Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 31 Μαρτίου, 2012

  • Έφτασε ο ηγούμενος Εφραίμ στο Αγιο Όρος, όπου οι μοναχοί του επιφύλαξαν θερμή υποδοχή στο λιμανάκι των Καρυών. Ο ηγούμενος Εφραίμ αποφυλακίστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, μετά την απόφαση του συμβουλίου Εφετών, αφού κατέβαλε χρηματική εγγύηση.
  • «Όχι» στη δημιουργία κέντρων υποδοχής μη νόμιμων μεταναστών είπε το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας με κατά πλειοψηφία απόφαση του, μετά από μαραθώνια συνεδρίαση στην οποία μετείχαν και δήμαρχοι της Θεσσαλίας.
  • Δικογραφία σε βάρος 65 υπαλλήλων σχεδόν όλων των υπηρεσιών Πολεοδομίας σε όλη την Αττική σχημάτισε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. για μη καταγραφή πολεοδομικών παραβάσεων και για μη είσπραξη προστίμων, με τις απώλειες του Δημοσίου να ανέρχονται, σύμφωνα με τη δικογραφία, σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.
  • Αποφυλακίστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής ο ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου, αρχιμανδρίτης Εφραίμ. Ο ηγούμενος αποφυλακίστηκε μετά την απόφαση του συμβουλίου Εφετών, αφού κατέβαλε χρηματική εγγύηση.
  • Το κυπριακό παράδειγμα ως προς τις έρευνες για την ανεύρεση υδρογονανθράκων είναι πάρα πολύ σημαντικό για την ελληνική περίπτωση, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την επίσκεψή του στην Κύπρο. Πρόσθεσε ότι και η Ελλάδα θα προχωρήσει στο θέμα αυτό με βάση το σεβασμό προς το Διεθνές Δίκαιο.

Κόσμος

  • Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά στα βόρεια της Λωρίδας της Γάζας κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ, ενώ περισσότεροι από 50 τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας στη διάρκεια των διαδηλώσεων για την «Ημέρα της γης», που πραγματοποιήθηκαν στη Δυτική Όχθη, την Ανατολική Ιερουσαλήμ και τη Λωρίδα της Γάζας.
  • Ο τραγικός θάνατος της 18χρονης Ουκρανής Οξάνα Μάκαρ, η οποία έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού και σωματικής κακοποίησης, έφερε στο προσκήνιο με δραματικό τρόπο τις διασυνδέσεις των πλουσιότερων που τις εκμεταλλεύονται σε βάρος λιγότερο ευνοημένων συμπολιτών τους όπως και το γενικότερο κλίμα ατιμωρησίας.
  • Η Ιαπωνία πρόκειται να άρει τον Απρίλιο την απαγόρευση εισόδου σε ορισμένες πόλεις του νομού της Φουκουσίμα που είχαν χαρακτηριστεί απαγορευμένες ζώνες επειδή ήταν πολύ κοντά στον πυρηνικό σταθμό δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιοσιχίκο Νόντα. Η απαγόρευση εισόδου θα αρθεί την Κυριακή για την Ταμούρα, την Καβαούτσι και από τα μέσα Απριλίου από την Μιναμισόμα, τρεις από τις 11 πόλεις που βρίσκονται εντός της ακτίνας αυτής των 20 χιλιομέτρων.
  • Δεκάδες Βέλγοι επιχειρηματίες καλούνται να προσφέρουν πασχαλινά αυγά στους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών και να ποτίσουν τα φυτά του κτιρίου επειδή δεν πρόσεχαν πού έβαζαν την υπογραφή τους. Το υπουργείο ουσιαστικά εξαπάτησε τους επιχειρηματίες με σκοπό να τους προτρέψει να είναι πιο προσεχτικοί στο μέλλον.
  • Την προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου μετά το πέρας της συνόδου του Eurogroup στην Κοπεγχάγη ακύρωσε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, οργισμένος με την Αυστριακή υπουργό Οικονομικών Μαρία Φέκτερ, η οποία έσπευσε να ανακοινώσει στους δημοσιογράφους τη συμφωνία για αύξηση της δύναμης πυρός των ταμείων στήριξης στα 800 δισ. ευρώ. «Δεν υπήρχε λόγος για τη συνέντευξη Τύπου γιατί η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας ανακοίνωσε τις αποφάσεις» είπε εκνευρισμένος στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος του Eurogroup.

Οικονομία

  • Με μεικτά πρόσημα έκλεισε την Παρασκευή η Γουόλ Στριτ ενώ τα χρηματιστήρια στην Ευρώπη βρέθηκαν στο πράσινο, με τις μετοχές των εταιρειών ενέργειας και μετάλλων να πρωταγωνιστούν στην άνοδο. Οι ευρωπαϊκοί δείκτες αποχαιρετούν το Μάρτιο με την ισχυρότερη τριμηναία άνοδο των τελευταίων έξι χρόνων, εξίσου ισχυρή -για το τρίμηνο- η εικόνα και για τη Γουόλ Στριτ.
  • H ομιλία του διακεκριμένου brand strategist Peter Economides με τίτλο «ΓΙΝΕΤΑΙ: Out of the Blue» πραγματοποιήθηκε, στις 20 Μαρτίου, στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Ο Peter Economides, ομιλίες του οποίου με ανάλογη θεματολογία γνώρισαν μεγάλη διάδοση και εξαιρετική επισκεψιμότητα στο διαδίκτυο, διατυπώνει με τη διάλεξη αυτή μια ολοκληρωμένη επικοινωνιακή πρόταση για την αναδιαμόρφωση της εικόνας της Ελλάδας (Rebranding Greece).
  • Ισχυρό ενδιαφέρον και από επενδυτές του εξωτερικού συγκέντρωσε η πρώτη φάση της διαδικασίας για ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ, με συνολικά 17 υποψηφίους να εκδηλώνουν ενδιαφέρον από 12 χώρες. Το Δημόσιο αφήνει προς το παρόν ανοικτό το ενδεχόμενο πώλησης ξεχωριστά της ΔΕΠΑ και μεριδίου στον ΔΕΣΦΑ, τον διαχειριστή του συστήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου