Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Δεν κατεβαίνουν για ψήφο οι Σωτ. Χατζηγάκης και Σπ. Βούγιας

Να σημειώσουμε ότι και οι δύο πολιτικοί έχουν έρθει στη Βοστώνη και έλαβαν μέρος στην παρέλαση του Ελληνισμού της Αμερικάνικης μεγαλούπολης

Με μία καυστική δήλωση κατά του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να μην είναι υποψήφιος στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Σωτήρης Χατζηγάκης.
Στη δήλωσή του, ο κ. Χατζηγάκης αναφέρει, ότι η ΝΔ "δεν είναι κόμμα", ενώ ξεκαθαρίζει ότι "δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει την πολιτική του δραστηριότητα".
Όπως λέει χαρακτηριστικά, σκοπεύει να "επιστρέψει ενεργά στην ΝΔ αμέσως μετά την απομάκρυνση από την ηγεσία του κόμματος του κ. Σαμαρά, που δεν θα αργήσει να γίνει".
Ακόμη, αναφερόμενος στη διαγραφή του από την ΚΟ της ΝΔ, την χαρακτηρίζει "πράξη εκδικητική".
Κατηγορεί τον Αντώνη Σαμαρά για "αλλοίωση και μεταλλαγή των θέσεων του κόμματος" και υποστηρίζει, ότι η χώρα "σήμερα κυβερνιέται από περίεργες σέχτες και φατρίες, που η μόνη σχέση με την ιστορική παράταξη είναι η φιλία με τον αρχηγό» και ότι «το ήπιο και συνετό πρόσωπο της ΝΔ του μεσαίου χώρου έχει ανατραπεί".

Επίσης, την απόφασή του να μην κατέβει στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές, για προσωπικούς λόγους, ανακοίνωσε ο βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ Σπύρος Βούγιας, σε συνέντευξη Τύπου.
"Οι βασικοί λόγοι σχετίζονται με τις δραματικές συνέπειες της ολικής κρίσης ταυτότητας που βιώνει η ελληνική κοινωνία, αλλά και τη γενικευμένη αμφισβήτηση του ευρύτερου πολιτικού συστήματος", δήλωσε ο κ. Βούγιας.
"Ειδικότερα αναφέρομαι στη συνεχή απαξίωση και τη συλλήβδην ενοχοποίηση όλων των πολιτικών, καθώς και στον παραλογισμό, τον λαϊκισμό και τη δημαγωγία που χαρακτηρίζουν τον δημόσιο διάλογο και ακυρώνουν το νόημα της δημοκρατίας αλλά και της ίδιας της πολιτικής. Στο πλαίσιο αυτό, ο ρόλος των βουλευτών είναι σήμερα εξ αρχής εξασθενημένος, οι αποφάσεις που καλούνται να λάβουν συχνά προδιαγεγραμμένες και υπό πίεση, ενώ έχει διαρραγεί η σχέση εμπιστοσύνης και η αξιοπιστία τους στη συνείδηση των πολιτών και κυρίως των νέων ανθρώπων", προσέθεσε χαρακτηριστά.
Ο κ. Βούγιας ενημέρωσε προηγουμένως τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος του είπε ότι θα ήθελε να είναι στο ψηφοδέλτιο, αλλά κατάλαβε την απόφασή του. Όπως είπε ο βουλευτής, στηρίζει την προσπάθεια του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ για επανεκκίνηση του Κινήματος και του πρότεινε να τον συμπεριλάβει στην Επιτροπή Προγράμματος που θα συγκροτήσει.
"Δεν φεύγω από το τρένο, ούτε από το πλοίο. Αισθάνομαι την ανάγκη να επαναπροσδιορίσω την ουσιαστική και πάντως μη επαγγελματική σχέση μου με την πολιτική, με την πόλη και τη δουλειά μου", επισήμανε ο κ. Βούγιας. Ευχαρίστησε τους πολίτες που τον ψήφισαν, λέγοντας πως "ακόμη και αν δεν συμφωνήσουν, τουλάχιστον θα κατανοήσουν τους λόγους που με οδήγησαν στην απόφαση μου αυτή". Διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να ασχολείται με τα κοινά και ίσως είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο του Γιάννη Μπουτάρη στον δήμο Θεσσαλονίκης.
Σε ερώτηση τι θα άλλαζε αν ήταν να κάνει και πάλι το μέχρι τώρα ταξίδι του απάντησε ότι δεν θα μεταπηδούσε το 2000 στην κεντρική πολιτική (βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ) και θα διεκδικούσε τη δημαρχία Θεσσαλονίκης.
Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο κυβέρνησης ΝΔ- ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές, ούτε στήριξη κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά, αλλά ως την τρίτη επιλογή, και είπε ότι το ΠΑΣΟΚ ανακάμπτει και μπορεί να κάνει την έκπληξη και να έρθει πρώτο κόμμα.
Πηγή: NEWS 247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου