Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 28 Μαρτίου, 2012


Ελλάδα

  • Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν από τις 11:00 έως τις 15:00 την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς, δηλαδή στο Μετρό, το Tραμ και τον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο (ΗΣΑΠ), διεκδικώντας την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
  • Με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη συναντάται την Τετάρτη, στις 11:30 στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος. Με τη συνάντηση αυτή ο πρωθυπουργός ολοκληρώνει τον κύκλο επαφών του με τους πολιτικούς αρχηγούς, γεγονός που ανοίγει το δρόμο για την ανακοίνωση της ημερομηνίας των εκλογών. Την Τρίτη, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Π.Καψής επιβεβαίωσε ότι μέχρι την Μ.Τετάρτη «είναι μια καλή πρόβλεψη για διάλυση της Βουλής».
  • Ζημιές σε δύο αυτοκίνητα, αλλά ευτυχώς όχι τραυματισμούς, προκάλεσε στις 9:10 το βράδυ της Τρίτης η ανεξέλεγκτη πορεία αστικού λεωφορείου επί των οδών Χρεμωνίδου και Ευτυχίδου στο Παγκράτι, όταν ο οδηγός του οχήματος έχασε για άγνωστο λόγο τις αισθήσεις του.
  • Σε αυτές τις εκλογές υπάρχει μία βαθιά διαχωριστική γραμμή που χωρίζει δύο παρατάξεις -το κόμμα του μνημονίου και την εναλλακτική πολιτική- υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε συγκέντρωση στα Καλύβια Αττικής. Παρουσίασε ακόμη τους πέντε άξονες της προγραμματικής πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ που είναι η καταγγελία της δανειακής σύμβασης και του μνημονίου, το μορατόριουμ στις πληρωμές, η αναδιανομή πλούτου, ο δημόσιος έλεγχος στις τράπεζες και τα μέτρα για τους πιο αδύναμους.
  • Σε αυτές τις εκλογές υπάρχει μία βαθιά διαχωριστική γραμμή που χωρίζει δύο παρατάξεις -το κόμμα του μνημονίου και την εναλλακτική πολιτική- υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε συγκέντρωση στα Καλύβια Αττικής. Παρουσίασε ακόμη τους πέντε άξονες της προγραμματικής πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ που είναι η καταγγελία της δανειακής σύμβασης και του μνημονίου, το μορατόριουμ στις πληρωμές, η αναδιανομή πλούτου, ο δημόσιος έλεγχος στις τράπεζες και τα μέτρα για τους πιο αδύναμους.

Κόσμος

  • Σκηνές από ταινία εκτυλίχθηκαν μπροστά στα μάτια έκπληκτων επιβατών σε αεροσκάφος στις ΗΠΑ. Το αεροσκάφος της JetBlue με προορισμό το Λας Βέγκας πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο Τέξας, όταν ο πιλότος άρχισε να φωνάζει στη της διάρκεια πτήσης ότι το αεροσκάφος θα συντριβεί. Οι επιβάτες κάνουν λόγο για «αλλοπρόσαλλη» συμπεριφορά και αναγκάστηκαν να ακινητοποιήσουν τον πιλότο. Ο συγκυβερνήτης πήρε τον έλεγχο του αεροσκάφους και πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση, ενώ ένας άλλος πιλότος που έτυχε να ταξιδεύει στην ίδια πτήση πήρε τη θέση του πιλότου και συνέχισε την πτήση για Λας Βέγκας.
  • Νεαρός που συνελήφθη από τη ρωσική αστυνομία για μικροαδικήματα ομολόγησε ότι έχει σκοτώσει τουλάχιστον έξι ανθρώπους και έφαγε όργανά τους, αναφέρουν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης. Ο 23χρονος συνελήφθη για κλοπή σε κατάστημα αλλά στη συνέχεια αποκάλυψε στους αστυνομικούς, ότι έχει θάψει τα θύματά του στην αυλή του σπιτιού του. Οι αστυνομικοί βρήκαν στην αυλή έξι πτώματα όμως, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της επιτροπής που έχει αναλάβει την έρευνα της υπόθεσης, ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να είναι μεγαλύτερος.
  • Σε μία νέα φάση μπορεί να εισέλθει η τελματωμένη μέχρι σήμερα διπλωματική αντιμετώπιση του εμφυλίου πολέμου στη Συρία καθώς η κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Άσαντ αποδέχτηκε το σχέδιο έξι σημείων που πρότεινε ο απεσταλμένος του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου, Κόφι Άναν. Η αποδοχή είναι «σημαντικό βήμα», απαιτούνται όμως πράξεις, επισήμανε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Επί του εδάφους η κατάσταση εξακολουθεί να παραμένει πρακτικά αμετάβλητη με τον εμφύλιο να μετρά πάνω από 9.000 νεκρούς.
  • Ανεξέλεγκτη για την ώρα συνεχίζεται η διαρροή φυσικού αερίου από εξέδρα άντλησης υδρογονανθράκων στη Βόρεια Θάλασσα αναφέρει η Total στην οποία ανήκει η εξέδρα. Η εταιρεία υπόσχεται θα πάρει «όλα τα δυνατά μέτρα» για να ελέγξει τη διαρροή και διαβεβαιώνει ότι σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις δεν υπάρχουν σημαντικές επιπτώσεις στο περιβάλλον από τη διαρροή, κάτι για το οποίο αμφιβάλλουν οι εργαζόμενοι.
  • Θεαματική από κάθε άποψη ήταν η υποδοχή που επιφύλαξαν χιλιάδες Κουβανοί στον επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, ο οποίος επισκέπτεται την Αβάνα. Στην ομιλία του ενώπιον του Ραούλ Κάστρο, ο Βενέδικτος ΙΣτ' δεν δίστασε να αναφερθεί -με προσεκτικό τρόπο- και στους αντιφρονούντες, με τους οποίους πάντως δεν θα συναντηθεί επισήμως.

Οικονομία

  • Με την καταβολή της σύνταξης του Μαΐου θα τεθεί σε εφαρμογή η παρακράτηση του ποσού του 12% για τις κύριες συντάξεις που υπερβαίνουν τα 1.300 ευρώ -η οποία θα έχει αναδρομική ισχύ από την 1.1.2012 και θα εφαρμοστεί σε 8 ισόποσες μηνιαίες δόσεις.
  • Με μκρή υποχώρηση έκλεισαν την Τρίτη οι χρηματιστηριακές αγορές σε Νέα Υόρκη και Ευρώπη. «Σκηνικό» της πτώσης, από πλευράς ανακοίνωσης μακροοικονομικών στοιχείων, η υποχώρηση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ.
  • Την Τετάρτη αναμένεται να γνωστοποιηθεί η αναλυτική εγκύκλιος για την επιστροφή φόρου στους δικαιούχους μέσω του συστήματος Elenxis, με στόχο να εξυπηρετούνται κατά χρονολογική σειρά οι υποχρεώσεις του Δημοσίου έναντι τρίτων ανάλογα με την ταμειακή δυνατότητα του κράτους, όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου. Στόχος είναι η εφαρμογή του συστήματος μέχρι τον Ιούνιο

Αθλητισμός

  • Το όνειρο του ΑΠΟΕΛ κράτησε 74 λεπτά, από εκεί και πέρα όμως η Ρεάλ Μαδρίτης βρήκε ξανά το «στέμμα» της και πήρε τη νίκη επί της κυπριακής ομάδας με 3-0 μέσα στο «ΓΣΠ» στον πρώτο μεταξύ τους προημιτελικό αγώνα για το Champions League που διεξήχθη την Τρίτη. Προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά και για την Τσέλσι που έφυγε από τη Λισαβόνα με 1-0 επί της Μπενφίκα. Δείτε φωτορεπορτάζ από τους αγώνες...
  • Αποκορύφωμα της χρονιάς χαρακτήρισε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς το ματς της Τρίτης με τη Ρεάλ Μαδρίτης, προσθέτοντας ότι «δείχνει πόσο μεγάλη προσπάθεια κάναμε». Ο τεχνικός του ΑΠΟΕΛ παραδέχθηκε την ανωτερότητα της ομάδας του Ζοζέ Μουρίνιο, τόνισε όμως ότι «οι παίκτες μου και εγώ πρέπει να καταλάβουμε τι κάναμε και πού φτάσαμε».
  • Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τον ΑΠΟΕΛ ο Ζοζέ Μουρίνιο. Ο Πορτογάλος τεχνικός της Ρεάλ τόνισε πως η ομάδα του δυσκολεύτηκε στο πρώτο ημίχρονο από την κυπριακή, η οποία κουράστηκε και έτσι ήρθαν τα τρία γκολ. Προσέθεσε ότι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει φτιάξει μια πολύ καλή ομάδα, η πορεία της οποίας δεν είναι θαύμα αλλά προϊόν της εξαιρετικής δουλειάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου