό, στο βάθος ο Πρόεδρος της Ομοπονδίας κ. Καρατζάς και το μέλος του Δ.Σ κ. Γεώργιος Παπαδόπουλος
4η  Από την κατάθεση στεφάνου που έκαναν οι Πρόεδροι των Ελληνικών κοινοτήτων.  Στο βάθος με τον πύργο είναι το γρανιτένιο κτήριο του Δημαρχείου της πόλης του Λόουελ.

ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ   ΖΗΤΩ ΤΟ 1821
ΖΗΤΩ Ο ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου