Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Μπάσκετ Πρωταθλητριών Ευρώπης, Μακάμπι-Παναθηναϊκός 69-78

 Παρασκευή, 30 Μαρτίου, 2012

Ο Παναθηναϊκός πήρε το διπλό του στο Τελ Αβίβ και πιθανότατα την Τετάρτη (04/04) στην Αθήνα σφραγίζει το εισιτήριο για το Final 4 της Κωνσταντινούπολης. 

Η άμυνά του λειτούργησε όπως και την Τρίτη, σχεδόν υποδειγματικά αν εξαιρέσει κανείς ένα διάστημα στο πρώτο δεκάλεπτο. Η ειδοποιός διαφορά ήταν η επίθεση. Οι επιλογές είχαν περισσότερο ωριμότητα, κυρίως μετά το 10' όταν ο Καλάθης αποφάσισε να εκμεταλλευτεί το χώρο που του έδιναν οι περιφερειακοί της Μακάμπι. Το 19-17 έγινε 21-25 , 25-30 και 35-40 με τον Παναθηναϊκό να παίρνει επιπλέον ψυχολογία.
Με την πολύτιμη προσθήκη του Γιασικεβίτσιους οι πράσινο έφτασαν ακόμη και στο +11 (38-49) στο 23' (με τρίποντο του Σμιθ) αλλά εκεί έκαναν ένα λάθος που λίγο έλειψε να αποδειχθεί μοιραίο. Οι κακές αμυντικές αντιδράσεις τους έβαλαν άμεσα τη Μακάμπι στο ματς (47-49) και οι συνθήκες ντέρμπι επέστρεψαν δριμύτερες.
Το ίδιο λάθος επαναλήφθηκε όταν ο Καϊμακόγλου έδωσε αέρα 8 πόντων (51-59) στις αρχές του τετάρτου δεκαλέπτου. Η βιασύνη του Σάρας να τελειώσει το ματς και η ευστοχία του Ελιάχου έφεραν τη Μακάμπι μπροστά (65-64, 67-66) μόνο που ο Κώστας Καϊμακόγλου δεν είχε πει την τελευταία λέξη. Με εκπληκτικό καλάθι έκανε το 67-72 (είχε ευστόχησε και σε κρίσιμο ζευγάρι βολών για το 67-68), σάρωσε από εκεί και πέρα στα αμυντικά ριμπάουντ και η δουλειά επιτέλους είχε γίνει.
Ο Μπλατ, σαστισμένος, κράτησε τον Οχαγιόν στον πάγκο, έδωσε (ανεπιτυχώς) τα σουτ στον κρύο Μάλετ και ο Διαμαντίδης τελείωσε με βολές το παιχνίδι. Ισως και τη σειρά αφού ο Παναθηναϊκός δύσκολα θα χάσει και άλλο ματς στο ΟΑΚΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου