Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024

Τρεις Αμερικανοί σκοτώθηκαν και «πολλοί» τραυματίστηκαν σε επίθεση με drone στην Ιορδανία

Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου, 2024

ΚΟΛΟΥΜΠΙΑ. ΝΟΤΙΑ ΚΑΡΟΛΙΝΑ. Τρεις Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και «πολλοί» τραυματίστηκαν σε επίθεση με drone στην Ιορδανία, δήλωσε ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σε δήλωση την Κυριακή. Απέδωσε την επίθεση σε ομάδες πολιτοφυλακών που υποστηρίζονται από το Ιράν.

(Οι ΗΠΑ βλέπουν σημάδια προόδου στη συμφωνία για την απελευθέρωση ομήρων, την προσωρινή παύση του πολέμου)

Ηταν οι πρώτοι θάνατοι των ΗΠΑ μετά από μήνες επιδρομών εναντίον αμερικανικών δυνάμεων σε όλη τη Μέση Ανατολή από πολιτοφυλακές που υποστηρίζονται από το Ιράν εν μέσω του πολέμου Ισραήλ – Χαμάς στη Γάζα, αυξάνοντας τον κίνδυνο κλιμάκωσης.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «θα ζητήσουν από όλους τους υπεύθυνους να λογοδοτήσουν τη στιγμή και με τον τρόπο που θα επιλέξουμε».

Η επίθεση σημειώθηκε στη βορειοανατολική Ιορδανία, κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

Δεν υπήρξε άμεση αντίδραση από την Ιορδανία, ένα βασίλειο που συνορεύει με το Ιράκ, το Ισραήλ, το παλαιστινιακό έδαφος της Δυτικής Όχθης, τη Σαουδική Αραβία και τη Συρία.

Τα αμερικανικά στρατεύματα εδώ και πολύ καιρό χρησιμοποιούν την Ιορδανία ως σημείο βάσης. Περίπου 3.000 Αμερικανοί στρατιώτες σταθμεύουν συνήθως στην Ιορδανία.

Από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος του Ισραήλ στη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, τα αμερικανικά στρατεύματα στο Ιράκ και τη Συρία αντιμετώπισαν επιθέσεις με drone και πυραύλους στις βάσεις τους. Η επίθεση στην Ιορδανία σηματοδοτεί την πρώτη στόχευση αμερικανικών στρατευμάτων στην Ιορδανία κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος, ο οποίος βρισκόταν στην Κολούμπια της Νότιας Καρολίνας, ενημερώθηκε το πρωί της Κυριακής από τον υπουργό Αμυνας Λόιντ Οστιν, τον σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας Τζέικ Σάλιβαν και τον κύριο αναπληρωτή σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας Τζον Φάινερ.

Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου