Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2012

Εορτάστηκε η 25η Μαρτίου 1821 στο Ροντ Άϊλαντ Celebration of Greek Independence in Rhode Island

Τετάρτη, 28 Μαρτίου, 2012

Από αριστερά προς τα δεξιά:  π. Ανδρέας Γεωργίου, ιερατικός προϊστάμενος στην ενορία του Ευαγγελισμού του Cranston, Λεωνίδας Ραπτάκης Πρώην Γερουσιαστής και υν υποψήφιος Γερουσιαστής του RI, Γεώργιος Παπαδόπουλος μέλος ΔΣ της Ομοσπονδίας, πατήρ Φίλιππας Ζυμάρης από την Κοίμηση της Θεοτόκου του Pawtucket, Μεθόδιος Μητροπολίτης Βοστώνης, Lincoln Chafee Κυβερνήτης του Rhode Island, Βασίλης Καυκάς πρώην Πρόεδρος Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Βοστώνης, Ηλίας Φωτόπουλος Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στη Βοστώνη, Δημήτρη Ματθαίος πρώην Γραμματέας της Ομοσπονδίας, Θεμιστοκλής Καρατζάς Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Βοστώνης και Θέμης Βούλγαρης Γραμματέα της Ομοσπονδίας

Συνεχίστε η παράδοση που άρχισε ο τέως Γερουσιαστής Λεωνίδας Ραπτάκης και συνεχίζεται, της κοινοπολιτείας του Rhode Island.   Ο χθεσινός εορτασμός της 25ης Μαρτίου 1821 είναι η 20η κατά σειρά γιορτή που έγινε στο Κυβερνείο της κοινοπολιτείας που βρίσκεται στο κέντρο της πρωτεύουσας Providence.
Μπαίνοντας στο εσωτερικού του Κυβερνείου είδαμε πέντε μεγάλες Ελληνικές σημαίες να βρίσκονται σε διάφορα “στρατηγικά” σημεία. Μία από τις γαλανόλευκες ήταν μέσα στη αίθουσα της Γερουσίας στρατηγικά τοποθετημένη ψηλά στον τοίχο, ακριβώς πάνω από τον πρόεδρο της Γερουσίας η οποία Γερουσία ήταν σε συνεδρίαση εκείνη τη στιγμή ενώ μία άλλη Ελληνική σημαία ήταν στην αίθουσα της Βουλής πάλι στον τοίχο ακριβώς πάνω από τον Πρόεδρο της Βουλής η οποία ήταν και αυτή σε συνεδρίαση. Μέσα στη Βουλή έγινε ανάγνωση του πρωτοκόλλου (proclemation) που αφιερώθηκε η 27η Μαρτίου, 2012 Ημέρα του Εορτασμού της 25ης Μαρτίου, 1821.
Κατόπιν η εορτή μεταφέρθηκε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Κυβερνίου όπου ήσαν δεκάδες παιδιά μαθητές και μαθήτριες των απογευματινών Ελληνικών Σχολείων των ορθοδόξων Κοινοτήτων της περιοχής ντυμένα με τις παραδοσιακές Ελληνικές στολές. Μαζί με τα παιδιά ήσαν οι δάσκαλοι και δασκάλες των και γονείς. Σε λίγο ήρθε στην αίθουσα ο Κυβερνήτης όπου χαιρέτησε τους επίσημους έναν ένα και μετά έβγαλε αναμνηστική φωτογραφία (βλέπε φώτο #1).
Στη συνέχεια όλη η παρευρισκόμενοι τραγούδησαν τους εθνικούς ύμνους της Αμερικής και της Ελλάδος και ψάλλει το “Σήμερον της Σωτηρίας...”. Κατόπιν ο κ. George Coclin που ήταν παρουσιαστής της γιορτής ανέβηκε στο βήμα και παρουσίασε τους ομιλητές οι οποίοι ήσαν ο π. Γερουσιαστής Λεωνίδας Ραπτάκης, ο Κυβερνήτης Lincoln Chafee, ακολούθησε ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στη Βοστώνη Ηλίας Φωτόπουλος και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας Θεμιστοκλής Καρατζάς .
Ενδιάμεσα στις ομιλίες μαθητές και μαθήτριες απήγγειλαν ποιήματα για τον αγώνα που έκαναν οι Έλληνες για την Απελευθέρωση. Ακολούθησε ένα δώρο που έδωσαν εκ μέρος της Ελληνικής κοινότητας ένας μαθητής και μία μαθήτρια στον Κυβερνήτη Lincoln Chafee το οποίο είναι ένα βιβλίο με την ιστορία της Κωνσταντινούπολης.
Κατόπιν η Φιλέλληνας Γερουσιαστής Hanna M. Gallo αφού μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Γερουσιαστή Ραπτάκη αναφέρθηκε στην Ελλάδα και τον Ελληνισμό.

Η γιορτή  έκλεισε με ομιλία του Μητροπολίτη Βοστώνης κ. Μεθόδιου και εψάλλει το “Τη Υπερμάχω”.
Στη συνέχεια η γιορτή μεταφέρθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ελληνικής κοινότητας στο Pawtucket.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου