Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Στο μικροσκόπιο & ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

Τρίτη, 27 Μαρτίου, 2012

Την εικόνα του ανθρώπου που ξέρει και είναι έτοιμος να κάνει τη δουλειά επιχειρεί να περάσει με την πρώτη του αφίσα ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Με μία φωτογραφία στην οποία δεν έχουν πειραχτεί οι ατέλειες του προσώπου του ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θέλει να πείσει τους ψηφοφόρους ότι λέει την αλήθεια. Πως γνωρίζει το πρόβλημα, έχει τις γνώσεις και είναι έτοιμος να το λύσει. Κάτω από τη φωτογραφία του αντί συνθήματος τίθεται το ερώτημα "γίνεται". "Ναι, γίνεται" απαντά ο ίδιος και ως απόδειξη θα χρησιμοποιήσει τη συνεισφορά του στο PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση. Μόνο που πλέον δε θα είναι αυτά τα θέματά του. Σύμφωνα με πληροφορίες από το επιτελείο του, ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα ξεδιπλώσει το επόμενο χρονικό διάστημα τις προτάσεις του για την ανεργία, την υγεία και την αποκατάσταση των μισθολογικών αδικιών που έφεραν τα μνημόνια. "Για μία Ελλάδα αυτοδύναμη με ανάπτυξη" λένε χαρακτηριστικά. Ρε Ευάγγελε θα σε πάρουν στο ψηλό και θα σου λένε “γίνεται”. Τώρα το φαΐ, γίνεται; Το ΠαΣοΚ γίνεται; Ή το ολοκληρωτικό ξεπούλημα της Ελλάδας... γίνεται;

Απών ο Γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Βοστώνη κ. Ηλίας Φωτόπουλος από την εκδήλωση της Ομοσπονδίας για τη Νεολαία που έγινε την Κυριακή το βραδάκι στο Cambridge, αλλά ούτε και στην παρέλαση του Lowell, επίσης ούτε και στον εορτασμό για την Ελληνική Επανάσταση του μοναδικού Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου που έγινε την περασμένη Πέμπτη! Όπως μάθαμε χθες το πρωί πήγε στο Manchester, NH και γι αυτό δεν πήγε στο Lowell. Βέβαια ένας είναι πολλές οι εκδηλώσεις αλλά θα μπορούσε τυπικά να αντιπροσωπευτεί το Ελληνικό Κράτος με έναν ή μία υπάλληλο του Προξενείου σε αυτές τις εκδηλώσεις. Εμείς είμαστε οι εθελοντές που πολλές φορές γινόμαστε “γραφικοί” για την Ελλάδα και τον Ελληνισμό. Όσο για την εκδήλωση της Νεολαίας την Κυριακή το βράδυ υποτίθεται ότι η Ομοσπονδία δεν κάνει την παρέλαση μόνη της αλλά σε συνεργασία με το Προξενείο και αυτή η εκδήλωση ήταν για την Νεολαία και τα χρήματα ήταν για να ενισχυθεί η παρέλαση.

Για την εκδήλωση της νεολαίας μπορούμε να γράψουμε πολλά μα πάρα πολλά, ο καθένας μπορεί να γράψει και να πει. Όπως μάθαμε οι υπεύθυνοι δεν “τραβούσαν” με αποτέλεσμα να πλαισιωθούν και με άλλους παράγοντες την τελευταία στιγμή. Η εκδήλωση αναβίωσε και τελικά έγινε, με όποια μικρολάθη. Μπράβο σε όσους και όσες εργάστηκαν και σε αυτούς και αυτές που συμμετείχαν. Πρέπει κάποτε όμως, και πρέπει να αρχίσει από τώρα, ΣΗΜΕΡΑ, να γραφτεί ένας κατάλογος με το τι πρέπει να γίνεται στις εκδηλώσεις και πότε πρέπει να γίνεται. Και αυτός ο κατάλογος να χρησιμοποιήθει σαν οδηγός “guideline” για την επόμενη χρονιά με κάποιες σχετικές διορθώσεις. Το ίδιο και για την παρέλαση, πρέπει να γίνει ένας παρόμοιος οδηγός... και να γίνει μία Μόνιμη Επιτροπή Παρελάσεως, ίσως 15μελή, από την οποία μέχρι 5 μέλη αυτής της Επιτροπής να είναι από το Δ.Σ. Της Ομοσπονδίας. Δυστυχώς οι προσθήκες/αλλαγές που έχουν προταθεί στο καταστατικό της Οργάνωσης παραμένουν σε κάποιο συρτάρι εδώ και 5 χρόνια!

Μηνύματα από διάφορα μέρη του κόσμου φτάνουν στον ηλεκτρονικό μας υπολογιστή. Έλληνες και Ελληνίδες, αρκετοί των οποίων γεννήθηκαν εκτός Ελλάδος, που συγχαίρουν την προσπάθεια που κάνουμε. Χθες, μέσα σε μία μέρα, πήραμε 519 μηνύματα από γνωστούς και άγνωστους φίλους που μπαίνουν στο διαδίκτυο και παρακολουθούν την ιστοσελίδα μας με τα νέα και όσα γράφουμε από τον Ελληνισμό για τον Ελληνισμό. Όλα τα μηνύματα ήταν θετικά, εκτός από 2 που θέλουν να μας “διορθώσουν” σε αυτά που γράφουμε και “λέμε”. Ξέχασαν φαίνεται αυτό που έχουμε πει αρκετές φορές ότι ΧΘΕΣ ΗΤΑΝ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ (yesterday was the last day for complains). Αλλά 2 παράπονα και 517 μπάβο! Πολύ καλά πάμε. Ένας από την Ιαπωνία έγραψε “Με λένε Αντώνη, γεννήθηκα στη Γαλλία αλλά είμαι Ελληνικής καταγωγής και σας διαβάζω τακτικά εδώ στην Ιαπωνία που βρίσκομαι για εργασία, συγχαρητήρια'. Μία κυρία από την Πενσυλβάνια μας προσκαλεί να πάμε στην κοινότητά της. Και τόσοι και τόσοι άλλοι. Φίλοι μας να είσαστε όλοι καλά. Κρατάτε ψηλά τον πολιτισμό μας και την Ελλάδα, είμαστε και είσαστε πρεσβευτές του Ελληνικού πολιτισμού. Σας Ευχαριστούμε.

Σε ένα μήνυμα από το Βουδαπέστη της Ουγγαρίας ο Γραμματέας της Ελληνικής Κοινότητας κ. Σταματόπουλος μας έστειλε ένα μήνυμα για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου που έγινε στην Ουγγρική πρωτεύουσα. Μιλάμε για μία κοινότητα που ιδρύθηκε πριν την Ελληνική Επανάσταση του 1821 αφού η Ελληνική Κοινότητα του Βουκουρεστίου ιδρύθηκε το 1802! Ευχαριστούμε πολύ άγνωστε φίλε κ. Σταματόπουλε. Συγχαρητήρια στην κοινότητα και πάντα επιτυχίες.

Όπως γράψαμε προχθές Κυριακή, σύμφωνα με πληροφορίες μας ο Θου Πάγκαλος, αυτός του “μαζί τα φάγαμε” δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές. Εμένα μου έρχεται να βάλω τα κλάματα που θα “χάσουμε” το “σοφό” πολιτικό που εάν πήγαινε για δουλειά στον ιδιωτικό τομέα μόνο για ανειδίκευτος εργάτης θα έκανε αφού αυτός και αρκετοί άλλοι κυβερνώντες ποτέ τους δεν πονοκεφάλιασαν για το μεροκάματο. Το άσχημο είναι για τον Θου Πάγκαλο ότι προκαλούσε χωρίς να ξεχωρίζει το φουκαρά δημόσιο υπάλληλο, τον έντιμο πολίτη, το κορόιδο με άλλα λόγια που ήταν συνεπής στην εργασία του και που πλήρωνε το φόρο. Λοιπόν για τον Θου Πάγκαλο όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι ήταν κοπρίτες ενώ προκαλούσε ότι μαζί τα φάγαμε. Πάντως μαζί με μένα δεν τα έφαγες Θου Πάγκαλε.

Η Σύνταξη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου