Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024

Ο Donald Trump κέρδισε τις προκριματικές εκλογές των Ρεπουμπλικανών στο Νιου Χάμσαϊρ

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ. ΝΙΟΥ ΧΑΜΣΑΪΡ. Ο Ντόναλντ Τραμπ κέρδισε τις προκριματικές εκλογές των Ρεπουμπλικανών στο Νιου Χάμσαϊρ την Τρίτη, ενώ ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ήλπιζε να αποφύγει την αμηχανία επικρατώντας στις προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών όπου δεν είναι καν στο ψηφοδέλτιο.

Ο πρώην πρόεδρος κατέκτησε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του στην προσπάθειά του να διεκδικήσει το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος το 2024, αφού απέκλεισε τους υπόλοιπους με μια επιβλητική νίκη στην Αϊόβα.

Η αντίπαλός του, Νίκι Χέιλι, εν τω μεταξύ, δεν τα κατάφερε στην προσπάθειά της να εκμεταλλευτεί τη δύναμή της στους ανεξάρτητους και αντι-Τραμπ ψηφοφόρους που ανυπομονούν για μια νέα φωνή που θα ηγηθεί του κόμματος.

Το αποτέλεσμα ήταν μια οπισθοδρόμηση για την πρώην πρέσβειρα του ΟΗΕ Νίκι Χέιλι, η οποία επένδυσε σημαντικό χρόνο και οικονομικούς πόρους για να κερδίσει την πολιτεία, αλλά τερμάτισε δεύτερη. Είναι ο τελευταίος σημαντικός αντίπαλος στην κούρσα, αφού ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις τερμάτισε την προεδρική του υποψηφιότητα το Σαββατοκύριακο, επιτρέποντάς της να κάνει εκστρατεία ως η μοναδική εναλλακτική στον Τραμπ. Η Χέιλι ενέτεινε την κριτική της στον πρώην πρόεδρο, αμφισβητώντας την πνευματική του οξύτητα και παρουσιάζοντας τον εαυτό της ως ενωτικό υποψήφιο που θα εγκαινιάσει την αλλαγή γενεών.

Οι εκκλήσεις δεν κατάφεραν να έχουν απήχηση σε αρκετούς ψηφοφόρους. Ο Τραμπ μπορεί πλέον να υπερηφανεύεται ότι είναι ο πρώτος Ρεπουμπλικανός προεδρικός υποψήφιος που κερδίζει ανοιχτές κούρσες στην Αϊόβα και το Νιου Χάμσαϊρ από τότε που οι δύο πολιτείες άρχισαν να πρωταγωνιστούν στο εκλογικό ημερολόγιο το 1976, ένα εντυπωσιακό σημάδι του πόσο γρήγορα οι Ρεπουμπλικάνοι συσπειρώθηκαν γύρω του για να τον καταστήσουν υποψήφιό τους για τρίτη συνεχή φορά.

Καταγράφοντας εύκολες νίκες και στις δύο πρώτες πολιτείες, ο Τραμπ αποδεικνύει την ικανότητά του να ενώνει σταθερά  πίσω του τις παρατάξεις του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος. Έχει συγκεντρώσει την υποστήριξη των ευαγγελικών συντηρητικών που έχουν επιρροή στην Αϊόβα και των πιο μετριοπαθών ψηφοφόρων του Νιου Χάμσαϊρ, κάτι που ελπίζει να επαναλάβει, καθώς οι προκριματικές εκλογές επεκτείνονται γρήγορα στις υπόλοιπες ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου