Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024

Αυτή είναι η πρόταση για τα τμήματα της σχολής Ολυμπιακών Σπουδών στην Αρχαία Ολυμπία

 Τετάρτη, 24 - 1 - 2024

Πολιτισμός και Νέες Τεχνολογίες, Αθλητισμός και Πολιτιστική διπλωματία.

Πριν από περίπου 2 χρόνια «φυτεύτηκε» στην Αρχαία Ολυμπία ο σπόρος της δημιουργίας σχολών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην περιοχή όταν μια επίσκεψη του Πρύτανη του Πανεπιστήμιου Πατρών στον πρώην δήμαρχο Γιώργο Γεωργιόπουλο, μετατράπηκε σε ένα διάλογο και μια συζήτηση για ένα όνειρο στο οποίο από την αρχή τοποθετήθηκε και θετικά και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Αυτό αφορούσε αρχικά την δημιουργία μεταπτυχιακών σπουδών στην Αρχαία Ολυμπία και στη συνέχεια εάν το ευνοούσαν οι συνθήκες και προπτυχιακού τμήματος. Το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών μετά την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας με τα Πανεπιστήμια Πατρών και Λευκωσίας δείχνει να παίρνει σάρκα και οστά αφού φιλοδοξία είναι να ξεκινήσει ο κύκλος μαθημάτων τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Όμως, όπως όλα δείχνουν σειρά παίρνει τώρα και η δημιουργία προπτυχιακού τμήματος σπουδών, με την εφημερίδα «Πατρίς» να έχει στα χέρια της την πρώτη πρόταση για τα τμήματα που θα μπορεί να φιλοξενήσει η Σχολή Ολυμπιακών Σπουδών στην Αρχαία Ολυμπία όταν και εφόσον γίνει πράξη, κάτι που όλοι ελπίζουμε.

Όπως τόνισε μιλώντας στην ΟΡΤ, ο πρώην δήμαρχος Γιώργος Γεωργιόπουλος, η πρώτη πρόταση που ανεπισήμως έχει κατατεθεί και στο Υπουργείο Παιδείας, προβλέπει την δημιουργία τριών τμημάτων, εκ των οποίων το πρώτο το οποίο φαίνεται ότι θα μπορούσε να αρχίσει να λειτουργεί από τον Σεπτέμβριο του 2025 είναι ένα τμήμα με κατεύθυνση σπουδών τον Πολιτισμό και τις Νέες Τεχνολογίες.

Το δεύτερο τμήμα που μπορεί να λειτουργήσει σε δεύτερη φάση έχει να κάνει με το εκπαιδευτικό πεδίο του Αθλητισμού και της Ευεξίας ενώ το τρίτο τμήμα αναφέρεται στη λεγόμενη Πολιτιστική Διπλωματία.

Η παραπάνω είναι η πρώτη πρόταση την οποία θα κληθεί να μελετήσει και να επεξεργαστεί η αρμόδια επιτροπή και κυρίως το Πανεπιστήμιο Πατρών που είναι αρμόδιο για το ακαδημαϊκό σκέλος, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι μέσα από τη δυναμική των πραγμάτων, δεν μπορεί το περιεχόμενο να αλλάξει ή να διαφοροποιηθεί μετά και από μια έρευνα της αγοράς.

ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου