Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Πεδίο μάχης η Πάτρα - Ματαιώθηκε η παρέλαση στο Ηράκλειο

 Κυριακή, 25η Μαρτίου, 2012
Επεισόδια σημειώθηκαν σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας, με πρωταγωνιστές τους απλούς αλλά και "αγανακτισμένους" πολίτες που διαμαρτύρονται ενάντια στην παρουσία των επισήμων στο φετινό εορτασμό της 25ης Μαρτίου, αλλά και ενάντια στα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας της ΕΛ.ΑΣ. που κατέστησαν σχεδόν απαγορευτική την πρόσβαση γονέων στα σημεία που διεξάγονταν οι παρελάσεις.
Έτσι, μετά την μικροένταση που προκλήθηκε στην στρατιωτική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας από ομάδα 40 περίπου ατόμων που προσπάθησε να προσεγγίσει τη Βασιλίσσης Αμαλίας, με περίπου 10 λεπτά καθυστέρηση ξεκίνησε και η καθιερωμένη παρέλαση στη Θεσσαλονίκη.
Εργαζόμενοι, εκπαιδευτικοί, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, συγκεντρώθηκαν στον χώρο της παρέλασης, στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του μνημονίου.
Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε έλεγχο τεσσάρων ατόμων που μοίραζαν φυλλάδια στο χώρο παρέλασης. Στις 11.30, η αστυνομία προχώρησε σε 25 προσαγωγές ατόμων, που κινήθηκαν προς την εξέδρα των επισήμων.
Στη διάρκεια της παρέλασης, μέρος των μαθητών, δεν έστρεψε το κεφάλι στους επισήμους.

Να σημειωθεί ότι την κυβέρνηση εκπροσώπησαν ο υφυπουργός Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ενώ το παρών έδωσε ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μπουτάρης, ο βουλευτής Σταύρος Καλαφάτης (ΝΔ), ο ανεξάρτητος βουλευτής Κώστας Γκιουλέκας, ο σε αργία περιφερειάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Απόστολος Τζιτζικώστας, αλλά και ο Μητροπολίτης Άνθιμος, με εκπροσώπους των στρατιωτικών και λοιπών αρχών της πόλης.

Πέταξαν τασάκια, νεράτζια και μπουκάλια με ποτό στην Πάτρα
Επεισόδια με ρίψη μπουκαλιών από πολίτες, αλλά και ρίψη χημικών από την πλευρά της αστυνομίας σημειώθηκαν στην Πάτρα, λίγο πριν ξεκινήσει η παρέλαση των πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων.
Δεκάδες διαδηλωτές που πραγματοποιούσαν πορεία στο κέντρο της Πάτρας, επιχείρησαν να πλησιάσουν τα κιγκλιδώματα που είχε βάλει η Αστυνομία, απέναντι από την εξέδρα των επισήμων, στην πλατεία Τριών Συμμάχων.
Αμέσως μετά, δυνάμεις των ΜΑΤ που ήταν παρατεταγμένες, έκαναν ρίψη χημικών, ενώ κάποιοι από τους διαδηλωτές πέταξαν προς τους αστυνομικούς μπουκάλια με νερό.
Μετά την ρίψη των χημικών οι διαδηλωτές υποχώρησαν, ενώ όσοι κάθονταν σε καφετέριες στον πεζόδρομο της Αγίου Νικολάου, άρχισαν να τρέχουν, αφού η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική.
Τελικά, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, ξεκίνησε η παρέλαση χωρίς την παρουσία εκπροσώπου της κυβέρνησης.
Στο Ναύπλιο έδιωξαν τον υφυπουργό Περιβάλλοντος, Γ. Μανιάτη με φωνές και συνθήματα. Στο σημείο επικράτησε ένταση για αρκετή ώρα.

Ματαιώθηκε η παρέλαση στο Ηράκλειο της Κρήτης
Διεκόπη οριστικά η παρέλαση στο Ηράκλειο καθώς λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι σημειώθηκαν τα πρώτα επεισόδια μεταξύ των δυνάμεων της Αστυνομίας και του κόσμου που είχε συγκεντρωθεί στην πλ. Ελευθερίας.
Παρά τα πρωτοφανή μέτρα η Αστυνομία δεν κατόρθωσε να περιφρουρήσει την παρέλαση, αφού ο κόσμος μπήκε με "άγριες διαθέσεις" στην κεφαλή της παρέλασης, παρακάπτοντας τα κάγκελα που έχουν τοποθετηθεί στην πλ. Ελευθερίας, ενώ τα ΜΑΤ, αντέδρασαν ρίχνοντας χημικά.
Τελικά, η παρέλαση μετατράπηκε σε πορεία του συγκεντρωμένου κόσμου, στην οποία κυριάρχησαν πανό και αντιμνημονιακά συνθήματα.

Προσαγωγές σε Βέροια και Σέρρες
Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας διεξήχθη η παρέλαση στις Σέρρες για προληπτικούς λόγους.
Οι προσαχθέντες είχαν στην κατοχή τους ρόπαλα και άλλα αντικείμενα και σύμφωνα με την αστυνομία είχαν πρόθεση να προσεγγίσουν την εξέδρα των επισήμων.
Σιδερόφραχτες παρελάσεις σε Λαμία, Βόλο, Λάρισα και Πύργο
Σιδερόφραχτη και αστυνομοκρατούμενη παρέλαση και στη Λαμία.
Δρακόντεια ε τα μέτρα ασφαλείας και στην Φθιωτική πρωτεύουσα για την αποφυγή "δυσάρεστων" γεγονότων κατά την διάρκεια της παρέλασης, που ξεκίνησε στις 12:00.
Αυστηρά μέτρα έλαβε και η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, στην παραλία του Βόλου.
Σε πρωτόγνωρες συνθήκες περιφρούρησης ξεκίνησαν το μεσημέρι της Κυριακής οι παρελάσεις στις Θεσσαλικές πόλεις και ειδικότερα στις τέσσερις πρωτεύουσες των Θεσσαλικών νομών.
Πορεία διαδήλωσης, πραγματοποιήθηκε μετά το τέλος της παρέλασης στον Πύργο, που ξεκίνησε από την αρχή της Μανωλοπούλου και έληξε στην κεντρική πλατεία.
Πηγή: NEWS247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου