Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2024

Απόφαση «σταθμός» για τα διαζευγμένα ζευγάρια: Μέχρι και φυλακή στον γονέα που εμποδίζει την επικοινωνία με το παιδί

 Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου, 2024

Την απόφαση- σταθμό, που αφορά σε εκατοντάδες περιπτώσεις μη συμμόρφωσης σε δικαστικές αποφάσεις οικογενειακού δικαίου, επικύρωσε ο Άρειος Πάγος

Αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης έως 3 χρόνια ή χρηματική ποινή είναι όποιος από τους δύο διαζευγμένους γονείς παρεμποδίζει την επικοινωνία του άλλου γονέα με το παιδί του, παρά τη δικαστική απόφαση που καθορίζει τις ημέρες επικοινωνίας τέκνου και γονέα.

Την απόφαση- σταθμό, που αφορά σε εκατοντάδες περιπτώσεις μη συμμόρφωσης σε δικαστικές αποφάσεις οικογενειακού δικαίου, επικύρωσε ο Άρειος Πάγος, αποφασίζοντας για την περίπτωση μητέρας που καταδικάστηκε σε 15 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή, επειδή εμπόδιζε την επικοινωνία του πρώην συζύγου της με το παιδί τους.

Σύμφωνα με την καταδικαστική απόφαση, μέσα σε 4 μήνες η μητέρα παρεμπόδισε με πρόθεση 34 φορές την επικοινωνία του πατέρα με το ανήλικο παιδί του. Το Μονομελές Εφετείο της Πελοποννήσου, αποφάνθηκε ότι οι ενέργειες αυτές της μητέρας, γίνονταν στο πλαίσιο της προσπάθειάς της για πλήρη αποξένωση του παιδιού από τον πατέρα του.

Όπως αναφέρουν σχετικά οι δικαστές, «αίφνης το Πάσχα του έτους 2016 ο ανήλικος γιος αρνήθηκε να ακολουθήσει τον πατέρα του και έκτοτε διάκειται αρνητικά απέναντι του με αποτέλεσμα κάθε επικοινωνία να είχε αποκλειστεί».

Ακολούθησαν ασφαλιστικά μέτρα για την αποκατάσταση της επικοινωνίας μεταξύ πατέρα και γιου «κατά τρόπο ιδιαίτερα περιορισμένο και με παρουσία παιδοψυχολόγου και παιδοψυχιάτρου, πλην όμως και πάλι η επικοινωνία τους δεν αποκαταστάθηκε, καθώς ο ανήλικος αρνούνταν πεισματικά να εισέλθει στο ιατρείο της παιδοψυχιάτρου».

Το δικαστήριο έκρινε η μητέρα του ανήλικου «με πρόθεση αποφάσισε να παραβιάσει κατ’ εξακολούθηση τη δικαστική απόφαση και να μην επιτρέψει την επικοινωνία του ανηλίκου με τον πατέρα του, επιθυμώντας την πλήρη αποξένωσή του από αυτόν και επομένως πρέπει να κηρυχθεί ένοχη» και την καταδίκασε σε φυλάκιση 15 μηνών με τριετή αναστολή για μη συμμόρφωση προς δικαστική απόφαση.

Όπως αναφέρει το dnews.gr η ίδια, προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο, ζητώντας την αναίρεση της απόφασης σε βάρος της. Ωστόσο, οι αρεοπαγίτες του Ζ΄ Ποινικού Τμήματος απέρριψαν όλους τους λόγους που προέβαλε ως απαράδεκτους και της επιδίκασαν τα δικαστικά έξοδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου